Ауфвидерзен Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojco
  • Време на започнување Време на започнување
I jas zarabotuvam po edno audi na 2-3 meseci. Nekoj pak zarabotue po edno sekoj den. Koj kako ke se snajde.
Eve i ti spakiraj se i odi kaj drugar ti pa ke vidis kolku mu e ubavo vo zivo.
Знам дека му е убаво, нема потреба да видам, ти заработуваш Ауди ама 20 години старо со 700000 км и тотален крш, па потоа со враќани километри заработуваш на луѓе кои едвај собрале некој денар за да купат автомобил, ама и тоа нема да трае долго, жалосно е да тврдиш дека на запад е полошо од тука, ама како што кажав секој со свои ставови.

Чистачките во Германија земаат поголема плата од 99% од населението тука. Не знам зошто воопшто некој би помислил да се жали или да се убедува. Значи запад ит ис.

Ако беа 80 % вработени од сите тие кој завшиле економски моментално ќе имавме 10 % невработеност а не 30.

Па според ова невработени со високо образование се околу 15.000 а вкупно 90.000+ а бројката на дипломирани на правен и економски што немаат работа е околу 2500, груба бројка да земеме преку сила ќе бидат 1200 на економски од кои сигурно поголемиот дел завршени на штул, фон и разни дисперзирани студии па сега види ти..

1200 дипломирани невработени во никој случај нема да ја намалат невработеноста од 30% на 10% ;)

Па според ова невработени со високо образование се околу 15.000 а вкупно 90.000+ а бројката на дипломирани на правен и економски што немаат работа е околу 2500, груба бројка да земеме преку сила ќе бидат 1200 на економски од кои сигурно поголемиот дел завршени на штул, фон и разни дисперзирани студии па сега види ти..

1200 дипломирани невработени во никој случај нема да ја намалат невработеноста од 30% на 10% ;)

Смешно е ова 15 000 , отвори завод за статистика да видиш како се бројките макар што и таму лажат. Последно кога гледав имаше повеќе невработени со факултет отколку со средно :) Ќе ти најдам и ќе ти пуштам да се увериш.

На Бонева децата избегале во Германија, не па некој друг да остане да работи. Уште од времето на СДСм своите деца ги школуваа и ги оставаа во странство да работат. Во МКД нека рмба македончето ко вол за слама, они имовина нека стекнуваат во милиони. Еден својот син и ќерка не го остави во ѓумезот, што не ги вработат во текстил еве по 20 000 им плаќале, што ги вадат надвор од МКД?

Се богатат од потта на просечниот Македонец, прават богатство со крадење и ум продаваат. Кои перверзни умови не водат како можевме тоа да си го дозволиме се прашувам.

На Бонева децата избегале во Германија, не па некој друг да остане да работи. Уште од времето на СДСм своите деца ги школуваа и ги оставаа во странство да работат. Во МКД нека рмба македончето ко вол за слама, они имовина нека стекнуваат во милиони. Еден својот син и ќерка не го остави во ѓумезот, што не ги вработат во текстил еве по 20 000 им плаќале, што ги вадат надвор од МКД?

Се богатат од потта на просечниот Македонец, прават богатство со крадење и ум продаваат. Кои перверзни умови не водат како можевме тоа да си го дозволиме се прашувам.

На силванева у Германија, на миленко у Америка и ќе дојде после некој искомплексиран валволинец (со осмо) и ќе пишува бајки по форуми.

Tie so zavrsile filozofski,ekonomski,praven,socioloski i so ti znam use kakov ne uste odnapred se spremaat za lezenje,da ne se lazeme deka ne e taka. Ako bile za rabota nemalo tamu da se zapisat.

А што е од твој интерес да мислиш за нас што сме завршиле економски, или било кој факултет дали ќе лежиме или не?
И нормално дека некој кој изгубил години од својот живот на образување, со толку неспиени ноќи, пишување семинарски, трчање по професори за оценки (а тука се и трошоците, губењето нерви...) ќе бара поплатена работа по професија, односно да "лежи" па и било тоа надвор од МК, наспроти некој како тебе со недозавршено осмо што цело време си го ладел, и сеа уште си зима за право да потценува факултети зашто он е неписмен и освен со метлата во рака нема друг начин да заработи пари било во МК или на друго место.
Твојата фрустрираност на форумов нема да те направи писмен. ;)

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh

Pa normalno, ke studiraat na nekoj kao pojaki fakulteti i tuka gi ceka garantirana fotelja do penzija, za zasluga oti neli studirale na top fakultet. Se znae kako odat rabotite.
Vo Slovenija najgolema farsa bese zaposluvanjeto na kerkata na bivsiot predsedatel Turk za sekretarka kaj Ljubljanskiot gradonacalnik i ekstra mafijas Jankovic. Tipkata imala magisterij od Kembric za da mu bide kafekuvarka na ljubljanskiot Trajanovski.
Na zapadu nista novo i isto sranje znaci.
--- надополнето: 23 јануари 2014 во 23:05 ---
А што е од твој интерес да мислиш за нас што сме завршиле економски, или било кој факултет дали ќе лежиме или не?
И нормално дека некој кој изгубил години од својот живот на образување, со толку неспиени ноќи, пишување семинарски, трчање по професори за оценки (а тука се и трошоците, губењето нерви...) ќе бара поплатена работа по професија, односно да "лежи" па и било тоа надвор од МК, наспроти некој како тебе со недозавршено осмо што цело време си го ладел, и сеа уште си зима за право да потценува факултети зашто он е неписмен и освен со метлата во рака нема друг начин да заработи пари било во МК или на друго место.
Твојата фрустрираност на форумов нема да те направи писмен. ;)
Tie fakulteti kostaat mnogu narodni pari, toa lezenjeto u administracija uste poveke.
--- надополнето: 23 јануари 2014 во 23:08 ---
Знам дека му е убаво, нема потреба да видам, ти заработуваш Ауди ама 20 години старо со 700000 км и тотален крш, па потоа со враќани километри заработуваш на луѓе кои едвај собрале некој денар за да купат автомобил, ама и тоа нема да трае долго, жалосно е да тврдиш дека на запад е полошо од тука, ама како што кажав секој со свои ставови.
Audito e kako novo, jas licno ne sum iskompleksiran po koli vazno mi e da si ja vrsi rabotata. Uste utre ako sakam ke kupam 20 takvi kako sto ima toj tvojot drugar. Ne mi treba.
I da bi ziveel tamu na zapad pak takvo isto audi ke si kupam.
--- надополнето: 23 јануари 2014 во 23:10 ---
Петиција за игнорирање на искомплексираниот валволин.
Pa nikoj so sila ne te tera da mi vozvrakas na postovite.
:tapp:
Iskompleksiraniot valvo e tuka od vreme na vreme da vi udri slakanica da se razbudite od premnogu sonuvanje.
:icon_lol:

Iskompleksiraniot valvo e tuka od vreme na vreme da vi udri slakanica da se razbudite od premnogu sonuvanje.
:icon_lol:

Среќа што искомплексираниот валво е тука да ни удри шлаканица. Иначе не можеме да се разбудиме од бајкава. :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom