Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Имам пакет од Call & Surf Start со брзина до 8 Mbps / 768 Kbps. Е сега кога спуштам со торент никако да ми качи над 900 kb/ps...нормална е таа брзина или имам кај мене некој проблем јас?

Имам пакет од Call & Surf Start со брзина до 8 Mbps / 768 Kbps. Е сега кога спуштам со торент никако да ми качи над 900 kb/ps...нормална е таа брзина или имам кај мене некој проблем јас?

На сите торенти? Ако имаш малку seeders&leechers можно и до самиот торент да е.
А ако ти е на сите, тогаш види у сетинзите на програмата што симнуваш да не ти е ограничен download limit/rate.

На сите торенти? Ако имаш малку seeders&leechers можно и до самиот торент да е.
А ако ти е на сите, тогаш види у сетинзите на програмата што симнуваш да не ти е ограничен download limit/rate.

На сите...Спуштам со seeders&leechers по 300 и пак истата брзина. Со uTorrent спуштам, ама на без лимит ми се наместени сетинзите:cautious:

На сите...Спуштам со seeders&leechers по 300 и пак истата брзина. Со uTorrent спуштам, ама на без лимит ми се наместени сетинзите:cautious:

Bandwidth allocation - High и направи Force Start на торентот.

Е незнам тогаш...
Можда и од Т Хоум нешто зезаат. Јас пред ноеколку страни тука напишав проблем, ама никој не ми одговори:
Како ви идат брзините кога симнувате торенти?
Ме нервира многу тоа што во првите неколку минути откога ке го стартувам торентот, се дешава неколку пати од 0 до 2-3 Мб/с да се качи брзината и после пак да се симне и неколку пати така, се додека не се стабилизира.
Дали ви се случува истото и дали е ова општо до Т-мобиле(пошто имам баш видено на неколку место кај што имаат Телекабел интернет, одма се дига брзината и се стабилизира на некои си ниво), или е нешто до мене?
Да не ти е тебе слично вака?

Толку е брзина бе... ако имаш 8мбпс конекција, теоретски максимум можеш да спушташ со 1 МБ/сек. Е сега одземи таму малце губиток у брзина дека кабли ова она... ете ти 900 кб/сек.

Е незнам тогаш...
Можда и од Т Хоум нешто зезаат. Јас пред ноеколку страни тука напишав проблем, ама никој не ми одговори:

Да не ти е тебе слично вака?
Слично само што кај мене максимум оди до 900 и прави горе долу до 300-400.

Толку е брзина бе... ако имаш 8мбпс конекција, теоретски максимум можеш да спушташ со 1 МБ/сек. Е сега одземи таму малце губиток у брзина дека кабли ова она... ете ти 900 кб/сек.

Можеби е ова одговорот, зошто кај другар мој со истиов пакет оди максимум до 1.2 мб/сек.

Слично само што кај мене максимум оди до 900 и прави горе долу до 300-400.

Толку е таа конекција, јас имав претходно. Преку мегабајт да направиш, треба среќен да си.

Теоретски максимална брзина за download ти е скоро 18 мегабита, а upload скоро 1 мегабит.

Имам пакет со 10 мегабита, а од оне ми викаат дека максимално линијата може да ми обезбеди 8 мегабита, или они лажат, или модемот грешно кажува.

има ли некој на бакар (читај адсл) 2 ресивери приклучено за макс тв, како е сликата, има ли кочење бидејќи немам опција за оптика еве ја брзината
Rate (Up/Down)​
766/13032 kbps

има ли некој на бакар (читај адсл) 2 ресивери приклучено за макс тв, како е сликата, има ли кочење бидејќи немам опција за оптика еве ја брзината

Rate (Up/Down)
766/13032 kbps
Ja imam dva resiveri za 3max (za 1200den) na opticki ruter so brzina ko na bakar (oni go vikaat replika namesto optika), nemalo kocenje dosega mada i retko gi koristam dvata naednas vlkjuceni.

Ja imam dva resiveri za 3max (za 1200den) na opticki ruter so brzina ko na bakar (oni go vikaat replika namesto optika), nemalo kocenje dosega mada i retko gi koristam dvata naednas vlkjuceni.

какви имаш пошто мислам се два вида, сега на овие што ги даваат зборев во тхоум не можело да се преснимува ми рекоа ? а на стариот што ми е може

фуче денес !!!!
3276954544.png

Rate (Up/Down)
766/13032 kbps

Ништо не правиш ти со таа брзина и два рисивера. (n) Земи пробај со два уклучени рисивера да видиш колку од таа брзина ти преостанува. Па згора на тоа уклучи добар торент максимално да го искористи остатокот од брзината и телевизијата капут, ќе ти кочи секогаш. Кај мене исто два рисивера, еден примарен, тој поголемиот со HDD и вториот помал без HDD. Проблемот со кочењето го средивне преку пријател од пошта пошто ти хоумциве се невидени "генијалци". Пријателов ја подеси линијата за download максимално да се искористи, а upload-от го покачи малку. Имам еден пост неколку страни поназад со screenshots од актуелната состојба на линијата од нивните сервери до рутерот, ѕирни и ќе видиш 16383kBit/s со 1022kBit/s (y) Сега мнооооооооооооооооогу ретко скоро никогаш, кочење нема, не како порано секој ден, кога брзините од сервер до рутер беа 12000+kBit/s so 768kBit/s ;)

Дали се намалени цените на пакетите ? Ме чуди јануарската сметка имам 3 макс старт и досеа плаќав по1500 денари е сеа јануарскава ми е 1200 денари и баш ме чуди.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom