Нема да се смирам таков сум и таков ќе си останам не дозволувам некој да ме потценува.Јас сум дојден на оваа тема уште пред 4 години така да јас сум еден од почетниците на темата така да другите се доселеници и сезнајковци на темата.Нема оладување
2.Разликата е тоа шо првиот е југословенскиот м70аб2 а другиот е рускиот ак 47 а ми личи малце и на украинскиот калаш можда грешам.Нема многу голема разлика по ист принцип е правен м70 аб2 има малку разлика во цефката кај предниот дел,држачот за вадење на дрвцето одозгора друго ништо.Ги има и у мк руските калаши има повеќе слики имаше една слика скоро време беше ставена на оваа тема тука припадник на волците со руски калаш,исто така на тт излагање на оружјето на леопардите имаше руски калаши.М4 у мк ги имаа бсн,рб,и есз.Информација за таворот јас имам.ЕБР се фалат многу за неа не заглавува,прецизна е и нема многу механички дефекти.Освен ебр тар 21 ја имаат и алфите и есз
Добро друже ајде терај како мислиш што да ти кажам

за муабетот,фала на разјаснувањето.Но,дали Тавор,М4ките,ги има во доволен број за секој припадник на единиците кои ги наброја,дали знаеш ? бидејќи многу пати сум видел,и ЕБР,и АЛФИ,и ЕСЗ да носат м70..а нели е застарена таа пушка,зошто доколку имаат доволен број,зошто не им се даде до знаење дека несмеат друго оружје да понесат со себе ? малку грдо личи на таква униформа,м70ка..и зошто викаш,ги ИМАА ?
алфите увек кога ги имам видено,освен м70 со друго ги немам видено...ПЕП некако најзапоставени се на ова поле