Chelsea are prepared to allow Juan Mata to leave for
Manchester Unitedthis week if the champions submit a club record bid of £40m for his services, though the Spain international must also indicate to José Mourinho that he has his heart set upon a move to Old Trafford.
Веста е од Guardian. Прилично релевентен медиум. Шала на страна, ајде да речеме дека Мата навистина ќе иде у Јунајтед, и вашите ставувања се вистински, еве и ја да се изнасјам еднаш за секогаш, и да бидам јасен.
Значи, криво ми е што си иде Мата, ако си иде у случајов, а особено ми е криво затоа што иде у Јунајтед. Која е причината ради која Мурињо и Мата не се согласуваат не знам, и целава ситуација се влече премногу долго што веќе не е добро за тимот и штети на атмосферата. Челзи докажа, и продолжува да покажува дека може да игра без Мата. Моментално сите тројца кои се во стартната постава се за цела класа подобри од Мата, и ќе ме молам да не ме цитирате за ова, не навлегувам во дискусија, ова е лично мое мислење, немора да се согласите.
Ако некој треба да се критикува за ситуацијава до која се доведовме, не треба да се иземат од критика било кој, сите се за критика од различен аспект, почнувајќи од управа, па Мурињо до самиот Мата. Ја сите тројца ги кривам подеднакво исто, ама клубот и Мурињо ќе ми бидат пред Мата затоа што не сме фидер клуб како Малага па да се крстиме на 20 годишен Иско и после трансфер да му повелкуваме дресови. Факт е дека Мата е светска класа играч, ама не е за Челзи, и наша филозофија на игра, неможе сите да бидат, му посакувам се најдобро, кај и да иде, и да иде во Јунајтед, ќе го пратам и ќе ми биде мило за него да нарпави добра кариера.
Chelsea > Mourinho > Mata. Челзи постоел и ќе постои пред и после Мурињо, Челзи освојуваше со Мурињо без Мата, а освојуваше и со Мата, ама моментално Челзи е многу добар без Мата, и Мата нема никаков придонес во тимов, ниту па покажува знаци дека сака да се подобри, можеби и неможе затоа што физички е лимитиран. Во целава ситуација он е најголема жртва и колатерална штета, ама се надевам за добро на тимот, затоа што Мурињо е еден, и неговата филозофија и тактика е една од најдобрите и најценетите, ако тоа е негова одлука, ја почитувам.