Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Имам пакет од Call & Surf Start со брзина до 8 Mbps / 768 Kbps. Е сега кога спуштам со торент никако да ми качи над 900 kb/ps...нормална е таа брзина или имам кај мене некој проблем јас?
На сите торенти? Ако имаш малку seeders&leechers можно и до самиот торент да е.
А ако ти е на сите, тогаш види у сетинзите на програмата што симнуваш да не ти е ограничен download limit/rate.
На сите...Спуштам со seeders&leechers по 300 и пак истата брзина. Со uTorrent спуштам, ама на без лимит ми се наместени сетинзите![]()
На сите...Спуштам со seeders&leechers по 300 и пак истата брзина. Со uTorrent спуштам, ама на без лимит ми се наместени сетинзите![]()
Да не ти е тебе слично вака?Како ви идат брзините кога симнувате торенти?
Ме нервира многу тоа што во првите неколку минути откога ке го стартувам торентот, се дешава неколку пати од 0 до 2-3 Мб/с да се качи брзината и после пак да се симне и неколку пати така, се додека не се стабилизира.
Дали ви се случува истото и дали е ова општо до Т-мобиле(пошто имам баш видено на неколку место кај што имаат Телекабел интернет, одма се дига брзината и се стабилизира на некои си ниво), или е нешто до мене?
Слично само што кај мене максимум оди до 900 и прави горе долу до 300-400.Е незнам тогаш...
Можда и од Т Хоум нешто зезаат. Јас пред ноеколку страни тука напишав проблем, ама никој не ми одговори:
Да не ти е тебе слично вака?
Толку е брзина бе... ако имаш 8мбпс конекција, теоретски максимум можеш да спушташ со 1 МБ/сек. Е сега одземи таму малце губиток у брзина дека кабли ова она... ете ти 900 кб/сек.
Слично само што кај мене максимум оди до 900 и прави горе долу до 300-400.
Теоретски максимална брзина за download ти е скоро 18 мегабита, а upload скоро 1 мегабит.
Ja imam dva resiveri za 3max (za 1200den) na opticki ruter so brzina ko na bakar (oni go vikaat replika namesto optika), nemalo kocenje dosega mada i retko gi koristam dvata naednas vlkjuceni.има ли некој на бакар (читај адсл) 2 ресивери приклучено за макс тв, како е сликата, има ли кочење бидејќи немам опција за оптика еве ја брзината
Rate (Up/Down)766/13032 kbps
Ja imam dva resiveri za 3max (za 1200den) na opticki ruter so brzina ko na bakar (oni go vikaat replika namesto optika), nemalo kocenje dosega mada i retko gi koristam dvata naednas vlkjuceni.
има ли некој на бакар (читај адсл) 2 ресивери приклучено за макс тв, како е сликата, има ли кочење бидејќи немам опција за оптика еве ја брзината
Rate (Up/Down)766/13032 kbps