Апарат за мерење крвен притисок

• Креатор на темата Креатор на темата ^X^
  • Време на започнување Време на започнување

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
Има ли некој искуство со оние апарати за мерење на крвен притисок што се ставаат на рака? Дали точно мерат, или е најдобро да се земе од оние што се ставаат на надлактица. Овие вторите, дигитални се доста поскапи, но дали вреди да се земе ваков, или сосема задоволителни резултати ќе даде и оној што се става на рака. Инаку апаратот би го користел за домашни потреби.

И евентуално ако може некој да ми препорача од каде да земам, гледав пред недела две некои во Зегин, но не можев да се решам. А и Топ-Шоп продаваат некој од оние што се ставаат на рака и се поевтини од овие што ги гледав по аптеките, но дали се квалитетни, ако има некој некакво искуство со нив.

Топ- Шоп се срање барем ја така мислам шо знам ако сакаш ти пробај купи таков... можам само да ти кажам дека баба ми користи од тие белите дигирални малите за на рака барем засега добро и го мерат притисокот и кажуваат точно и еве доста време го користи само батерии има сменето , а цена шо знам неам прашано колку го има купено .

Моиве земаа од аптека ама воа пред 2-3 год. го плативме 3000 денара и досега си работи како што треба :)

Моите имаат дигитален и можам да ти кажам дека навистина добро работи,освен висината на притисокот и бројот на срцевите отчукувања ги покажува што ете е еден плус наспроти обичните апарати.Само треба почесто да му се менуваат батерии.

Јас не сум задоволна од дигиталните. Си мерам еднаш притисок ми вика 160/100 е тогаш срцев удар кога не фатив и нема да фатам :pos:. Рачните се далеку подобри и ти покажуваат реално колку притисок имаш.

Јас не сум задоволна од дигиталните. Си мерам еднаш притисок ми вика 160/100 е тогаш срцев удар кога не фатив и нема да фатам :pos:. Рачните се далеку подобри и ти покажуваат реално колку притисок имаш.

И јас не сум задоволна, колку пати ќе мерам толку пати различен притисок ќе имам и тоа во рок од 5 минути. Незнам што марка е, неможам да го барам кој знае каде е зафрлен. Затоа мерам со рачен и нема промашување.

Имам од microlife и сум задоволен од точноста, не заборавај да го баждариш на лекар со класичниот, кој е поточен за мерење за разлика од дигиталните.

И јас не сум задоволна, колку пати ќе мерам толку пати различен притисок ќе имам и тоа во рок од 5 минути. Незнам што марка е, неможам да го барам кој знае каде е зафрлен. Затоа мерам со рачен и нема промашување.
Јас имам дома рачен и кога и да си мерам притисок 120/80, а една другарка има дигитален и кај неа кога се измерив дамла ме удри па одозгора другарката ми вика ми било нормален. Се згазив од смеење нормален притисок ми било 160/100 за постари лица да ама за млад човек нормален е 120/80. :)

Абе баталете притисоци мерење воа ноа уште сме млади за таа работа.Плус тоа имаш секирации коа ке ти покаже апаратот дека притисокот ти е виоск низок и др глупости:) Иначе мене плусот на срцето коа мерам секогаш ми е над 150 хахах:tapp::pos:

Абе баталете притисоци мерење воа ноа уште сме млади за таа работа.Плус тоа имаш секирации коа ке ти покаже апаратот дека притисокот ти е виоск низок и др глупости:) Иначе мене плусот на срцето коа мерам секогаш ми е над 150 хахах:tapp::pos:
Браво здрав си како дрен. :)

здр. имам проблем со апарато за крвен притисок. живата е поделена и нејке целата да падне во резерварот каде што е сместен остатокот од живата.. има ли решение ?

Attachments

• download (1).jpg
    download (1).jpg
    4,9 KB · Прегледи: 39
здр. имам проблем со апарато за крвен притисок. живата е поделена и нејке целата да падне во резерварот каде што е сместен остатокот од живата.. има ли решение ?

Го фрлаш апаратот и за 2000 денари купуваш автоматски мерач од аптека (без жива).

Најубаво купи нов :)

А силно да го исклацкаш онака што би рекле машки.
Без да го скршиш се разбира.

А силно да го исклацкаш онака што би рекле машки.
Без да го скршиш се разбира.
Мислеш дека ке се направе? Само на нелолку места остана жива и пумпам .. живата од резерваро се соедине со таа што е у цефката заглавената коа го испиштам воздухо па на неколку места остане ...

Sent from my iPhone by Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom