Не може со css да стилизираш чек бокс. Само со јава сцрипт, со замена со слики.Нека биде ова тема наменета за сите проблеми од областа на маркап јазикот HTML и јазикот за форматирање на HTML елементите -CSS.
Да го постирам мојот проблем:
Не можам да најдам на нет пример за стилиризирање на chekbox-овите.
Со напомена дека некои јава скрипти имаат багови... треба да се внимава и добро да се провери стилизиран чек бокс како работи (во сите прелистувачи), пошто можи да се случи на 3-4 кликања да остани кликнат, а да не е чекиран.Не може со css да стилизираш чек бокс. Само со јава сцрипт, со замена со слики.
Па добро јас мислев на кастом скрипта со оглед дека и не е толку сложено.Со напомена дека некои јава скрипти имаат багови... треба да се внимава и добро да се провери стилизиран чек бокс како работи (во сите прелистувачи), пошто можи да се случи на 3-4 кликања да остани кликнат, а да не е чекиран.
и да променуваш слика на секој клик...Па добро јас мислев на кастом скрипта со оглед дека и не е толку сложено.
Треба само да ги следиш кликањата на сликите и да ги пренесуваш како валуес на правите чек боксови кои се скријани со display:hidden;
Прашај дали веќе има инсталирано, а ако нема заборави на тој сервер ... ти сам НЕможеш.да прашам уште еднаш дали некој знае како да инсталирам
php MySQL apache на мојот web сервер
бидејќи нема инсталирано од самиот хост
дали може јас да инсталирам
(имам само FTPинфо од хостот)
:nesum:
Сите тие многу луѓе веројатно ќе добијат Нобелова награда ако го споделат своето знаење за инсталација на софтвер, сервиси и сл. преку FTP пристап.^
нема инсталирано
многу луѓе ми рекоа дека можам да инсталирам но има голема работа после со подесување на пермисии и ако не го средам добро серверот ќе биде многу ранлив ...
П.С. дали може сега хостот да ми ги инсталира овие работи?
фала многу :smir:
Ej a da si go smenis hostot najdobro ke bide i odberi nekoj asalen host kaj sto imas sve a ne nekoj vakov amaterski da se macis sve sam da instaliras i pak nema da bide toa toa smeni go hostot zakupisi od nekoja dobra firma imas mn i toa ne skapi pozzда прашам уште еднаш дали некој знае како да инсталирам
php MySQL apache на мојот web сервер
бидејќи нема инсталирано од самиот хост
дали може јас да инсталирам
(имам само FTPинфо од хостот)
:nesum:
Со PHP и MySQLMi treba pomosh,Kako da napravam ,so sto da napravam login na site? So koj programi i takvi alatki mi treba za da go napravam ova i kako? Baram celosno objasnuvanje na ova ako moze? Fala mnogu
@font-face
{
font-family: "VIVALDII";
src: local("Lucida Grande"),
url("http://www.xxxxxxxx.com/VIVALDII.ttf")
format("TrueType");
}
#
p.style1{
#
font: VIVALDII;
#
}
<p class="style1"> ..... </p>