Mики бе ... па зар не праевме 100 пати прорачун дека само дневниот измет од таа менажерија го наднминува волуменот на дрвеното кајче ... овој Ное и компанија по цел ден фрлале гомна у море ... како ли постигнале ...
..после ... истотака рачунавме дека ништо дрвено со такви димензии и конструкција не би опстанало ни минут ни на мирно море ....
vone,
од кај знаеш па Ти да правиш прорачуни?...
--- надополнето: 16 јануари 2014 во 19:55 ---
Мики дали во стариот завед е предвидено воскресението на Исус? И ако можеш кажи ми во која книга. Фала
Колку ми е познато, старозаветните пророци, како Исаија 7.14, го предскажуваа раѓањето на Месијата, а страданието е забележано во Исаија 53.7. Месијата пак, самиот за Себе, прорече дека ќе пострада и дека ќе воскресне (Матеј, 17.22, 17.23, Марко 8.31).
--- надополнето: 16 јануари 2014 во 20:00 ---
Јас имам прашање за Нед Фландерс (Мики1)
Дали според тебе, Господ бог во одредена ситуација постапил лошо или направил грешка?
За пример ќе ги земеме Библиските приказни каде се прераскажуваат неговите дела и постапки!!!
Секако би се рачунало и тоа ,да би си бил ти на негово место, како би постапил во таа ситуација, приказна или детаљ кој ќе го наведеш!?
Бог Е непогрешлив, туку Он суди праведно, според верата и според делата од смртниците.
Себе си не можам да се поставам на местото Божјо и од таа позиција да одредувам некакви постапки.
--- надополнето: 16 јануари 2014 во 20:07 ---
- Колку демони познаваш ти? Изнесуваш тврдење дека тие верувале и знаеле, дали си видел демон?
- Зошто да го сметам твојот критериум за отаднатост на човековата природа за адекватен? Ако последица на гревот е смртта, а животните и растенијата не се склони кон гревовно однесување, зошто не се бесмртни?
- Како ти ја проверуваш состојбата на твоето битие?
- Адам може да имал се и сешто, го немал баш тоа без кое неможе да го товариш за одговорност - сознанието за добро и зло!
- Не познавам ниту еден. Дека демоните занаат и веруваат, ни сведочи Новиот Завет. Не сум видел демон, но можам да го забележам неговото влијание врз себе/мене.
- Не се работи за мој критериум, туку за од Бога објавено знаење. Да, смртта е последица од гревот, а растенијата и животните страдаат и умираат како луѓето, затоа што ја трпат последицата од Адамовата и Евината грешка.
- Едноставно: со споредување, како што веќе напишав. За таа работа, потребно е отворање на т.н. духовни очи, со кои може да се види личната оптадната природа.
- Амам имал доволно нешта, согласно неговата духовна дораснатост во дадениот момент. Адам допрва требало и лично да увиди што е добро, а што зло, но Адам избрзал, не чекајки ја својата духовна дораснатост за спознание на таа разлика.
--- надополнето: 16 јануари 2014 во 20:09 ---
Што е крива жената, за да не смее никој да се ожени со неа, затоа што била разведена?
Матеј 5
32 А Јас ви велам дека секој, кој ја остава својата жена, освен за прељуба, ја прави да врши прељуба,
и кој се оженува со така напуштена, врши прељуба.
Наведениот стих е совет од Богочовекот, искажан од Негова позиција на Бог и совршен Човек, Кој нема гревовна склоност.
Членовите во Црквата се смртни и склони кон грев па затоа Црквата допушта до трет брак и развод: подобро каков-таков благословен брак, отколку отворен блуд.