Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
Ја сеуште им се чудам на овие од управа како го зеле Шеховиќ, а не некое треторазредно срање!

Бековската линија наспрема плејмејкерите и играчите под кош е небо и земја.Ги имаме Шеховиќ,Синовец,Дамјан и Дејвис без никакво претерување можеби топ 3 во лигата и тоа ниеден над 24 години.

Додека на центар и плејмејкер 2 + години не можат да најдат еден играч. Маринкович,Лучич,Кире,Оташевич,Костовски,Цветкович,Огнен,Младеновски,Арсовски 7 играчи а ниеден на ниво за нешто повеќе од 6то место,а добар дел и за АБА лига ниво не се доволно добри.

Еден асален плеј и атлетска четворка се тоа што му е потребно на МЗТ во овој момент.А не да се донесат 20 играчи во една сезона и да се натрупаат скоро 10 играчи на две позиции а максимумот да им е просечност на најдобрите од тие 10 играчи.

Море ѕверу, не викам дека Стаиќ треба да игра прва постава, размисли со тимбата малку.
Кажи ми ти со што заслужува Цветкович да игра за МЗТ?
Мисли дошол од Ѕвезда и сега во МЗТ ќе прави што сака, соло пробиви, по 10 шута за 3 поена итн, ќе си враќа форма он кај нас за на лето да му ја дувне негде? Море нека се гони у пм.
Или нека донесат подобар плеј од Оташевич или нека не носат циркузанти.

Поентата ми беше ако не си сфатил до сега, ова што го игра Цветкович истото го може и Стаиќ !

I taka neka bide eve deka Staic moze toa so i Cvetkovic, prvo i osnovno JAS NE VIKAM DEKA CVETKOVIC E ZVER I DEKA E DOBAR IZBOR naprotiv, samo deka za sega Otasevic i Cvetkovic vo momentov se mnogu podobra opcija od Staic i Kostovski zaso ovoj kolku i da ne e dobar nacinot na treniranje vo Zvezda go pravi podobar od Staic koj kako so gleam ne dobiva sansa za razlika od Mladenovski koj patem receno radi nego izgubivme od Buducnost
Mene mi e poentata ako ne si fatil do sega: Nikako ne smee da se eksperimentira so mladive vo ABA liga zaso iskustvo 0 imaat i se gubat vo prostor odma kako so vidovme so Ljubomir vcera ne kostase poraz!

I taka neka bide eve deka Staic moze toa so i Cvetkovic, prvo i osnovno JAS NE VIKAM DEKA CVETKOVIC E ZVER I DEKA E DOBAR IZBOR naprotiv, samo deka za sega Otasevic i Cvetkovic vo momentov se mnogu podobra opcija od Staic i Kostovski zaso ovoj kolku i da ne e dobar nacinot na treniranje vo Zvezda go pravi podobar od Staic koj kako so gleam ne dobiva sansa za razlika od Mladenovski koj patem receno radi nego izgubivme od Buducnost
Mene mi e poentata ako ne si fatil do sega: Nikako ne smee da se eksperimentira so mladive vo ABA liga zaso iskustvo 0 imaat i se gubat vo prostor odma kako so vidovme so Ljubomir vcera ne kostase poraz!

Стаиќ може да има некои почетни грешки али со 2 утакмици ќе се ухода ради тоа што веќе има 50 натпревари во прва лига играно со постари и поснажни момци.
Мене Цветкович ме курчи пошто се замислува дека е којзнае каков играч, а против Шолнок освен што изнуди 2 фаула на друго поле очаен беше. Му требаа 10 шута за 2 тројки да погоди, а и за плеј е доста себичен односно подава кога веќе нема што да прави.

Он ќе вади Грчка Застава. Му пишав на братот из ЦГ да дознае кој бил ако може, ама пак некој ѓубриња од Забјело гарант истите тие што вадеа Грчко знаме у Скопје. :coffee: Иначе акцијата на МЗТ пред крај беше лудило, само она со знамето многу ме изнервира. A штета, добар натпревар.
Прегледај го приврзокот 81859

http://i.cubeupload.com/m1kwvV.jpg

Стаиќ може да има некои почетни грешки али со 2 утакмици ќе се ухода ради тоа што веќе има 50 натпревари во прва лига играно со постари и поснажни момци.
Мене Цветкович ме курчи пошто се замислува дека е којзнае каков играч, а против Шолнок освен што изнуди 2 фаула на друго поле очаен беше. Му требаа 10 шута за 2 тројки да погоди, а и за плеј е доста себичен односно подава кога веќе нема што да прави.

Drugar navivac si na MZT dugacko vreme, i ke se slozis deka skautingot na MZT e uzasen 20 od i koga imal i koga nemal pari, tuka na maliot rabotnicki mu simnuvam kapa uvek imale podobar skauting od nas, e so mi bese zborot: koga MZT ke zeme igrac se molam samo da ne e retardiran i da znae da ODI primer posledniov crnec so igrase:facepalm: Mladenovski koj vide vo nego potencijal samo!. I ostali taka da Cvetkovic e "odlicno'' zaslluvanje :vozbud:
--- надополнето: 13 јануари 2014 во 11:42 ---

Drugar navivac si na MZT dugacko vreme, i ke se slozis deka skautingot na MZT e uzasen 20 od i koga imal i koga nemal pari, tuka na maliot rabotnicki mu simnuvam kapa uvek imale podobar skauting od nas, e so mi bese zborot: koga MZT ke zeme igrac se molam samo da ne e retardiran i da znae da ODI primer posledniov crnec so igrase:facepalm: Mladenovski koj vide vo nego potencijal samo!. I ostali taka da Cvetkovic e "odlicno'' zaslluvanje :vozbud:
--- надополнето: 13 јануари 2014 во 11:44 ---

Бековската линија наспрема плејмејкерите и играчите под кош е небо и земја.Ги имаме Шеховиќ,Синовец,Дамјан и Дејвис без никакво претерување можеби топ 3 во лигата и тоа ниеден над 24 години.

Додека на центар и плејмејкер 2 + години не можат да најдат еден играч. Маринкович,Лучич,Кире,Оташевич,Костовски,Цветкович,Огнен,Младеновски,Арсовски 7 играчи а ниеден на ниво за нешто повеќе од 6то место,а добар дел и за АБА лига ниво не се доволно добри.

Еден асален плеј и атлетска четворка се тоа што му е потребно на МЗТ во овој момент.А не да се донесат 20 играчи во една сезона и да се натрупаат скоро 10 играчи на две позиции а максимумот да им е просечност на најдобрите од тие 10 играчи.

Така де, никој не го оспорува тоа! Но, сега иде тоа шо сите се запрашуваат, како може истите луѓе кои ги избираат кој играчи ќе дојдат да прават огромни промашувања во носењето на цела багра играчи кои неможат кош да погодат или топка да дадат, па за тие пари шо ги земаат Оташ, Курчо и Цвеле=ОДЛИЧЕН плеј кој у спринт нема да биде уморен и со потешкотии да се врати назад.
Високион од ОКК Београд, неможе кошот да го погоди а има висина шо во таквa ситуација може да бира или да куца или слободно да си положи, ама не тој изиграва циркузант кој мисли дека игра у Српска лига, ма мрш назад у Србија бе!
Да сакаа нашиве да загризат за Луковиќ наш ке беше, ама НЕ подобар им е талентот од Србија!
И носењето на Цветковиќ е тотално непотребно, да беше он добар ке си играше у Звезда ама не вишак им е, па отпадот ние моравме да го собереме и тоа на позајмица од година и пол ејјј! Го враќаш у форма го правиш играч и после слободно ќе си замине назад.
Стварно политикава на управава е тотално несватлива!

Другарче кои бе топ 3 у лигата??Оваа се играчи со среден квалитет,има многу подобри бекови во лигата,само ти изгледа не си добро запознаен.
Милосављевиќ,Кинзи,Богдановиќ(Партизан)
Џенкинс,Блажич(Звезда)
Салин(Олимпија)
Ворен(Солнок)
Шеховиќ,Чапин(Будучност)
Смит,Селби(Цедевита).
Сите овие се подобри од нашите бекови,без никакво претерување,а Дамјан е најголема труба од сите.

Абе скаутингот ужас еден добар играч не најдоа , а лани за Брендон Буд го шутна зашто не им требал играч што дава "само" 15 коша и има 6 асистенции по натпревар а типчево сега у Италија игра.
--- надополнето: 14 јануари 2014 во 21:19 ---
Абе скаутингот ужас еден добар играч не најдоа , а лани за Брендон Буд го шутна зашто не им требал играч што дава "само" 15 коша и има 6 асистенции по натпревар а типчево сега у Италија игра.

Другарче кои бе топ 3 у лигата??Оваа се играчи со среден квалитет,има многу подобри бекови во лигата,само ти изгледа не си добро запознаен.
Милосављевиќ,Кинзи,Богдановиќ(Партизан)
Џенкинс,Блажич(Звезда)
Салин(Олимпија)
Ворен(Солнок)
Шеховиќ,Чапин(Будучност)
Смит,Селби(Цедевита).
Сите овие се подобри од нашите бекови,без никакво претерување,а Дамјан е најголема труба од сите.

Мислев топ 3 како бековска линија на ниво на тим.Нормално дека Партизан со Богдан,Милосавјевич и наскоро Бертанс , ЦЗ со Џенкинс,Јака (и кој и да земат сега нов ) се подобри.Али Цедевита и Будуќност не се ништо појаки .Чапин минатата сезона со Раднички му беше сезона на животот оваа година е на многу послабо ниво.

Така може друже,не се разбравме,сега е ОК и се сложувам,Шеховиќ и Синовец мене ми се многу допаѓаат,Дејвис посебно го обожавам,а Дамјан ме многу нервира,а и дечкото е преценет играч.

Така може друже,не се разбравме,сега е ОК и се сложувам,Шеховиќ и Синовец мене ми се многу допаѓаат,Дејвис посебно го обожавам,а Дамјан ме многу нервира,а и дечкото е преценет играч.

Зошто преценет?

Па затоа што мислам дека голем дел од навивачите очекуваат многу повеќе од Дамјан,според мене дечкото е лимитиран во сите сегменти на играта и повеќе од оваа не може да придонесе.
За својата позиција и висина премногу е спор,има спор шут,не може да шутне преко рака,не може да одигра изолација 1 на 1 итн.

Инаку во сабота планирам да дојдам против хрвативе,дали се продаваат билетите пред почеток на мечот и каде ?

Па затоа што мислам дека голем дел од навивачите очекуваат многу повеќе од Дамјан,според мене дечкото е лимитиран во сите сегменти на играта и повеќе од оваа не може да придонесе.
За својата позиција и висина премногу е спор,има спор шут,не може да шутне преко рака,не може да одигра изолација 1 на 1 итн.

Инаку во сабота планирам да дојдам против хрвативе,дали се продаваат билетите пред почеток на мечот и каде ?

се продава на билетара од Борис пред меч имаш . а иначе за Дамјан меѓу најдобрите кошаркари на негова позиција во Македонска лига е ама за АБА лига има уште многу леб да јаде . ама секој свое мислење и тоа е .

Другарче по eurobasket.com Brandon Wood има 18.8 поени по утакмица, 6 скока и 3 асистенции по утакмица АМА тоа е ВТОРА ИТАЛИЈАНСКА ЛИГА. За споредба нашиот драг и мил Raynolds после Торус играше во ВТОРА ФРАНЦУСКА ЛИГА и се врати ко да поминал цела година у пештера.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom