Груевски најави зголемување на минималната плата на 10.080 денари

• Креатор на темата Креатор на темата Stefus Corp.
  • Време на започнување Време на започнување
Па ако е во сенка на Бранко изгледа не му смета таа сенка да го направи Струмица блиску до модерен европски град со развиени села во околината. Или си паднал и ти на пропагандата на Курир, Сител , Прес 24 и другите гомнарски портали и телевизии.

Мислиш роднините ги направи богати.а изглеа и тебе ти е некој братучед штом го фалиш толку.

Мислиш роднините ги направи богати.а изглеа и тебе ти е некој братучед штом го фалиш толку.

Ако имаше нешто незаконски сега на Заев ќе му носевме цигари во Идризово. И ти си паднал на црната пропаганда. И после Грујо тепал 8 пути , ќе тепа уште 8 со вакви овци за стрижење.
--- надополнето: 23 јануари 2014 во 18:40 ---
Ај доста пишувате пристрасни партиски глупости......Струмица - модерен европски град :facepalm:

Што ви направи црната медиумска пропаганда бре луѓе , ги копирате Шител и Курир , напишав "блиску до модерен европски град".Не одговори на прашањето кој град би избрал за живеење ? Струмица или Велес, Струмица или Прилеп, Струмица или Кратово, Струмица или Кавадарци па дури Струмица или Скопје?

Ако имаше нешто незаконски сега на Заев ќе му носевме цигари во Идризово. И ти си паднал на црната пропаганда. И после Грујо тепал 8 пути , ќе тепа уште 8 со вакви овци за стрижење.
--- надополнето: 23 јануари 2014 во 18:40 ---

Што ви направи црната медиумска пропаганда бре луѓе , ги копирате Шител и Курир , напишав "блиску до модерен европски град".Не одговори на прашањето кој град би избрал за живеење ? Струмица или Велес, Струмица или Прилеп, Струмица или Кратово, Струмица или Кавадарци па дури Струмица или Скопје?

Грујо сигурно не победил ради мене,ја воопшто не гласам за никој.ајде иди мети у фирмите на заеви.
Питај ги струмичани кој град би го избрале,изглеа од што е многу убаво у струмица сите за италија одат.

Грујо сигурно не победил ради мене,ја воопшто не гласам за никој.ајде иди мети у фирмите на заеви.
Питај ги струмичани кој град би го избрале,изглеа од што е многу убаво у струмица сите за италија одат.

Па од Велес и Струмица струмичани сигурно нема да одат у Велес. А од Струмица и запад , ќе изберат запад. Што ти кажува тоа за Грујо и Заев ?

Што ви направи црната медиумска пропаганда бре луѓе , ги копирате Шител и Курир?
20 страни коментирате на тема почната од лажгите на паторот.....бостанџијата е исто срање само на друга страна, немој те молам да ме убедуваш дека е некаква „опција“.....

бтв. шител мој тв нема видено едно 7-8 години (само ракомет и кошарка кога играат нашиве пуштам), КУРир мој броусер нема видено, ич не се секирај...патетично е у ова време да заземаш страни (освен ако немаш директна материјална корист и тоа ти е све у животот)...

Eве уште еднаш ќе повториме
Во Струмица ставаат лисици на колите и наплатуваат за лисици
Каков европски град во кој се ставаат лисици?
Кај се чуло и видело во Европа негде да ставаат лисици?

Па ако е во сенка на Бранко изгледа не му смета таа сенка да го направи Струмица блиску до модерен европски град со развиени села во околината. Или си паднал и ти на пропагандата на Курир, Сител , Прес 24 и другите гомнарски портали и телевизии.

Премногу го идолизираш Заев иако кажав дека ми се допага што направил во струмица до некаде....сигурно не е сјајно а што се однесува до тоа дека ке лежел у идризово не заборавај дека еднаш беше амнестиран и дека такви "докази" има секојдневно и за едната и за другата страна. Муабетот дека сум паднач на шител ти пага во вода затоа што плукам по двете и барам трета. И уште една работа не го мешај бранко во локална управа две различни работи се. Заев за премиер ( со пакљата со него како Шекеринска Макрадули и остали) со Заев како градоначалник.
Пс: треба двете страни да ги гледаш фалиш/критикуваш а не само да идолизираш и кашуваш како Заев е совршен , направил европски град па истото ке го стори и за цела држава додека Бане му диктира.
Поздрав

Премногу го идолизираш Заев иако кажав дека ми се допага што направил во струмица до некаде....сигурно не е сјајно а што се однесува до тоа дека ке лежел у идризово не заборавај дека еднаш беше амнестиран и дека такви "докази" има секојдневно и за едната и за другата страна. Муабетот дека сум паднач на шител ти пага во вода затоа што плукам по двете и барам трета. И уште една работа не го мешај бранко во локална управа две различни работи се. Заев за премиер ( со пакљата со него како Шекеринска Макрадули и остали) со Заев како градоначалник.
Пс: треба двете страни да ги гледаш фалиш/критикуваш а не само да идолизираш и кашуваш како Заев е совршен , направил европски град па истото ке го стори и за цела држава додека Бане му диктира.
Поздрав

Па ако си реален ќе видиш дека нема трета опција која може да ја загрози оваа банда на власт.А тоа дека Бане му диктира и ќе му диктира е само црна лажна пропаганда.Јас сум за четврта опција ама нема.
--- надополнето: 23 јануари 2014 во 20:20 ---
Eве уште еднаш ќе повториме
Во Струмица ставаат лисици на колите и наплатуваат за лисици
Каков европски град во кој се ставаат лисици?
Кај се чуло и видело во Европа негде да ставаат лисици?

Какви црни лисици бе , оди изрентај стан на една недела да видиш насмеани фаци во Струмица, а не тука да ми кукаш за цевките од парното и сметките за струја.

Ама газдата на фирмата купил машини кои коштаат. Работниците ги немале тие трошоци. Ако му пропадне нему бизнисот ќе ги изгуби парите кои ги плеснал.

И што има врска ова со тоа што јас го напишав или предложив.
Дека тој купил машини и развил бизнис затоа ке зема пример 10 пати повеќе плата од најдолниот во хијерархијата. Малце му се.
Само знаеш зошто тоа никогаш нема да заживее нити тука нити било каде? Затоа што законот за минимална плата не го ограничува газдата колку тој ке се богати. Тој може да дава пример 10000 денари плата а самиот тој да зема 100000 евра плата, додека со ова ке го мани онаму каде што најповеќе ке го здоболи. За да земи тој 100000 евра ке треба спрема тоа и да ги крени платите на другите под него. Па така ако фирмата е богата а газдата сака да се курчи со своето богатство ке треба и дел од тоа богатсво да го сподели со луѓето кои му овозможиле толкав профит. Ако фирмата реално е сиромашка тогаш пак платите би оделе во некој сооднос со тоа.
А моментално фирмата е сиромашка, платите ограничени со закон за минималец а газдата со пари да незнае што да прави со нив.
--- надополнето: 23 јануари 2014 во 20:44 ---

Премногу ја затеравте апла во политика и со некакви опции терти четврти и петти.
П.с Само колку да те потсетам дека да не беше Бранко Заев ке беше во затвор . Така да батали тие муабети, далеку е тој од цвеќе за мирисање.

Какви црни лисици бе , оди изрентај стан на една недела да видиш насмеани фаци во Струмица, а не тука да ми кукаш за цевките од парното и сметките за струја.

Става... Става...
Лично и непосредно тој е иницијатор за основање на а ЈП Паркиралишта кое сега се занимава се ставање на лисици а наскоро ќе има и зонско
Ова претпријатие е формирано 31. 01. 2008, шшто значи пред многу други.
Еве прочитај на страницата на општина Струмица:
http://www.strumica.gov.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=1317&Itemid=301&lang=mk
Инаку поопширно во темата Зонско- револтирани граѓами

И така сте во политика дел западнати, Вачно Каргов си дал оставка варум бе? Човекот кој залепи безброј казни и санкции, пријавен е за мобинг, тотален лудак у движење си дал оставка? Да не несакал да дила дрога :D
http://www.maxim.mk/vancho-kargov-vekje-ne-e-direktor-na-carina

И така сте во политика дел западнати, Вачно Каргов си дал оставка варум бе? Човекот кој залепи безброј казни и санкции, пријавен е за мобинг, тотален лудак у движење си дал оставка? Да не несакал да дила дрога :D
http://www.maxim.mk/vancho-kargov-vekje-ne-e-direktor-na-carina

Затоа што сега ќе биде инспектор за инспектори. Унапредување му е ова. :D

И јас мислам дека има многу политика во дискусијава
Но ајде јас да Ве замолам нешто:
Како да ги натерам политичариве, барем еден, да ветат дека ќе се укине зонско и злоупотреба на пајациве?

Затоа што сега ќе биде инспектор за инспектори. Унапредување му е ова. :D
Остај ти унапредување, чим лудакот ја напушти жешката столица во царина се дешава нешто таму :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom