Со сета почит кон припадниците на македонски специјални единици тука мора нешто да изјавам. ВИЕ СТЕ ТОПОВСКО МЕСО. За се што се спремате да се борите се обучувате сето тоа е лага, кога ќе дојде момент кога треба жртва да се даде ќе ве предадат и ќе завршите во заседа.
И тоа е така секаде дали кај САС, Спецназ и кај американците посебно. Од тимот 6 кај Фоките кој што има учествувано во наводното или вистинското убивање на Осама Бин Ладен нема ниту еден жив член, хелихоптерска несреќа или заседа или од своите...
за жал..истото се случувало и се случува и денес,сите команданти и видни личности од 2001,се или убиени,или во затвори...
те сметат само за некое нивно оружје за некои си нивни цели, али не е така, бар по мое размислување(во врска со оваа работа зборам, остај за друго).Многу си скептичен и работите ги гледаш различно од медиумите или па читаш медиуми кои работите или ги кажуваат многу грешно или многу точно.Јас и ти сеа можиме да се пречкаме со денови и редови али нема ништо да докажеме.Секој си ја знае својата судбина и приказна, можеби е така како што велиш ти и многу кои се против политиката на САД во светски рамки и сл, а можеби е како што велам јас или па некој трет со своја теорија, и без тоа овие се само теории ...Јас лично сум диретно и некогаш и индиректно инволвиран аналитички во овие работи али кога станува збора за горе наведениот дебат односно DEVRGU и падот на хеликоптерот стојам на мојата теорија.