Бугарија испорача три услови на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Square One
  • Време на започнување Време на започнување
У кој сојуз си бе ти бугару? У канализацијата на Европска унија? Ти се сметаш како дел од тој сојуз, како европски граѓанин? Абе од контејнери немате испаднато, сол во очи немате да си фрлите или сте во превари или сте шофери. Никаде на друго место ве нема.

Абе како мршници ред за леб чекате, по телевизии ве даваат со романците како да сте заразни од кравјо лудило. Баш еден бугар го гледав на телевизииве го даваа социјална помош барал од Германија :pos: Неписмени, А незнаат да гугнат на странски јазик помош барале. Кој и да го прашаш овде ве сметаат за питачи во Еу. За греови сте. Па ти ќе кажуваш гитла. Беди бедосани.
Не знам колку Бугари си видела и колку пати си била во Бугарија, но си во голема грешка. Јас лично живеам многу подобро од средно-статистички граѓанин на западна европа. Некои мои колеги од Универзитетот живеат во различни земји, дел од нив имаат многу помалку приходи од мене, а 95% имаат и многу помала куповна моќ. Затоа пред да кажеш нешто, земи прочитај малку, прошетаj се, види свет.

Не знам колку Бугари си видела и колку пати си била во Бугарија, но си во голема грешка. Јас лично живеам многу подобро од средно-статистички граѓанин на западна европа. Некои мои колеги од Универзитетот живеат во различни земји, дел од нив имаат многу помалку приходи од мене, а 95% имаат и многу помала куповна моќ. Затоа пред да кажеш нешто, земи прочитај малку, прошетаj се, види свет.
Така така, треба да се засрамиш, додека ти заработуваш тука продавајќи научна фантастика по форуми твоите сораѓани живеат во бедотија.
http://www.dw.de/бедна-б'лгарија/a-17243071
Почти два милиона б'лгари живејат под прага на бедността - тоест, с по-малко от 214(100Евра) лева на месец. Близо четири милиона души оцелјават с минималнија доход от 310(150 евра) лева, а половин милион граждани попадат в категоријата „работешти бедни”, т'ј като заплатата им е под 400(200 евра) лева.
Ама уствари и не ви замерам, во каква беда бевте претходно сега и ова ви е врв....
Ваква слична ситуација е и кај нас, ние таквата ситуација ја сметаме за криза. Јебига различни стандарди.

А кај видовте тука на форумот бугари воопшто. Со чесни исклучоци кога некој навистина ке залута, сите други се поголеми верници од папата :sick:.

Така така, треба да се засрамиш, додека ти заработуваш тука продавајќи научна фантастика по форуми твоите сораѓани живеат во бедотија.
http://www.dw.de/бедна-б'лгарија/a-17243071

Ама уствари и не ви замерам, во каква беда бевте претходно сега и ова ви е врв....
Ваква слична ситуација е и кај нас, ние таквата ситуација ја сметаме за криза. Јебига различни стандарди.
Кога фактите зборуват и боговете молчат.
Население на планетава,кое живи под 2 $ долара на ден.
Percentage_population_living_on_less_than_$2_per_day_2009.png

Percentage_population_living_on_less_than_$2_per_day_2009.png

Што им објаснуваш? Тие мислат дека Бугарија е во Азија и се нарекува Монголија, а таму се 41-60%.

Така е. Кога фактите зборат и боговите молчат.

Ајде сега овде најди го натрапникот, кои се во ЕУ, а кои не се :pos:

Country GDP per capita
1.
Moldova $3,500
2.
Ukraine $7,500
3.
Albania $8,200
4.
Bosnia and Herzegovina $8,400
5.
Serbia $10,600
6.
Macedonia $10,800
7.
Montenegro $12,000
8.
Romania $13,000
9.
Bulgaria $14,500
10.
Turkey $15,200

http://www.aneki.com/poorest_europe.html

А само во Еу зона кога ќе пребаруваш најсиромашна и најбедна земја на гугл ти ја дава бугарија, ај пробај дали и кај тебе е така? :D

Мизерии светски у европска унија биле...боже боже.

Country GDP per capita
1.
Moldova $3,500
2.
Ukraine $7,500
3.
Albania $8,200
4.
5.
Serbia $10,600
6.
Macedonia $10,800
7.
Montenegro $12,000
8.
Romania $13,000
9.
Bulgaria $14,500
10.
Turkey $15,200

А само во Еу зона кога ќе пребаруваш најсиромашна и најбедна земја на гугл ти ја дава бугарија, ај пробај дали и кај тебе е така? :D

Од трите со најголем GDP двете се во EU, а третата е од други причини надвор од него.

Ти прво погледни РМ, која е за 26% понизок GDP per capita од Бугариjа.Истата таа држава, од која си побегнала за да одиш во ЕУ, а јас си стојам во мојата, заработам најверојатно повеќе од тебе и пак сум во ЕУ.

Со тоа human development вики страната цитрони ми ги напрајвте, значи имате линк од DW на ваш јазик, прочитајте видете или српската пропаганда и во DW стигнала ?
за подсетување:http://www.dw.de/бедна-б'лгарија/a-17243071
Коментирај го написов, а не да траскаш зелени.

Со тоа human development вики страната цитрони ми ги напрајвте, значи имате линк од DW на ваш јазик, прочитајте видете или српската пропаганда и во DW стигнала ?

Ти прво види во тема со каков наслов пишуваш, а потоа објаснуваj што да читаме и не.

Како извори DW наспроти ОН?!
Jaс не спорам DW,но кога видим податоците за целиот свет,па ако сакаш само Европа...приказната станува различна.
--- надополнето: 31 јануари 2014 во 18:27 ---

Country GDP per capita
1.
Moldova $3,500
2.
Ukraine $7,500
3.
Albania $8,200
4.
5.
Serbia $10,600
6.
Macedonia $10,800
7.
Montenegro $12,000
8.
Romania $13,000
9.
Bulgaria $14,500
10.
Turkey $15,200

И што сакаш да ни кажеш со тоа Леандра? Кажал сум ти го много пати...преди нашиот влез наjбедни беха балтиските држави во ЕУ, после нашето влегуване станавме Романиja и Бугариja,кога влезе целиот Западен Балкан нема да сме веке ние. Што е толкова интересно и неразбирливо ?!
Тоа дека тебе и на луге како тебе, тоа дека сме во ЕУ ти пречи и живиш со своjот мит от времето на Jгославиja-тоа е твоj проблем. Лошото само е дека митовите бргу падат во вода...тоа е страшното.
Разбирам и болката држава,што беше пропагндирана како отпад за вас,да ви изпревари и да започне митот за таа држава да се крши,но за тоа ние немаме вина, да не зборуваме дека стаса да ви проставува бараниja за нешто...
Тоа е проблем на неколко ваши генерации,кои отраснаха со тиja митови и легенди.

Од трите со најголем GDP двете се во EU, а третата е од други причини надвор од него.

Ти прво погледни РМ, која е за 26% понизок GDP per capita од Бугариjа.Истата таа држава, од која си побегнала за да одиш во ЕУ, а јас си стојам во мојата, заработам најверојатно повеќе од тебе и пак сум во ЕУ.
Од трите со најголем ГДП :pos:

Јебем ви бугарска логика, од десет земји кои се на дно во Европа, две се во ЕУ, другите се надвор од Еу. Од Еу ти си најмизерен бугару! Нели сега сте во ново семејство, таму сте у канализација. Од трите со најголем гдп бугарска црпка си е бугарска црпка.
--- надополнето: 31 јануари 2014 во 19:02 ---
Како извори DW наспроти ОН?!
Jaс не спорам DW,но кога видим податоците за целиот свет,па ако сакаш само Европа...приказната станува различна.
--- надополнето: 31 јануари 2014 во 18:27 ---

И што сакаш да ни кажеш со тоа Леандра? Кажал сум ти го много пати...преди нашиот влез наjбедни беха балтиските држави во ЕУ, после нашето влегуване станавме Романиja и Бугариja,кога влезе целиот Западен Балкан нема да сме веке ние. Што е толкова интересно и неразбирливо ?!
Тоа дека тебе и на луге како тебе, тоа дека сме во ЕУ ти пречи и живиш со своjот мит от времето на Jгославиja-тоа е твоj проблем. Лошото само е дека митовите бргу падат во вода...тоа е страшното.
Разбирам и болката држава,што беше пропагндирана како отпад за вас,да ви изпревари и да започне митот за таа држава да се крши,но за тоа ние немаме вина, да не зборуваме дека стаса да ви проставува бараниja за нешто...
Тоа е проблем на неколко ваши генерации,кои отраснаха со тиja митови и легенди.

САкам да кажам дека пред фактите и боговите молчат. Најмизерна европска земја е Бугарија. Тачка, крај на муабет. Кога ќе влеземе ние во еу, тогаш за нас ќе зборите. Дотогаш глас да не ви чујам.

Јебем ви бугарска логика, од десет земји кои се на дно во Европа, две се во ЕУ, другите се надвор од Еу. Од Еу ти си најмизерен бугару! Нели сега сте во ново семејство, таму сте у канализација. Од трите со најголем гдп бугарска црпка си е бугарска црпка.

Интересна е твојата логика. Ако бевме најразвиена земја во Европа, немаше да имаме нуджа од ЕУ. Ако бевме средно развиена држава во Европа, ке да влеземе во ЕУ многу порано.

Факт е дека сме многу понапред од вас, факт е дека таму каде што сме, вие само си сонувате да бидете.

Факт е дека има да исполнувате услови, додека ве примат кај нас.

И добро е, кога зборуваш за GDP да го споредиш со тоа колку пари се потребни за нормален живот во земјата, зашто GDP е во валута која тука има сосема друга вредност. Јас плаќам во моментов 50 евра за кирија за стан. Во која друга земја од ЕУ за толку пари може да си најдеш изнајмен стан, при тоа во еден од топ 5 градови во земјата... И во топ 10 нема да наjдеш.

Факт е дека Бугарија е поевтина за живеење од земјите од Европската унија.

Интересна е твојата логика. Ако бевме најразвиена земја во Европа, немаше да имаме нуджа од ЕУ. Ако бевме средно развиена држава во Европа, ке да влеземе во ЕУ многу порано.

Факт е дека сме многу понапред од вас, факт е дека таму каде што сме, вие само си сонувате да бидете.

Факт е дека има да исполнувате услови, додека ве примат кај нас.
Факт е дека си бугар и си најмизерен Европеец. Другото ти е чисто бугарско срање за кое секојдневно чмаеш на Македонски форум како чир некој.

--- надополнето: 31 јануари 2014 во 19:02 ---

САкам да кажам дека пред фактите и боговите молчат. Најмизерна европска земја е Бугарија. Тачка, крај на муабет. Кога ќе влеземе ние во еу, тогаш за нас ќе зборите. Дотогаш глас да не ви чујам.

leandra да сме реални, далеку по добро се живее во Бугарија отколку во МКД, па МКД според СНН и ББС е најсиромашна земја во Европа,а во светот е четврта најсиромашна,така да многу е глупо да се смееш со бугарите, упсс не сум бугарин, ама реално ги гледам работите..

leandra да сме реални, далеку по добро се живее во Бугарија отколку во МКД, па МКД според СНН и ББС е најсиромашна земја во Европа,а во светот е четврта најсиромашна,така да многу е глупо да се смееш со бугарите, упсс не сум бугарин, ама реално ги гледам работите..

Ти ни самиот незнаеш што си :facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom