Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Слуше бе ти ако не ти се свиќа марш од темата ќе си пишувам јас ти нема да ми кажеш јас што да правам.
:tapp:
--- надополнето: 1 февруари 2014 во 14:54 ---

Ако имаш браво мило ми е.Ти не се прави пошо не ни знаеш јас знам.Ете така лечко за сите случувања во војната знам шо има врска оти сум бил 6 години тогаш.Од кај си наоѓате свои видувања жити си кога не сум оставил простор за други мислења и кога сум кажал дека само јас сум паметен и дека вие сте глупи.Не измислувај :facepalm:

Друже како можеш да кажеш дека знаеш за СИТЕ случувања,дај малку биди реален,спушти се малку...ако си имал 1-2 луѓе кои војувале во 2001,неможе тие да биле на сите места кај што се водела борба...

Дали некој има слушнато или видено нешто за новата единица,интерветна ? нешто повеќе да каже за неа...? бидејќи освен сликите од календарот,нема ништо друго..

и дали знае некој,дали кај нас има единица,формација,или како и да се вика,за обезбедување ? на вип личности,објекти,личности..? како се бираат кај нас таквите луѓе ? гледав и читав дека во Србија постои посебна единица УЗО-управа за обезбедување,и таа функционира само и само за таква намена,и има исто конкурси за прием во неа...кај нас,од тоа што имам слушано,ако имаш човек во тој круг и си спремен,ќе те примат..но дали и какви обуки имаат тоа незнам..

Дали некој има слушнато или видено нешто за новата единица,интерветна ? нешто повеќе да каже за неа...? бидејќи освен сликите од календарот,нема ништо друго..

и дали знае некој,дали кај нас има единица,формација,или како и да се вика,за обезбедување ? на вип личности,објекти,личности..? како се бираат кај нас таквите луѓе ? гледав и читав дека во Србија постои посебна единица УЗО-управа за обезбедување,и таа функционира само и само за таква намена,и има исто конкурси за прием во неа...кај нас,од тоа што имам слушано,ако имаш човек во тој круг и си спремен,ќе те примат..но дали и какви обуки имаат тоа незнам..

Има Оделение за за обезбедување и во него спаѓаат
1.Сектор за обезбедување на личности
2.Сектор за превентивно обезбедување на личности и објекти
3.Сектор за обезбедување на објекти
4.Единица за обезбедување на дипломатско - конзуларни претставништва и обезбедување на транспорт на пари и други вредносни пратки и останати објекти

Има Оделение за за обезбедување и во него спаѓаат
1.Сектор за обезбедување на личности
2.Сектор за превентивно обезбедување на личности и објекти
3.Сектор за обезбедување на објекти
4.Единица за обезбедување на дипломатско - конзуларни претставништва и обезбедување на транспорт на пари и други вредносни пратки и останати објекти

Да,прочитав тоа на страната на МВР,но никогаш немам слушнато или прочитано нешто за нив...како се влага,дали има селекција,обука,и слично...освен дека вилата на премиерот ја чуваат Волците,друго ништо немам слушнато...и дека Грујо го чува Урко,а Алан,Мијалков :D на тоа мислев..дали има конкурс за да влезеш у нив,дали и каква селекција,обука...

Многу сакам да работам во специјална едници, било полициска или воена, но во Македонија не.
качи се на брод, работи џубокс додека стасаш во Америка, во првото запирање во САД отиди до првиот голем супермаркет, кога ќе видиш американски униформи, свечени како на филмовите, пријди им и кажи им го тоа што нс ни го кажа, помини ја обуката, отиди во војно жариште, врати се жив, и мрси муда отпосле

бСН не учествува во обезбедување на премиерот, само на претседателот на РМ.

Добро на него мислев,моја грешка.
--- надополнето: 1 февруари 2014 во 20:33 ---
macedonia-1.jpg

Регуларна полиција,или ? бидејќи колку што знам,регуларната носат плави панцири..

Добро на него мислев,моја грешка.
--- надополнето: 1 февруари 2014 во 20:33 ---
macedonia-1.jpg

Регуларна полиција,или ? бидејќи колку што знам,регуларната носат плави панцири..
Во овие овде има и обични плавци,и соораќајци и од посебната.
--- надополнето: 1 февруари 2014 во 20:40 ---
Презентација на новата опрема од Миле Драгич на ЕСН,ноември 2001.

Прегледај го приврзокот 83536
Ја нема само урбаната шо им ја дадоа исто у 2001
--- надополнето: 1 февруари 2014 во 20:42 ---
Друже како можеш да кажеш дека знаеш за СИТЕ случувања,дај малку биди реален,спушти се малку...ако си имал 1-2 луѓе кои војувале во 2001,неможе тие да биле на сите места кај што се водела борба...
Точно на сите воени места беа.Пошо едниот од нив беше и снајперист во волците така да сега ти сам заклучи си што значи снајперист во волците да биде во војната ;)
Преку неговата оптика се и сешто поминало :нинџ:

Во овие овде има и обични плавци,и соораќајци и од посебната.
--- надополнето: 1 февруари 2014 во 20:40 ---

Ја нема само урбаната шо им ја дадоа исто у 2001
--- надополнето: 1 февруари 2014 во 20:42 ---

Точно на сите воени места беа.Пошо едниот од нив беше и снајперист во волците така да сега ти сам заклучи си што значи снајперист во волците да биде во војната ;)
Преку неговата оптика се и сешто поминало :нинџ:

Факт е дека неможе да биле СЕКАДЕ.можеби биле на периоди,ама неможе да биле секаде.Доддека они биле во Арачиново,можеби се случувала акција во Тетово,или обратно.Сфаќаш..?

и дали и сообраќајци земаат учество кога има протести ?? прв пат слушам..:D

Факт е дека неможе да биле СЕКАДЕ.можеби биле на периоди,ама неможе да биле секаде.Доддека они биле во Арачиново,можеби се случувала акција во Тетово,или обратно.Сфаќаш..?

и дали и сообраќајци земаат учество кога има протести ?? прв пат слушам..:D
Ги има имаше слика на која имаше истите вакви како горе и еден типац на раката го имаше амблемот за сообраќаец.
Инаку чабе факти чабе се секаде беа,пошо секогаш има резерви ги преместуват на други места а на нивни други доаѓаат така да секаде беа моите луѓе.

Сликата е од пред 2 години вежба на пеп веројатно на пенуш
14645_1142947385066_1568934812_30343049_6897795_n.jpg

Ете доказ дека имаат ПО обука од обичните полицајци..бидејќи на одбрана форумот,неколку членови тврдеа дека немале никаква ПО обука...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom