Дали верувате во тројство?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
ИЗБОР има да се освести и да го прекине понатамошното натрупување на негативна судбина(карма).
Го пишува ова во библијата или ти си го смисли сега, како што ти одговара?
Ако го пишува да видиме цитат.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
ИЗБОР има да се освести и да го прекине понатамошното натрупување на негативна судбина(карма).
Зошто некој да се чуствува должен да се искупува за нешто кое не го направил? Кармата е реакција на нешто кое ти си го сторил а не некој друг.

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.202
Го пишува ова во библијата или ти си го смисли сега, како што ти одговара?
Ако го пишува да видиме цитат.
Го слушаш Бог или змијата. многу лесно нели да се направи извод дека е избор.
--- надополнето: 14 јануари 2014 во 19:09 ---
Зошто некој да се чуствува должен да се искупува за нешто кое не го направил? Кармата е реакција на нешто кое ти си го сторил а не некој друг.
Ако се освести тогаш веќе е искупено, тоа е сосем доволно

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Па тоа те прашувам јас цело време! За што да се освестам? Зошто да се искупувам за нешто кое не сум го направил?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
А за кој бог зборуваш момче? За Тор? Брама? Зевс? Не змијата во секоја религија има исто значење. Та дури и во христијанско јудејската митологија змијата има повеќе доблест од твојот бог.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
--- надополнето: 14 јануари 2014 во 19:09 ---

.
Кој вистински не се освести и со дечјо срце не поверува на вечната Мудрост (Милост) БОЖЈА чиста - за спасение на сите кои што ќе Ја прифатат отелотворена во Господа Исуса Христа - тој се’уште не е вистински и потполно освестен и се’уште е под влијание на отецот на лагата, кој го убедува дека немал гревови во минатото, нити пак сега.

Од таквите чувајсе.
Слободно ставај на игноре и љуби ги од дистанца, бидејќи нивниот отец (лажгото) се обидува преку ними да те инфицира со лагата!

.
--- надополнето: 14 јануари 2014 во 21:01 ---
Прва опција ...
.
Од авион ти се гледа дека си исполнет со омразата на антихристијанскиот дух!
Престани да се фолираш и да се фалиш самиот себеси, зошто си прозирен ко криминалец зад женска најлонка ... ;)

Чао!....

.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.242
Поени од реакции
12.252
Зарем не е преземено тројството на христијаните од еврејските езотериски школи исфрлајќи го женскиот концепт од „светото тројство“?

Дај малку изучувајте и правете компарации помеѓу разните верувања... Не само да се повторува едно та исто!
Многу повторување на една лага во денешно време не ја прави истата да биде вистина! Само дава повеќе причина за сомнеж.

Постојаното напаѓање на „другоста“ не води кон помирување на верите ниту кон „љубов на деЧјо срце“! Води кон омраза и осуда! Не води ниту кон единство со тоа ваше тројство кое што го разбирате како ви е дадено да го знаете!

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

„Вистина, вистина ви велам: уште пред да се роди Авраам, Jас сум!”
(Ев.Јован 8:58)

.

AntiZionist

undergoing construction
Член од
31 март 2009
Мислења
305
Поени од реакции
144
.
Кој вистински не се освести и со дечјо срце не поверува на вечната Мудрост (Милост) БОЖЈА чиста - за спасение на сите кои што ќе Ја прифатат отелотворена во Господа Исуса Христа - тој се’уште не е вистински и потполно освестен и се’уште е под влијание на отецот на лагата, кој го убедува дека немал гревови во минатото, нити пак сега.

Од таквите чувајсе.
Слободно ставај на игноре и љуби ги од дистанца, бидејќи нивниот отец (лажгото) се обидува преку ними да те инфицира со лагата!

.
--- надополнето: 14 јануари 2014 во 21:01 ---

.
Од авион ти се гледа дека си исполнет со омразата на антихристијанскиот дух!
Престани да се фолираш и да се фалиш самиот себеси, зошто си прозирен ко криминалец зад женска најлонка ... ;)

Чао!....

.

Добро бе, кажи ми што е за тебе твојата религија, неколку зборови или молитви изрецитирани од поп што вози најнов модел, одење во црква 2-3 пати годишно и проповедање по форуми? Го немаш духот на Христијанството во тебе, ти се правиш паметен и мислиш дека знаеш што зборуваш ама кажими кога последен пат си подарил нешто од срце некому па макар и да е само една искрена насмевка? И престани со глупите слики колку и да не се согласуваме возрасни сме нема потреба од глупости

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Добро бе, кажи ми ...
.

Море момче, ќе задремаш ко маче, а ќе си спиеш како јагне, само ако се најдеш во мојата близина. Но, не затоа што јас сум поарен од билокого, туку зошто Милоста БОЖЈА чиста - за спасение на сите кои ќе Ја прифатат отелотворена во Исуса Христа - е повеќе од се’ и од секого!

п.с. Знаеш која песна ја пее женами постојано и какво сведоштво (баш утринава) за мене таа даде?
...

.

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.202
Па тоа те прашувам јас цело време! За што да се освестам? Зошто да се искупувам за нешто кое не сум го направил?
Со освестувањето даоѓа вистинската и трајна среќа а тоа е смислата на животот-нели. Затоа треба да се освестиш,а искупувањето на нешто може и да е поттик. И како ти пишав само освести се и готово е нема ништо за искупување, а ако не се освестиш тогаш ќе има ново натрупување.
--- надополнето: 15 јануари 2014 во 19:54 ---
А за кој бог зборуваш момче? За Тор? Брама? Зевс? Не змијата во секоја религија има исто значење. Та дури и во христијанско јудејската митологија змијата има повеќе доблест од твојот бог.
За Бог сесоздател и седржател творецот на се видливо и невидливо. А ти имај малку доблест пред да навредуваш и го сквернавиш името Божјо, тој те создал барем не го наврдувај ако не му веруваш.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.262
Поени од реакции
84.359
Зарем не е преземено тројството на христијаните од еврејските езотериски школи исфрлајќи го женскиот концепт од „светото тројство“?
Каков црн женски концепт виде во Кетер, Тифарет и Јесод?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.242
Поени од реакции
12.252
Каков црн женски концепт виде во Кетер, Тифарет и Јесод?
А од каде ти пак заклучи дека зборувам за тоа?
За тебе, ова што наброја го сочинува „тројството“?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Со освестувањето даоѓа вистинската и трајна среќа а тоа е смислата на животот-нели. Затоа треба да се освестиш,а искупувањето на нешто може и да е поттик. И како ти пишав само освести се и готово е нема ништо за искупување, а ако не се освестиш тогаш ќе има ново натрупување.
И како го разбираш ти тоа освестување? Да прифатат сите дека се родиле грешни?

Kajgana Shop

На врв Bottom