Srcee
Unforgettable
- Член од
- 29 април 2008
- Мислења
- 5.275
- Поени од реакции
- 3.496
Да, преку туторијал. Од туторијали програмерска диплома не се добива.
Oh wait, this is Macedonia ...![]()
Huh? Што има лошо во учење од туторијали?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
да,и јас мислам дека полесно можам од туторијал одколку од професор шо не се замара..мада и финтата ми е шо немаме учено ЛУА сеуште,а семинарската ни дадоа од ЛУА да ја правиме,као демек да се праксаме за во иднина XD
Tacno oni tebe. Nego pocni ti da stedis uste sega za narednata zadaca....kuj znae do togas so nema da izmislat.
Многу полесно и попрактично учење е од туториали, отколку да слушаш некој искомплескиран професор или асистент ти зборува на некој шифриран јазик.![]()
Huh? Што има лошо во учење од туторијали?
Да, и јас имам доста работи научено од туторијали, но туторијалите те носат само до одредено ниво на разбирање. Таквите професори ги нема по странски факултети во толкава мера инаку репутација нула ќе имаа истите како академски установи. Hence why I said Macedonia. Овде се' проаѓа и на крај и на Шангајската листа ќе ти најдат високо место. Туторијали и курсеви - да, од помош се. Ако не си во МК. Овде само бркаме дипломи зошто тука ги бараат како лична карта кога треба за работа да се аплицира, никој не те тестира да провери на кое ниво ти е знаењето од дадена област. Тоа е проблемот овде.a so ako ti kazam deka od tutoriali mozes da naucis poveke od mocanite fakulteti? m?
многу си смешен.чекај да не ти испадне бадијала -,,ХАХАХАХАХХА ,,- ме прееба.
+еве ти и лајк,да се пофалиш на мајка ти дека си успеал во животот
Да, и јас имам доста работи научено од туторијали, но туторијалите те носат само до одредено ниво на разбирање. Таквите професори ги нема по странски факултети во толкава мера инаку репутација нула ќе имаа истите како академски установи. Hence why I said Macedonia. Овде се' проаѓа и на крај и на Шангајската листа ќе ти најдат високо место. Туторијали и курсеви - да, од помош се. Ако не си во МК. Овде само бркаме дипломи зошто тука ги бараат како лична карта кога треба за работа да се аплицира, никој не те тестира да провери на кое ниво ти е знаењето од дадена област. Тоа е проблемот овде.
„Човекот понуди ПРОЕКТ“??? За така понудениот „проект“ човекот треба засекогаш да биде избркан од факултетот и никогаш да не му биде дозволено повторно да се запише на било кој друг факултет. Вакви „академски“ граѓани утре ќе му го зафатат работното место на оној кој навистина со труд и знаење ќе го заврши факултетот!За образование и совети за подобар живот мислам дека има други подфоруми.
Човекот понуди проект, кој сака нека се нафати, ако немате прашања поврзано со проектот, не го тупите.
Очигледно дека многу знае да програмира, па сега сака да дели новогодишни пакетчиња!Де бе, не вработуваат во бит пазар да продаваат компири, па само затоа што "дипломирал" се плашиш дека ќе го земе твоето работно место или ќе ти биде конкуренција...
Ок е тоа дека нели секој треба да си прави сам семинарски и слично, но нема потреба да збориме тука за тоа, конкретно за типов. Он не е виновен, факултетов, професорите и сите тие што работат во образовните институти што дозволиле таков студент да стигне до тоа ниво да направи семинарска за да го положи предметот се виновни.
Исто така никој од никаде не знае за типов што, колку знае да програмира...ама нели менталитетот ни е да се силиме таму кај што не треба, а таму каде што треба сите ќутат.