Атеист
Дежурен Шаман
Го пишува ова во библијата или ти си го смисли сега, како што ти одговара?ИЗБОР има да се освести и да го прекине понатамошното натрупување на негативна судбина(карма).
Ако го пишува да видиме цитат.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Го пишува ова во библијата или ти си го смисли сега, како што ти одговара?ИЗБОР има да се освести и да го прекине понатамошното натрупување на негативна судбина(карма).
Зошто некој да се чуствува должен да се искупува за нешто кое не го направил? Кармата е реакција на нешто кое ти си го сторил а не некој друг.ИЗБОР има да се освести и да го прекине понатамошното натрупување на негативна судбина(карма).
Го пишува ова во библијата или ти си го смисли сега, како што ти одговара?
Ако го пишува да видиме цитат.
Зошто некој да се чуствува должен да се искупува за нешто кое не го направил? Кармата е реакција на нешто кое ти си го сторил а не некој друг.
Па тоа те прашувам јас цело време! За што да се освестам? Зошто да се искупувам за нешто кое не сум го направил?Ако се освести тогаш веќе е искупено, тоа е сосем доволно
А за кој бог зборуваш момче? За Тор? Брама? Зевс? Не змијата во секоја религија има исто значење. Та дури и во христијанско јудејската митологија змијата има повеќе доблест од твојот бог.Го слушаш Бог или змијата. многу лесно нели да се направи извод дека е избор.
Го слушаш Бог или змијата. многу лесно нели да се направи извод дека е избор.
--- надополнето: 14 јануари 2014 во 19:09 ---
Ако се освести тогаш веќе е искупено, тоа е сосем доволно
Прва опција ...
.
Кој вистински не се освести и со дечјо срце не поверува на вечната Мудрост (Милост) БОЖЈА чиста - за спасение на сите кои што ќе Ја прифатат отелотворена во Господа Исуса Христа - тој се’уште не е вистински и потполно освестен и се’уште е под влијание на отецот на лагата, кој го убедува дека немал гревови во минатото, нити пак сега.
Од таквите чувајсе.
Слободно ставај на игноре и љуби ги од дистанца, бидејќи нивниот отец (лажгото) се обидува преку ними да те инфицира со лагата!
.
--- надополнето: 14 јануари 2014 во 21:01 ---
.
Од авион ти се гледа дека си исполнет со омразата на антихристијанскиот дух!
Престани да се фолираш и да се фалиш самиот себеси, зошто си прозирен ко криминалец зад женска најлонка ...
Чао!....![]()
.
.Добро бе, кажи ми ...
Па тоа те прашувам јас цело време! За што да се освестам? Зошто да се искупувам за нешто кое не сум го направил?
А за кој бог зборуваш момче? За Тор? Брама? Зевс? Не змијата во секоја религија има исто значење. Та дури и во христијанско јудејската митологија змијата има повеќе доблест од твојот бог.
Каков црн женски концепт виде во Кетер, Тифарет и Јесод?Зарем не е преземено тројството на христијаните од еврејските езотериски школи исфрлајќи го женскиот концепт од „светото тројство“?
Каков црн женски концепт виде во Кетер, Тифарет и Јесод?
И како го разбираш ти тоа освестување? Да прифатат сите дека се родиле грешни?Со освестувањето даоѓа вистинската и трајна среќа а тоа е смислата на животот-нели. Затоа треба да се освестиш,а искупувањето на нешто може и да е поттик. И како ти пишав само освести се и готово е нема ништо за искупување, а ако не се освестиш тогаш ќе има ново натрупување.