Матурска тема

• Креатор на темата Креатор на темата Kalap Angel
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
18 јули 2009
Мислења
91
Поени од реакции
32
Локација
The World, The Universe
Секакви прашања и совети околу матурската тема.
Прашање - дали е можно откако ќе го дадете насловот на матурската тема во декември, истата да биде променета понатаму и ако е - како ? Дали е можно да се ''утне'' матурската тема само заради тоа што содржината во претставениот труд не се совпаѓа со насловот кој претходно сме го дале ? Кој ја оценува матурската тема, дали се можни ургенции и протекции ?

^ Внатершна работа ти е проектната.Влегуваш два збора пред колегите на менторот, потписот и со среќа.

Можно е насловот да се смени, ако сака менторот да ти го смени. Содржината можеш да ја утнеш нормално,ама затоа треба да имаш три средби со менторот во текот на правењето на проектната и он да те упати дали работиш како шо треба или не.Проектната ја оценува комисија која се состои од менторот и плус два или повеќе професори

Прашање - дали е можно откако ќе го дадете насловот на матурската тема во декември, истата да биде променета понатаму и ако е - како ? Дали е можно да се ''утне'' матурската тема само заради тоа што содржината во претставениот труд не се совпаѓа со насловот кој претходно сме го дале ? Кој ја оценува матурската тема, дали се можни ургенции и протекции ?
јас темата на проектот ја одредив во март.....од радио приемници завршив на микрофони..... :)
само мислам дека треба да е во истиот предмет во кој си ја одбрал темата. Договори се со професорот :)

Темата неможе да се промени. Јас сум 4-та сега, и нас ни рекоа дека доколку ја напишеш таа тема во пријавата што ти ја даваат за матура, после тоа нема враќање.
Дали може да се '' утне''. Тоа е можно но многу е тешко, бидејќи ти се консултираш со менторот цело време.
А темата ја оценуваат трочлена комисија ( Значи менторот и плус уште двајца професори ).

Избери си ментор кој ќе ти дозволи да пријавиш тема по твоја желба ;)

Прво ти одбери наслов на темата, потоа направи го проектот и консултирај се со менторот за да види дали ти е се како што треба, доколку е така после го фотокопираш проектот на 5 копии, едната копија е за тебе, а другите ќе ги земе менторот...После треба да го браниш проектот, пред тебе ќе биде менторот и уште 2ца професори,
менторот нема ништо да те прашува туку ќе те прашуваат другите професори, и комисијата формира оценка и таа оценка ти оди на дипломата :)

Ми треба пример за тоа како се изработува матурска. Небитно на што тема е. :)

Темата неможе да се промени. Јас сум 4-та сега, и нас ни рекоа дека доколку ја напишеш таа тема во пријавата што ти ја даваат за матура, после тоа нема враќање.
Дали може да се '' утне''. Тоа е можно но многу е тешко, бидејќи ти се консултираш со менторот цело време.
А темата ја оценуваат трочлена комисија ( Значи менторот и плус уште двајца професори ).

Може да се промени,сигурно за сите школи важат истите правила.Кај нас да може,кај вас да не може,тоа нема шанси :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom