Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Нема да се смирам таков сум и таков ќе си останам не дозволувам некој да ме потценува.Јас сум дојден на оваа тема уште пред 4 години така да јас сум еден од почетниците на темата така да другите се доселеници и сезнајковци на темата.Нема оладување
2.Разликата е тоа шо првиот е југословенскиот м70аб2 а другиот е рускиот ак 47 а ми личи малце и на украинскиот калаш можда грешам.Нема многу голема разлика по ист принцип е правен м70 аб2 има малку разлика во цефката кај предниот дел,држачот за вадење на дрвцето одозгора друго ништо.Ги има и у мк руските калаши има повеќе слики имаше една слика скоро време беше ставена на оваа тема тука припадник на волците со руски калаш,исто така на тт излагање на оружјето на леопардите имаше руски калаши.М4 у мк ги имаа бсн,рб,и есз.Информација за таворот јас имам.ЕБР се фалат многу за неа не заглавува,прецизна е и нема многу механички дефекти.Освен ебр тар 21 ја имаат и алфите и есз

Добро друже ајде терај како мислиш што да ти кажам :)

за муабетот,фала на разјаснувањето.Но,дали Тавор,М4ките,ги има во доволен број за секој припадник на единиците кои ги наброја,дали знаеш ? бидејќи многу пати сум видел,и ЕБР,и АЛФИ,и ЕСЗ да носат м70..а нели е застарена таа пушка,зошто доколку имаат доволен број,зошто не им се даде до знаење дека несмеат друго оружје да понесат со себе ? малку грдо личи на таква униформа,м70ка..и зошто викаш,ги ИМАА ?

алфите увек кога ги имам видено,освен м70 со друго ги немам видено...ПЕП некако најзапоставени се на ова поле :D

Semper Fi уште си мало дете, немаш ништо искусено од животот и ради тебе многу членови кои стварно говореа паметни работи повеќе не пишуваат, за доброто на темата и форумот те советувам да се смирш малку и да не скокаш во секој дупка.позз до тебе
Како шо ти кажав ти на твоја страна јас на моја зз

Добро друже ајде терај како мислиш што да ти кажам :)

за муабетот,фала на разјаснувањето.Но,дали Тавор,М4ките,ги има во доволен број за секој припадник на единиците кои ги наброја,дали знаеш ? бидејќи многу пати сум видел,и ЕБР,и АЛФИ,и ЕСЗ да носат м70..а нели е застарена таа пушка,зошто доколку имаат доволен број,зошто не им се даде до знаење дека несмеат друго оружје да понесат со себе ? малку грдо личи на таква униформа,м70ка..и зошто викаш,ги ИМАА ?

алфите увек кога ги имам видено,освен м70 со друго ги немам видено...ПЕП некако најзапоставени се на ова поле :D
Имаше повеќе пратки на таворки така да,да ги има во голем број таворките и повеќе модели на нив имаме.Во арм м4 ги има многу пошо и вп ги користата и бсн и рб.Незнам друже тоа и јас сум примитил дека некои полицајци сеуште ги носат старите м70,ебр веќе не ги носат тие ги носат таворките и бугарските ар калашникови кои ги има многу во полицијата,па дури и шумската полиција ги носи.Алфите ги носат м70 да ама ги имаше на едно апсење и тие се покажаа со таворчињата,за пеп точно е тоа дека е така ама не битно имаат добра обука така да која пушка и да им ја дадат пак ќе си е исто
--- надополнето: 23 јануари 2014 во 20:02 ---
Па и затоа ќе останеш сам на темата! И ти реков ти уште немаш страна за да говориш!
Нема да останам увек има други луѓе кои се со мене и јас ти реков дека си имам јас моја страна и ти не можеш да ми кажеш дека немам

ovoj semper vike na .!. se kaci
aman
--- надополнето: 23 јануари 2014 во 20:04 ---
retko se naogja ne razbrano detiste kako nego :)

Нема да останам увек има други луѓе кои се со мене и јас ти реков дека си имам јас моја страна и ти не можеш да ми кажеш дека немам

Океј, неам неамера да се расправам со дете, порасни и можеби некогаш ќе разговараме како мажи!

Имаше повеќе пратки на таворки така да,да ги има во голем број таворките и повеќе модели на нив имаме.Во арм м4 ги има многу пошо и вп ги користата и бсн и рб.Незнам друже тоа и јас сум примитил дека некои полицајци сеуште ги носат старите м70,ебр веќе не ги носат тие ги носат таворките и бугарските ар калашникови кои ги има многу во полицијата,па дури и шумската полиција ги носи.Алфите ги носат м70 да ама ги имаше на едно апсење и тие се покажаа со таворчињата,за пеп точно е тоа дека е така ама не битно имаат добра обука така да која пушка и да им ја дадат пак ќе си е исто

Имаше некаде во друг град,Штип или незнам каде,снимка од апсење на некој си,и ЕБРовците беа со кратките калаши..и колку лошо изгледаше тоа е чудо..и точно е дека пушката не го прави специјалецот,ама барем заслужуваат асални оружја..можеш ли да го најдеш тоа видео ? и единствено ПЕП јас би ги оставил со нив,останативе би требало да имаат ПО современо оружје..

А што е со шумска полиција ? зошто никој не збори за неа ? имам прочитано дека постоеле Мечки-специјална шумска единица,која што била страв и трепет за крадците,но ги расформирале...јас мислам дека и они би биле од голема важност,посебно за оние места кај што има шверц..бидејќи ако пројде шверц на дрво,лесно ќе пројде и дрога,и оружје,и емигранти....треба и на неа да и се обрне поголемо внимание..
--- надополнето: 23 јануари 2014 во 20:28 ---

Имаше некаде во друг град,Штип или незнам каде,снимка од апсење на некој си,и ЕБРовците беа со кратките калаши..и колку лошо изгледаше тоа е чудо..и точно е дека пушката не го прави специјалецот,ама барем заслужуваат асални оружја..можеш ли да го најдеш тоа видео ? и единствено ПЕП јас би ги оставил со нив,останативе би требало да имаат ПО современо оружје..

А што е со шумска полиција ? зошто никој не збори за неа ? имам прочитано дека постоеле Мечки-специјална шумска единица,која што била страв и трепет за крадците,но ги расформирале...јас мислам дека и они би биле од голема важност,посебно за оние места кај што има шверц..бидејќи ако пројде шверц на дрво,лесно ќе пројде и дрога,и оружје,и емигранти....треба и на неа да и се обрне поголемо внимание..

Баш чудно сигурно си се помешал тигрите и пеп се со кратките калаши м92 ебр не.Е да заслужуваат,инаку видео од апсењето на алфите немаше имаше само слики ако успеам пак да ја најдам ќе ја ставам.Шумската полиција се шумари кои ги ловат дрвокрадците,точно дека постоеше единица мечки ама ги расформираа и сега се само под името шумска полиција,само за да знаеш тие не се под мвр туку се под шумското.

ЕСЗ нема М4.
Друже ги имаат ги покажаа за сликање на календарот за 2013 година.Рвач-Баже тој ставаше слики од календарот на есз тука а мислам дека ги имаше сликите и на авијација

Баш чудно сигурно си се помешал тигрите и пеп се со кратките калаши м92 ебр не.Е да заслужуваат,инаку видео од апсењето на алфите немаше имаше само слики ако успеам пак да ја најдам ќе ја ставам.Шумската полиција се шумари кои ги ловат дрвокрадците,точно дека постоеше единица мечки ама ги расформираа и сега се само под името шумска полиција,само за да знаеш тие не се под мвр туку се под шумското.

http://www.youtube.com/watch?v=NweE6GolX6k еве го видеото,не сум грешка.

и инаку,знам дека не се под МВР,и читав баш дека припадинк на шумска полиција,кажува дека им биле врзани рацете,дека дур биле Мечките било све подобро,откако ги расформирале све отишло надоле,и дека има неколку случаеви каде е пукано врз нив,дури има и загинато мислам неколку припадници...штом не им држи раката и пукаат врз нив,сигурно има и тепање и малтретирање...а тоа никако несмее да се дозволи,и треба да се стави под капата на мвр и да се врати таква единица..

Мацедониан друже имаше повеќе слики ама јас само една најдов јебига

imag0206xq.jpg

Мацедониан друже имаше повеќе слики ама јас само една најдов јебига

imag0206xq.jpg

на Одбрана форумот кажаа дека немаат М4ки,туку дека ги позјамуваат од ПСО за сликање,и за снимањето за новите простории..

на Одбрана форумот кажаа дека немаат М4ки,туку дека ги позјамуваат од ПСО за сликање,и за снимањето за новите простории..
Друже може и да е точно ама важно тигрите имаат доказ дека ја држеле во рака
--- надополнето: 23 јануари 2014 во 21:44 ---
Немаат, неколку години по ред земаат од АРМ за да се сликаат.
Значи така билоооо па добро пошо сте комшиии им давате.

Друже може и да е точно ама важно тигрите имаат доказ дека ја држеле во рака

Хаха е голема работа бе друже...битно е дали ја имаат во нивна колекција...кое оружје го имаат во поголем број тигрите,доколку немаат м4ки ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom