ЧЕНТО
Претседник
- Член од
- 27 јануари 2007
- Мислења
- 8.239
- Поени од реакции
- 4.839
Стварно не ми е јасно, у клуб у кој се вртат милиљарди, се прават пироќанци за 2-3 милиони за еден од подобрите играчи.
Ако се работи за принципи, јасно ми е, ама ако проблемот е од финансиска природа, сметам дека е непотребно губење на играч.
Не се работи за тоа,Баерн има финансика моќ моментално одма да му го понуди договорот што Крос го бара...
Се работи за принцип на работење.Германците се многу прецизни и пажливи кога се работи за финансиите.Баерн впрочем го достигна ова ниво со многу паметно и долгорочно финансиско работење.
Верувам дека добро ќе ја изанализираат ситуацијата и парите кои Крос ги бара.Вероватно гледаат и долгорочно на тоа како може да влијае таков договор на можни други договори со играчите,такада не ме чуди што оди полека работата.
Мислам дека на крајот дефинитивно се ќе се среди,затоа што финансиски на Баерн реално поише им се исплати да продолжат со Крос и да му дадат уште 10 милиони евра еве за 5 години отколку да пукнат 50-60 милиони за негова замена....Али вероватно ќе се обидат и да заштедат некој милион.
--- надополнето: 27 јануари 2014 во 14:19 ---
незнаеме уствари колку бара Крос можно е да бара некоја поголема сума кај што после тоа ќе повлече и други играчи во иднина на продолжување на договори да бараат такви суми ако бара до накај 8 мил ко што шпекулираа билд тогаш ќе му ги дадат сеа зима 5 мил али доколку бара таму 9,10 веќе у категорија со Рибери и Лам неверувам дека ќе му дадат
еве исто од кикер
Kroos turned down a much improved contract offer, he and his agent deemed the offer as not acceptable. Both sides would like to come to come to an agreement, but not at all costs, that applies to both the club and the player.
се лакоми Крос ми изглеа, ако сака да ризикува за 1,2 милиони повеќе или помалце кога под Гвардиола ќе цвета му одговара и тактика и се.
Ако не се лакоми Крос,ондак агентот сигурно се лакоми гарантирам,можда и не е проблем толку платата колку на пример провизијата за агентот и слично.
8 милиони дефинитивно ќе му ги дадат.