Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.658
Поени од реакции
1.522
Дечки ајде кажете ми по новава постапка,прифаќаат само документи од баби и дедовци дека биле бугари?
јас имам бугарски пасош уште од 2011 и сеа ако некој од моите роднини(мајка татко,сестра,братучед) сака да аплицира за пасош,дали може да ме наведе мене као бугарин и да им дадат полесно пасош?

C

Celsius

Гостин
Дечки ајде кажете ми по новава постапка,прифаќаат само документи од баби и дедовци дека биле бугари?
јас имам бугарски пасош уште од 2011 и сеа ако некој од моите роднини(мајка татко,сестра,братучед) сака да аплицира за пасош,дали може да ме наведе мене као бугарин и да им дадат полесно пасош?
Во секој случај е олеснителна околност доколку имаш роднини кои се бугари.

Член од
22 август 2012
Мислења
239
Поени од реакции
170
еве ти ја страната http://www.justice.government.bg/emsg/
али ти треба бројче за да си гледаш што како иде процедурата
Фала многу. бројче се добива на првот интервју? :)
И случајно да не знае некој отпррилика колку време се чека после првото интервју. поточно за кое бројче е последно излезено државјанство во која година

фала :)

Член од
24 октомври 2013
Мислења
67
Поени од реакции
12
Ови нови протоколи се бројчина клои не беа дадени на дополнителна проверка, незнам дали има такви кои се одобрени а биле на дополнителна проверка
ima i toa mnogu brojcina so bile na dopolnitelna a sega vo novite protokoli mu se prifetni bas toa go proveriv

Член од
20 октомври 2013
Мислења
241
Поени од реакции
122
ima i toa mnogu brojcina so bile na dopolnitelna a sega vo novite protokoli mu se prifetni bas toa go proveriv

и јас проверував тоа ама одобрените бројчина што ги проверив не беа дадени на дополнителна проверка(или се тргнати од листата на дополнителна проверка бидејќи им е одобрено, незнам тоа) а иначе добро е тоа ако си проверил и ако веќе почнале да одобруваат.
Па ќе видиме дали ќе од одобруваат на сите или само на тие кои ќе однесат бугарска лична карка или крштениче од дедо

S

simpleman

Гостин
Од 400 броеви што беа на дополнителна проверка вратени во првото соопштение од 11.10.2013, се одобрени 50 во протокол 44А.Дали некој знае што ќе биде со останатите?

Член од
17 февруари 2013
Мислења
233
Поени од реакции
93
Од 400 броеви што беа на дополнителна проверка вратени во првото соопштение од 11.10.2013, се одобрени 50 во протокол 44А.Дали некој знае што ќе биде со останатите?
8029 e со отказ!Значи доста и ги бутаат од тие вратените

Член од
11 декември 2008
Мислења
397
Поени од реакции
212
ти си веќе во нивната база на податоци и било кој од твоите татко мајка сестра брат без проблем може да добие бг државјанство и пасош исто ке биде готова процедурава за помалку од 1 год значи од 6 до 9 месеци исто и за братучед пошто те навеле дека си им роднина тие се проверуват така немај гајле ако поднесе некој

Член од
25 април 2009
Мислења
369
Поени од реакции
136
ти си веќе во нивната база на податоци и било кој од твоите татко мајка сестра брат без проблем може да добие бг државјанство и пасош исто ке биде готова процедурава за помалку од 1 год значи од 6 до 9 месеци исто и за братучед пошто те навеле дека си им роднина тие се проверуват така немај гајле ако поднесе некој
мислам дека со времето на чекање не игра никаква улога, во ред тоа дека без проблем ке добиеш, јас имам пријател и таткому и братмy имаат државјанство а тој еве веке 10 месеци повеке чека али ништо.

S

simpleman

Гостин
Според ова на околу 90% од тие на дополнителна проверка што се вратени треба да им бидат одбиени молбите.Само 10 % се што ќе однесат таков документ каков што бараат - воена книшка,крштеница и сл.Единствено нешто позитивно во целава ситуација е што сеуште нема одбиени,а поминаа 3 месеци од првиот список кога беше изваден за допол. документ носење,а 2 месеци од истекувањето на рокот за поднесување на допол. документ на првите вратени на допол. проверка.Ако имаше одбивања во овие неколку месеци ќе имаше многу одбиено.Останува на времето да видиме што ќе биде со броевите на дополнителна проверка.

Член од
17 февруари 2013
Мислења
233
Поени од реакции
93
Според ова на околу 90% од тие на дополнителна проверка што се вратени треба да им бидат одбиени молбите.Само 10 % се што ќе однесат таков документ каков што бараат - воена книшка,крштеница и сл.Единствено нешто позитивно во целава ситуација е што сеуште нема одбиени,а поминаа 3 месеци од првиот список кога беше изваден за допол. документ носење,а 2 месеци од истекувањето на рокот за поднесување на допол. документ на првите вратени на допол. проверка.Ако имаше одбивања во овие неколку месеци ќе имаше многу одбиено.Останува на времето да видиме што ќе биде со броевите на дополнителна проверка.
читај погоре што сум напишал,а не нешто напамет да пишувате:icon_mrgr:

8029 e со отказ!Значи доста и ги бутаат од тие вратените

S

simpleman

Гостин
читај погоре што сум напишал,а не нешто напамет да пишувате:icon_mrgr:
Друже во оваа тема читајќи те каква смешка си напишал погоре, сум многу поупатен од тебе.Тој број што си го пишал и е со отказ е најверојатно поради нецелосна документација или други работи иако бил вратен на дополнителна проверка.И за тебе еден одбиен број што си го навел е исто со многу броеви-многу и одбиваат како што си пишал.:pos:Преброј колку има во првиот список вратени и на колку од нив им имаат одобрено па ќе ги видиш тие проценти што сум ги напишал ако ме разбираш.

Член од
13 февруари 2008
Мислења
211
Поени од реакции
185
Друже во оваа тема читајќи те каква смешка си напишал погоре, сум многу поупатен од тебе.Тој број што си го пишал и е со отказ е најверојатно поради нецелосна документација или други работи иако бил вратен на дополнителна проверка.И за тебе еден одбиен број што си го навел е исто со многу броеви-многу и одбиваат како што си пишал.:pos:Преброј колку има во првиот список вратени и на колку од нив им имаат одобрено па ќе ги видиш тие проценти што сум ги напишал ако ме разбираш.

Прашање е колку од тие вратените од првиот список знаеле за тоа тека треба да однесат дополнителни докоменти и какви... Во првите неколку недели кога се појавиеа овие списоци сварно беше голема паника никој ништо не знаеше.

S

simpleman

Гостин
Прашање е колку од тие вратените од првиот список знаеле за тоа тека треба да однесат дополнителни докоменти и какви... Во првите неколку недели кога се појавиеа овие списоци сварно беше голема паника никој ништо не знаеше.
Но дали ќе завршат работа изводите што ги носиме?Покрај документ за доказ за предок Бугарин,бараат навистина и изводи.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom