Ако го имаш на делови јас ќе ти го искодирам не е проблем, али само како темплејт, контакт форма ништо повеќе...Нема да ти земам пари, иако ова обично само за темплејт околу 5000-6000 максимум ако е некое добро али ова далеку поефтино ...а дали можеш да ми најдеш кејген за дреамвивер ? и колку пари е за да го искодираш тоа ?
За која платформа станува збор? Бидејќи откак ќе ја прикачиш на хостинг, истата ќе треба и да ја инсталираш.Како што ќе видите понатаму, везе си неам од правење web страници и работи поврзани со таа тематика и затоа имам голем проблем(некои ќе се смеат). Имено, имам платформа(ако е правиот термин!) која треба да се качи на нет (хостира!?) и од кога ќе се направи тоа наводно била прелесна за употреба, односно едитирањето на изгледот се сведувало на основна компјутерска (facebook!) писменост! Е сега, разбрав дека имало бесплатен хостинг (ако не ме излажале) и би сакал оваа платформава што ја имам јас да ја ставам/закачам/уплоадирам на нет и да видам како изгледа едитирањето и дали е навистина лесна за употреба. Така да не е важно и да биде http://slkadjdashds.com битно ми е да ја има на нет и да видам како работи![]()
Дали некој може да ми помогне со ова? Да ми даде предлог? Решение можеби?
Исто така може ли да ми објасни некој што е domain а што hosting? Да не се резилам веќе
Однапред благодарам!
Ај пробај преку cPanel-от. Збори со поддршката на хостингот, немам појма што би можело да ги враќа старите пермисии... не во ЏумлаКога пробувам да едитирам нешто во џоомла цсс ми вика Unwritable. Влегувам со фтп му давам дозвола 777 да може да се прави се но потоа само се врака на истото? ХЕЛП
со ФТП пристап симни си го на ХДД едитирај си го па закачи го пак фајлот ..Им пишав на хостингот па ќе кажат што е проблемот. Највероватно заради сигуност имаат забрането тие појма немам.
И тоа дури го наравив ама пак нема никакви промени. Кодот сменат целосно страната останува истасо ФТП пристап симни си го на ХДД едитирај си го па закачи го пак фајлот ..
чудно ... некоја грешка да не правиш ..И тоа дури го наравив ама пак нема никакви промени. Кодот сменат целосно страната останува иста![]()
Ќе пробам преку ХАМРР, па ќе видимеЗа која платформа станува збор? Бидејќи откак ќе ја прикачиш на хостинг, истата ќе треба и да ја инсталираш.
Основна компјутерска писменост != Facebook
Доколку ти е само да видиш како работи и да ја учиш, не мора да ја хостираш на интернет. Може да се инсталираш XAMPP сервер на компјутерот и да си играш со неа во секое време.
.
Jaс како што видов странува збор за „стегнат“ Drupal.Ќе пробам преку ХАМРР, па ќе видимеИнаку се работи за ова
Ќе работиш, а немаш појма со што работиш и што еПојма немам што е DrupalКонкретно за ова, ептен било user-friendly и е напраено за тапаци ко мене што појма немаат.. Е сеа уште да му напраам test-run би било топ.
Инаку симнав ХАМРР, напраив како што пишува во туторијалот и на тестот ми дава грешка, т.е. :
Error 404
localhost
2/20/2011 11:38:44 AM
Apache/2.2.17 (Win32) mod_ssl/2.2.17 OpenSSL/0.9.8o PHP/5.3.4 mod_perl/2.0.4 Perl/v5.10.1