- Член од
- 28 јануари 2007
- Мислења
- 9.850
- Поени од реакции
- 1.559
Znaci nema nikakvo znacenje ako imas brat Ili sestra so bugarski pasos???
Не само ако еден од родителите има тогаш би ти помогнало.
Znaci nema nikakvo znacenje ako imas brat Ili sestra so bugarski pasos???
Во случај ако ме вратат на дополнителна проверка носење на документи дека брат ми двајцата чичковци и сите први братучеди и братучедки имаат бугарски пасош доволен доказ ќе е?
Би требало да е доволно како доказ ако еден од твоите браќа или сестри има веќе државјанство,а тебе те вратиле на дополнителна проверка,по автоматизам кога твојот брат или сестра го добиле државјанството тогаш и твоите родители се прикажани во документите дека се со бугарско потекло,а со тоа и ти веќе си во предност со тоа што со твојот брат или сестра делите исти родители или предци.За кого тогаш се однесува дополнителната проверка на документи?Тоа е за сите оние на кои им ги примиле документите кои се со исламска вероисповед и имиња кои ни најмалку не се бугарски односно македонски,не го владеат добро македонскиот а сепак се жители од Македонија.Со проширувањето на дозволените услови за добивање на бугарско државјанство на луѓе од Косово и Албанија,тогаш масовно се појавија овакви несоодветни апликанти.Фактички ова е само дополнение на веќе постоечкиот закон и негово ставање во рамка.Првично кога излезе овој закон за жителите од Македонија да добиваат бугарско државјанство тој се однесуваше на 1 600 000 луѓе ,а не на останатите 25% Рамковни ,но бидејќи законот не беше доволно прецизен ништо не ги спречуваше и останатите од малцинствата да поднесуваат апликации,бидејќи веќе го имаа првичниот услов а тоа е дека се жители на Македонија,и имаат македонско државјанство и важечки документи исто како сите Македонци,а сепак не се Македонци,туку Французи или Еѓипќани.Во случај ако ме вратат на дополнителна проверка носење на документи дека брат ми двајцата чичковци и сите први братучеди и братучедки имаат бугарски пасош доволен доказ ќе е?
Во случај ако ме вратат на дополнителна проверка носење на документи дека брат ми двајцата чичковци и сите први братучеди и братучедки имаат бугарски пасош доволен доказ ќе е?
Nikoj nisto ne znae sega za sega
Nikoj nisto ne znae sega za sega
A zosto bi gi odbile mozebi ce gi odbijat samo Albancite ovie drugi provadjaat na se sekirajte samo malku treba povece da pocekate koj ima dokumenti a imaat site odnesete vo Sofija i uspeh e garantiranOd kade znaes deka 2-3god ke se ceka mozebi site ke gi odbijat ostanuva da cekame I da vidime.
Тие како мене што однеле документи незнаат дали ке поминат а не пак без документи.Takvi dokumenti sto baraat 90% nemaat mozebi ke projdat I bez dokumenti da se nadevame
Здраво . Значи вака, јас бев аплицирала преку посредник за БГ пасош уште во јули минатата година и првото интерјву ми бесе закажано во март. Го сменив тој човек и се префрлив кај друг . Овие денови од тој што го сменив ми кажа дека ми ја поништил шифрата што ми ја дадоа од таму (многу се изнервирав). Ме интереситра дали може пак да аплицирам и да добијам нова лозинка ? Ве молам за помош .
Здраво . Значи вака, јас бев аплицирала преку посредник за БГ пасош уште во јули минатата година и првото интерјву ми бесе закажано во март. Го сменив тој човек и се префрлив кај друг . Овие денови од тој што го сменив ми кажа дека ми ја поништил шифрата што ми ја дадоа од таму (многу се изнервирав). Ме интереситра дали може пак да аплицирам и да добијам нова шифра? Ве молам за помош .
Ne se nadevaj ne ostavaj se na slucaj potrazi malku ako nemas dedo ili baba i od majkina strana i od tatko koj e krsten, zenet ,zemja nekoja so bg dokumenti ma nevozmozno da nemas period 41-44 godina ili pak e bil vo vojna 1912 godina potrazi ce najdes rasprasaj se ne bidi len i trom da cekas da padne od gospod zemi ja sudbinata vo svoi raceTakvi dokumenti sto baraat 90% nemaat mozebi ke projdat I bez dokumenti da se nadevame