Сум сонувал како летаме со една драга личност во балон
Може некој да ми каже што значи ?
Балонот е симбол на нешто среќно, нешто природно и убаво. Да леташ значи дека после забранувања, ограничувања и нервози, конечно ја гледаш слободата и среќата.
Се подоле од овој коментар ќе се нафатам јас да протолкувам, имам слободно време.
sonuvav devojka odi nakaj eden bunar so ispolnuva zelbi a na mestoto ima nekoja mlada zena taa i veli da frli paricka vo bunarot i ke i se ispolni zelba i devojcevo frli 2 denari ama padnaa vo edno mesto kako zagradeno bese toa znacelo deka ke i se ispolni zelbata ,naednas se naredi cela redica luge i frlaa vo bunaraot site 1 denar ili 2 denari i. i dojdov na red i jas imav monta 10 den na ednata starana imase momce i devojka kako se baknuvaat i koga ja frliv zastana na ivica nepadna i jas velam ne mi se ostvarvat mene zelbi evo ne padana parava i samo da zaminam padna na monetava se nactra lik od SV. Nikola . vodata bese cista mnogu .
Дали си ти по природа срамежлива, тивка, како да криеш многу во себе, а и самата знаеш дека тоа вреди? Дали имаш скриено длабоки емоции кои те мачат? Можеби ти е криво за некоја туѓа врска, за дечко можеби? И не веруваш во себе, помирена си со тоа дека немаш среќа, дека не ти е убаво, дека така било пишано. Мораш да го смениш ова мислење што поскоро. Немаш желба да го истакнеш тоа што го имаш, затоа што знаеш дека нема да бидеш сфатена...
Точно?
Jас уште од есен кога почна, све некои себе-уништувачки сонови сонувам, како имам супермоќи, бесмртен сум у сонот, сите луѓе се у опасност, и сите очекуваат да ги спасам, а јас неможам.
Прво имав јак сон како неможам да се спасам себеси. Цело време ми помагаше едно мало дете, вадевме луѓе потрупани во рушевини, од место на место, брзавме да спасиме што е можно повеќе не правевме ни муабет, нити загледував чиво е, од кај е. На крај кога ги спасивме сите, дојде до некоја експлозија, мене ми беше гајле ја сум бесмртен, ама кога спадна прашината и чадот од експлозијата станав и видов насоберени луѓе околу детето, се стрчав и кога го земав у раце видов дека тоа сум јас ама кога сум бил мал. Почуствував преголема тага и викнав најјако што можев, дури и се разбудив у викањето и викав у соба се додека не отворив скроз очи.
Имав сон кај што од цел град изчезнуваат луѓе и после неколку часа паѓаат од црно-сивите облаци осакатени и полуизгорени, и ги гледав луѓето како си ги индетификуваат телата на блиските низ улиците и незнаев што да правам за да ги спасам, а сите молеа плачејќи и очекуваа од мене да ги спасам.
Исто така имав јак сон кога еден демон ме маваше мене и девојка ми низ срушен град (пост-апокалиптична атмосфера), јас можев да се телепортирам од место на место. Но покасно кога демонот превише ни се приближи немав друг избор освен да пробам да се телепортирам сосе неа за да се спасиме дваицата. И пробав ама при телепортирањето ја убив неа. :/ Fuck my life.
Оф
Ајде полека, почнуваме со првиот. Носталгичен си за детството, затоа што знаеш дека тоа е единствениот период каде што имала вистинска и долготрајна среќа. Во реалност си секогаш позитивен и насмеан, дури и предобро претстваен пред другите. Знаеш дека не вредиш толку како што те мислат надвор. Но, сепак си амбициозен и твоите идеи ги вадиш од планарот. Можеби како повозрасен сфаќаш кој си бил, што си бил, и што се случувало кога си бил мал и невин. Знаеш дека тоа време нема да се врати, и тоа крајно те вознемирува.
Вториот сон го потврдува тоа што го реков дека не вредиш толку како што те мисли реалниот свет.
Третиот. Уште еднаш демонот потврдува дека нешто од детството те мачи, некое прашање можеби. Стара тајна која уште те лови. Дали се плашиш од нешто, си емоционално стресен? Телепортот значи дека сакаш да избегаш од таа/оваа ситуација, или да го убрзаш процесот. И, за крај, ја губиш својата контрола. Дали имаш нешто против девојка ти, можеби некоја безвредна ситница што тебе те излудува?
Овие сонови, посебно првиот, перфектно ја покажуваат моќта на несвесниот мозок да креира чудни илустрации.