Australian Open 2014

Победник на Australian Open 2014?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 24 48,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 16 32,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 8,0%
  • Роџер Федерер

Гласови: 4 8,0%
  • Х.М Дел Потро

Гласови: 1 2,0%
  • Станислав Вавринка

Гласови: 0 0,0%
  • Давид Ферер

• Жо Вилфред Цонга

Гласови: 1 2,0%
  • Томаш Бердих

• Вкупно гласачи
    50
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Димитров ако не се лажам нема освоено турнир а и нема играно финале (барем јас не паметам). Како може да биде сериозен противник. Дека е талентиран дечкото да ама да игра полуфинале на ГС научна фантастика.
Освоен турнир - Стокхолм (20 октомври 2013)
На финалот победи Давид Ферер (2-6, 6-3, 6-4)
Игран финал - Бризбеjн (6 jануари 2013)
Пораз од Енди Мари (6–7(0–7), 4–6)

Ако не се лажам, досега Надал и Димитров играле меѓусебно 3 пати.
И трите пати се доаѓаше до трети сет.
12 февруари 2009
Ротердам
Рафаел Надал - Григор Димитров 7:5, 3:6, 6:2
(Во овоj момент Надал е рангиран № 1, а Димитров е № 478 на АТП листата)
19 април 2013
Монте Карло
Рафаел Надал - Григор Димитров 6:2, 2:6, 6:4
15 август 2013
Синсинати
Рафаел Надал - Григор Димитров 6:2, 5:7, 6:2

Разликите од минатата година кај Димитров не се малку. Веќе не го мачат крамповете по нозете, има многу подобра физичка подготовка, психически исто така изгледа подобро. На крајот на минатата сезона смени тренерот и сега е со Роџер Рашид. Кај него се тренира многу, а заедно со тоа се дошло и до промена во односот на Григор кон мечовете. Порано велеше "Утре одам на теренот да се забавувам". Сега вели "Работев многу и утре одам да играм на 100%".

Ли во 1/2 финалето после победата над Пенета со 6-2 6-2. Сега следи најубавиот тениски меч. :P come on Genie
1545230_10152506273431102_519731444_n.jpg

Го добиваат сервисот на противникот, а го губат својот , женски тенис :)

Ако некои се појавуваат само кога има европско првенство во некој спорт и се дежурни експерти,Дарданиа се појавува само кога играат срби.Љубовта си го прави своето.:love:

jpeg

Аааааааааааааааааааааааа, со само 19 години во 1/2 финале на еден Грен Слем. :place: :vozbud:Каков само успех за Бушар. :cuc: Секоја чест, губеше 1-0 во сетови и успеа да победи, дефинитивно идна топ 10 тенисерка, а зошто да не и идна број 1.
Не очекував ваков успех пред почетокот на турнирот, затоа сега ќе стои подолго време на аватар кај мене. :cool:

П.с. Дали е могуче во интервјуто кога ја прашаа со кој од познатите личности би сакала да се запознаеш да го кажа Џастин Бибер а не мене? :confused:

:icon_mrgr:

Аааааааааааааааааааааааа, со само 19 години во 1/2 финале на еден Грен Слем. :place: :vozbud:Каков само успех за Бушар. :cuc: Секоја чест, губеше 1-0 во сетови и успеа да победи, дефинитивно идна топ 10 тенисерка, а зошто да не и идна број 1.
Не очекував ваков успех пред почетокот на турнирот, затоа сега ќе стои подолго време на аватар кај мене. :cool:

П.с. Дали е могуче во интервјуто кога ја прашаа со кој од познатите личности би сакала да се запознаеш да го кажа Џастин Бибер а не мене? :confused:

:icon_mrgr:

GAZIIIIIIIIII :love: ama se plasam deka i e dosta 1/2.. protiv moknata kineska masinerija, koja mislam i deka ke go osvojt godinava

GAZIIIIIIIIII :love: ama se plasam deka i e dosta 1/2.. protiv moknata kineska masinerija, koja mislam i deka ke go osvojt godinava

Толку и е дострелот тука, ама секако ова е фантастичен резултат за неа. Сега со Ли опуштено ќе си го гледам мечот, а верувам и она ќе биде максимално опуштена, нема што да изгуби, игра со противник појак од себе.

Многу ме радува што е ладнокрвна во текот на целиот меч, без разлика дали води или губи, за разлика да речеме од Ивановиќ која се распаѓа кога ќе згреши 2-3 пати во серија.

П.с.
"I'm going to fly them to all my tournaments now!" @geniebouchard on her #GenieArmy
Beez1MACYAANK_2.jpg

aaауууу каква рововска битка во четвртиот сет меѓу Бердих и Ферер за тоа кој ке отсервира помизерен и поглуп гем...
Дефинитивно сет број 1 годинава по мизерност.

Со сета почит кон Роже ама ни во најдобрите денови не му можеше ништо на Рафа а не па сега.Рафа едноставно му знае против игра ама му знае и на Мареј па сеедно кој ке му биде противник.

^ Абе Роже уште ќе игра ама не би рекол.

Бушард полу финале на гренд слем на 19 години нека продолжи вака,потребно е вакво освежување во женскиот тенис и од играчка и од јебозовна смисла. :D

Стефан тргни ја Бушар од аватар бе педеру! Не ли ти е жал да ја уништиш кариерата на една перспективна тенисерка?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom