Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
I jas bev vo ambasada mene pa mi dadoa tel broj da se javim za proishodot vo mart ili april a tebe nz kakov broj ti daleздраво, јас до сега бев еднска во амбасадата во скопје, и уплатив тие 35 евра сто требасе и ми рекоа да се јавам на почеток февруари при сто има едно бројче како ви.14.1263 дали некој може да ми каже што значи ова бројче, и дали може некаде да се проферува.
I jas bev vo ambasada mene pa mi dadoa tel broj da se javim za proishodot vo mart ili april a tebe nz kakov broj ti dale
A jas da ve prasam,Mora li da imas 18+ godini ili moze i so 17 da se podnese za BG pasos ? ako znae nekoj neka mi odgovori
Ne se nadevaj ne ostavaj se na slucaj potrazi malku ako nemas dedo ili baba i od majkina strana i od tatko koj e krsten, zenet ,zemja nekoja so bg dokumenti ma nevozmozno da nemas period 41-44 godina ili pak e bil vo vojna 1912 godina potrazi ce najdes rasprasaj se ne bidi len i trom da cekas da padne od gospod zemi ja sudbinata vo svoi race
Pozdrav se raduvam ne ima se povece
Da zivee majka Blgarija
Pozdrav
A jas da ve prasam,Mora li da imas 18+ godini ili moze i so 17 da se podnese za BG pasos ? ako znae nekoj neka mi odgovori
kaj ke najde dokumenti od taa godina, 99.9 % nema da najdat, iako mozebi bile rodeni ili sluzele vo vojska....
--- надополнето: 2 февруари 2014 во 22:03 ---
De4ko ako podnesuvas kazi neso novo OK?
Каква е процедурата со бг пасош за виза за во уса?
--- надополнето: 3 февруари 2014 во 02:08 ---
Каква е процедурата со бг пасош за виза за во уса?
Ja posledno sto svativ tika e ako nemas dokumenti so bg poteklo mozes da odneses v sofija Makedonski izvodi od rodeni od tatko/ majka/ i umrenici (ako ne se zivi) baba i dedo?A da gi procitas moite postovi da ne pisuvam na mesec dena edno te isto se e objasneto samo procitaj
Ja posledno sto svativ tika e ako nemas dokumenti so bg poteklo mozes da odneses v sofija Makedonski izvodi od rodeni od tatko/ majka/ i umrenici (ako ne se zivi) baba i dedo?
Mozebi mada jas mislam deka e glupost razmisli oni ti trazat bg proizhod sto majka ima takto ti ili makta ti so bg proizhod ne se rodeni vo Bg nemat nisto bugarsko razmisli a dodeka baba ti ili dedo ti se vencani primer vo bg crkva, deca zapisani vo bg crkv,a nekoj mobiliziran da vojuva nekoj imal niva pa pisuva na bugarski i red drugi raboti ( spored mene ne mora da e tocno mozebi ce projdes i so izvod na tatko ti ili majka ama sto dokazuvas deka se bugari hmmm )