Македонците меѓу најинтелегентните нации во светот

• Креатор на темата Креатор на темата Matt Bevilaqua
  • Време на започнување Време на започнување
Пред твоите факти и аргументи и Боговите молчат, јас како еден од нив не сум исклучок.
Џабе се трудам, морам да признавам дека ме закопаш во секоја реплика, браво!!!

Зарем мислиш дека тоа ми е поентата?
Зарем би постигнал нешто со тоа што "би закопал" некого со муабети?
Или пак ми е нешто гајле ако мене ме закопа некој?

Не. А ни темата не е за тоа.

Зарем мислиш дека тоа ми е поентата?
Зарем би постигнал нешто со тоа што "би закопал" некого со муабети?
Или пак ми е нешто гајле ако мене ме закопа некој?

Не. А ни темата не е за тоа.

Не се секирај, поентата е сфатена одамна.

Можеби некој треба да му ја покаже на курир вистинската статистика каде што сме на европското дно заедно со Босна и Албанија.

Qo4mQ.png

Следна статија на „Курир“ со сликава од горе... „Грција одново сака да ја уништи Македонија, па дури и преку засрамување на просечната интелигенција“. (со избришани имиња од горе :нинџ:)

Ние најинтелегенти, ние Македонците??!! Ние 3ца новинари што дозволуваме да си играат мајтап секој ден со нас, интелегентни луѓе не го дозволуваат тоа ... :)

ако мислат на луѓе кои мислат дека се интелегентни бо земјава ги има многу искрено кога ке погледнам наоколу многу малку има тие што се интелегрнтни во Македонија а со турските серии и уште неколку други работи ''затупавуваме'' повеќе и повеќе искрено разочаран сум од моите сонародници

Се приметува, по бројот на нобеловци, релевантни научници, успешни бизнисмени, врвни универзитети, силно лоби, врвна меѓународна политика, успешна домашна политика, развиеноста на државава...
И ова кога ќе го побараш кај нас гугл почнува да ти се смее.

И ова кога ќе го побараш кај нас гугл почнува да ти се смее.
Најинтелигентни сме ама не сакаме да ја реализираме интелигенцијата во наука, бизнис и политика...

А за чудо, исто како другарчињата од регионов, одвреме на време имаме успех во спорт или уметност. Каде што талентот е многу побитен од интелигенцијата.

И нормално тоа е сосема случајно. Ние пак сме најпаметни. Од мали мајките и бабите ни кажуваат.

Да не сте ти и Сунѓерот ќе сме изваделе над стотка.
Тоа е што кај нас не го разбрираат и прават некој домашен есап. Барем 30% од населението да зема плата над 1000Е, ќе биде многу подобро за сите.Тие пари треба да се трошат на некаде, кога треба да се трошат ќе се отворат нови работни места, нови луѓе ќе работат.
А кај нас, се отвараат нови трговски центри што стојат полу празни затоа што се нема пари за да се трошат во него, затоа што 60% од населението во македонија зема плата од 8-20.000 денари и тоа рамномерно распределено од 8-12, 12-16 и 16-20 по 20%. Над 1000Е земаат помалку од 1% од населението.
Овој го надмина Сунгерот.

Овој го надмина Сунгерот.
Знаеш дека стравот, стискањето на парите, одењето на избори и верувањето во политичарите го намалуваат IQ-то со текот на времето, а и животот така?

Знаеш дека стравот, стискањето на парите, одењето на избори и верувањето во политичарите го намалуваат IQ-то со текот на времето, а и животот така?
Ти во што веруваш? Се прашувам дали таков си роден или со текот на времето и тебе ти го намалиле?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom