Балкански X Factor

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Инаку, што се однесува до вечер:
U novoj epizodi „X Faktora“ koja je uživo na programu sutra u 21:00 na TV "Pink", imaćemo priliku da vidimo nastupe finalista na temu ljubavnih pesama pod simboličnim nazivom „love and heartbreak“, a videćemo i koji kandidat iz baražnog glasanja će se pridružiti finalistima u borbi za pobedu u prvom regionalnom "X Faktoru".

U ovoj uzbudljivoj epizodi jedan takmičar će napustiti takmičenje, a specijalni gost emsije biće popularni pop pevač Hari Varešanović poznatiji kao Hari Mata Hari.

F

Feli

Гостин
Даниел ќе пеел некоја српска песна. Читав негово интервју на некој сајт (не ми текнува на кој).
И меѓу другото, кажа да не веруваме на медиумите оти пишуваат работи што тој не ги кажал, или пак, ги извртуваат работите што тој ги кажал.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Даниел ќе пеел некоја српска песна. Читав негово интервју на некој сајт (не ми текнува на кој).
И меѓу другото, кажа да не веруваме на медиумите оти пишуваат работи што тој не ги кажал, или пак, ги извртуваат работите што тој ги кажал.
Па како иначе ќе се клика like и share и ќе се билда посетеност на сајтовите?
Сигурно не заради тоа што ќе напишат нешто паметно.

C

Celsius

Гостин
Според првичните настапи денес може да очекуваме настапи кои ќе покажат кој заслужува да биде во шоуто а кој не. Повеќето ќе бидат балади каде може да се покаже распонот и раскошот на гласот кој го поседува секој. Од друга страна, тремата веќе треба да е поодмината со што точно ќе може да се прецизира кој има "star quality". Често 2-5 шоу се моментот да се покажат и докажат и да ја освојат својата публика. Дефинирањето на понатамошниот стил со кој ќе се занимава кандидатот е дефиниран од неколкуте следни настапи.

Симпатиите од судискиот панел играат исклучително голема улога па така можам да кажам дека според мене групата на фифи може да биде во опасност. Стилот на музика кој го негуваат им е нож со две острици, а неконтролабилните високи тонови на фифи можат да ја направат целата песна жива катастрофа доколку одлучат да пеат акустична верзија.

Алекса Перович изненади со стабилноста на вокалот кој го има, но на долг рок неможе секогаш да пали со факторот изненадување. Се гледа дека напорните вокални сесии го довеле до некој ред, но ако Емина сака да го задржи ќе мора да го форсира неговото вибрато во секоја од песните.

Александра Брковиќ иако се најде во последните првото шоу, мислам дека го има еден од најзрелите вокали во натпреваров. Поседува огромна контрола над гласот и високите тонови и се совршени. Од девојката може да се очекува многу но мора да поработи на дикцијата и работата со микрофонот. ;)

Лукијан изненадува со каверите на својот јутуб канал на кои гласот му е обработуван до перфекција, но во живо засега не покажал зошто всушност е во натпреварот. Харизмата е според мене едиснтвениот фактор кој го има дечкото, но во секој случај би бил одличен за свирка по клубови.

Мислам дека поголемиот дел ќе пеат акустични верзии па изборот на песната и гласот на натпреварувачот мора да се усогласуваат инаку целиот настап би паднал во вода.
-Че

F

Feli

Гостин
Еве поконкретно:
Сакам исто да ви кажам да не верувате во се што ќе прочитате за мене, некои медиуми знаат да сменат некои изјави во нивна корист! Јас на пример никогаш не сум рекол дека не сум добил подршка од Македонија! Јас бев разочаран од тоа што не успеав Македонија да ме запознае и да ме слушне како пеам, а како може Македонија да ме подржува кога не ме знае :) Бидете живи, здрави и весели, јас си ја сакам мојата земја и затоа ја претставувам на Х – Фактор!
Ако сака некој да го читне интервјуто, еве линкче
http://setaliste.com.mk/zabava/9-brzi/3566-9-brzi-so-daniel-kajmakoski

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Не не претставува он нас, туку себе. Кој го одбрал па да не претставува бог да чува си мисли на Евровизија дека е

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Вечерва или Маид или Јана и Лука влегуваат 90%:)

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.149
Поени од реакции
8.118
Свесна ли е Емина колку е еблеста? :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom