Дали верувате во тројство?

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.
... зајеби ...

А како би било, по првило и правопис да те свирнам на игноре, па таму да учиш основно човечко однесување и вистинска македонска граматика? :свиркам:.

Пасошот македонски некако си го добил, но македонец вистински никогаш нема да можеш да бидеш, туку само со “литературен“ македонски (ко папагај учено) комплекси ќе лечиш! :ROFLMAO:

.

Freedom2say

only the sky is the limit
Член од
23 август 2010
Мислења
196
Поени од реакции
229
Еве, стојам тука и неможам поинаку, се вртам и се повторувам, како што земјата постојано се врти околу сонцето.
Ти ... ме поучи и мојот начин на изразување како фанатизам да го критизираш (да го судиш) се одлучи.
Јас истото тоа го правам само со оние “верници“ кои во Името на БОГА убиваат, затвараат, малтретираат, ...!
Одсрце ти се извинувам што те навредив и уште повеќе одсрце ти простувам, а за твоите добри намери, Живиот БОГ најважното да ти го дари!
Амин
п.с. Дали можеби, ако неможам како што сакаш ти да се променам и да зборувам, (свестно или несвестно) посакуваш да го сменам таборот? :cautious:

глад = гладни
жед = жедни
свест=свестни
доблест=доблестни
фрлат=одфрлат
играат=одиграат
јавија=одјавија
минаа=одминаа
скокаа=одскокаа

Мојот македонски е таков! Ако сакаш прифати го и признај го, ако не, кажи, дали нешто не тие јасно, да ти објаснам?

Дали можеби (свестно или несвестно) сакаш да престанам да зборувам (мојот) македонски и да почнам да зборувам на некој друг јазик? На пример на еден од јазиците од оние кои македонскиот не го признаваат како таков?:cautious:
.

Јас не те осудив туку ти укажав и тоа со љубов :), не со омраза. Која сум јас да ти судам? И зошто да посакувам да го смениш таборот? Тогаш поарно ќе ми биде да си ставам воденички камен на вратот и да се фрлам во морето...нели?
А живиот Бог веќе ми го даде најважното, јас со сигурност знам каде ми е запишано името.

А за македонскиот... ненамерно ќе се смешам, како образовно лице. Не можеш да зборуваш за „твојот“ македонски. Македонскиот јазик не е ни твој ни мој ни на некого особено туку НАШ, на сите кои живееме во Македонија или ја нарекуваме своја татковина. За јазикот постојат норми поставени од врвни академици и затоа имаме дијалекти и македонски литературен јазик. Имаме и граматика на тој јазик. Твое право е да си пишуваш како сакаш и да ги почитуваш граматичките правила ако сакаш или не сакаш, но не треба да тврдиш дека некој сака да те „минира“ или „прекрсти“ ако ти укажува на јазични пропусти.
Некои од зборовите кои си ги напишал се во ред, но некои не се (според Граматиката на македонскиот литературен јазик) и ако веруваш дека човек учи додека е жив - поправи се, не е тоа болка за умирање.
И @MEDDLE (добронамерно). Не е едначење на слогови, туку едначење на согласки по звучност. :)

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Јас не те осудив туку ти укажав и тоа со љубов :), не со омраза. Која сум јас да ти судам? И зошто да посакувам да го смениш таборот? Тогаш поарно ќе ми биде да си ставам воденички камен на вратот и да се фрлам во морето...нели?
А живиот Бог веќе ми го даде најважното, јас со сигурност знам каде ми е запишано името.
.

Ова (посебно здебеленото :)) ме радува повеќе од се’ што може некој да напише на форумов! :love:

А за македонскиот... ненамерно ќе се смешам, како образовно лице. Не можеш да зборуваш за „твојот“ македонски. Македонскиот јазик не е ни твој ни мој ни на некого особено туку НАШ, на сите кои живееме во Македонија или ја нарекуваме своја татковина. За јазикот постојат норми поставени од врвни академици и затоа имаме дијалекти и македонски литературен јазик. Имаме и граматика на тој јазик. Твое право е да си пишуваш како сакаш и да ги почитуваш граматичките правила ако сакаш или не сакаш, но не треба да тврдиш дека некој сака да те „минира“ или „прекрсти“ ако ти укажува на јазични пропусти.
Некои од зборовите кои си ги напишал се во ред, но некои не се (според Граматиката на македонскиот литературен јазик) и ако веруваш дека човек учи додека е жив - поправи се, не е тоа болка за умирање.
И @MEDDLE (добронамерно). Не е едначење на слогови, туку едначење на согласки по звучност. :)
.

Да се чуваме од квасецот книжнички, вавилонски и националистички, на кој јазици, букви и правила граматички, му се поважни одколку Духот Светол, Кој неможе да се дели нити на наш, нити на ваш, туку е на само на БОГА Отецот - а преку Неговото Првородено Чедо - и заеднички!

Те поздравувам со љубов како брат - сестра, во Христа!

.

.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

п.с. Секој човек во пракса зборува и пишува (барем) малку поинаку од литературниот, дури и оние врвни академици, кои “ново“ ги “компонираат“ вавилонските побркани јазици.;)

.

Член од
7 март 2012
Мислења
296
Поени од реакции
55
една од постарите верзии на библијата ПОТВРДУВА ДЕКА ИСУС НИ БИЛ РАСПНАТ НИТУ БИЛ БОГ.
туку Исус бил слуга на Господ, поточно ПРОРОК!

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Trojstvoto e dokaz deka tie koi veruvaat vo toa (iako pojma nemaat sto e toa posto toe e sveta tajna) ne se monoteisti, ne veruvaat vo Bog tuku vo sveta troica, vo filozofska smisla trojstvoto e ontoloski princip teza-antiteza=sinteza.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
една од постарите верзии на библијата
.

Таа “постара“ библија е ист таков фалсификат, какви што се и останатите фалсифицирани “оригинали“ на турските пазари! :pos:

Последен пат кога бев, само да знаеш што марки како “оргиналки“ ми ги нудеа!? :icon_lol:

Има некои се залетуваат и им веруваат на лажните сказки трговски, како оној охриѓанецон што рипнал во тава и со увереност на лажниот “бог“ сега му дава слава! :(

.
--- надополнето: 11 јануари 2014 во 00:14 ---
Trojstvoto e dokaz ...
Се’ во безкрајниот универзум упатува и сведочи на Единствениот Вистински а Тросветол БОГ!
Се“!
Од најмалечкиот атом, до најголемото сонце (ѕвезда)!

.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
.

Таа “постара“ библија е ист таков фалсификат, какви што се и останатите фалсифицирани “оригинали“ на турските пазари! :pos:

Последен пат кога бев, само да знаеш што марки како “оргиналки“ ми ги нудеа!? :icon_lol:

Има некои се залетуваат и им веруваат на лажните сказки трговски, како оној охриѓанецон што рипнал во тава и со увереност на лажниот “бог“ сега му дава слава! :(

.
--- надополнето: 11 јануари 2014 во 00:14 ---

Се’ во безкрајниот универзум упатува и сведочи на Единствениот Вистински а Тросветол БОГ!
Се“!
Од најмалечкиот атом, до најголемото сонце (ѕвезда)!

.
Trofazen Bog.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
.

А како би било, по првило и правопис да те свирнам на игноре, па таму да учиш основно човечко однесување и вистинска македонска граматика? :свиркам:.

Пасошот македонски некако си го добил, но македонец вистински никогаш нема да можеш да бидеш, туку само со “литературен“ македонски (ко папагај учено) комплекси ќе лечиш! :ROFLMAO:

.

Аууууууууууу .....

И одеднаш престана да бидеш Христијанин, и постана евтин националист ..... Ццццц Шо бидна со „светото тројство“, а?

Изглеа не е веќе свето...

:pos::pos:

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986

.
Кога духовно мртвите воскреснуваат и духовно се (пре)раѓаат, тие суштествено осознаваат дека тоа е
Еден и Единствен Совршен Тросветол БОГ, а не три!

1 БОГ Творец (вечен Отец и Извор на вечниот Збот и Дух)
1 Божи Творечки Збор (тоа е Божјата Вечна и животопријатна Мудрост)
1 Божји Творечки Дух , (тоа е Божјата Вечна и животопријатна Енергија)

Еден Единствен Совршен, а Тросветол БОГ, Кој преку Неговиот вечен Дух и Мудрост (Милост) чиста - за спасение на сите отелотворена во Исуса Христа - не е само нешто абстрактно, туку и конкретно, што може чудесно да се доживее, овде и сега!

Го познаваш ли Танцот на Едниот, Единствениот Совршен а Тросветол БОГ, заКој прекрасно сведочат и доживувањето на раните христијани од кападокија (денешна турција), чие мистично доживување (во модифицирана форма) денес го потврдуваат не само христијаните, туку и другите мистични школи од исток и запад?!

1 Светол БОГ над се’ и _Отец на се’ што е вистински будно!
1 Светло БОЖЈЕ Слово, Кое е пред се’, во, но и околу се’ што е вистински будно!
1 Светол БОЖЈИ Дух, преку Кој е во се’ што е вистински будно!

п.с. Подолу слика која пред неколку години ја имам сликано од куполата во мевлана, која се наоѓа во Библиска Иконија, денес на турурски наречена Конија. :)

--- надополнето: 11 јануари 2014 во 14:58 ---

...

И одеднаш престана да бидеш Христијанин, и постана евтин националист ....

.
Напротив! Јас пишав дека ти со македонската граматика си лечиш комплекси, неможејќи никако да станеш вистински македонец, како што и секој друг (вклучувајќи ме и мене) неможе да биде вистински македонец (или член на било која друга нација), се’ додека несфати дека јазиците и нациите се плод на егото, кое уште од времето на вавилонскиот цар нимрод, поради својата кривовера, невера и духовна глувост/слепост, уште повеќе се оддалечи од Единството на Единствениот Вистински, Совршен а Тросветол БОГ!

Сфаќаш?

п.с. Ако сакаш да комуницираш како човек, повели, ... а ако не, тогаш знај дека ќе те ставам на игноре.

.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
.

.
Напротив! Јас пишав дека ти со македонската граматика си лечиш комплекси, неможејќи никако да станеш вистински македонец, како што и секој друг (вклучувајќи ме и мене) неможе да биде вистински македонец (или член на било која друга нација), се’ додека несфати дека јазиците и нациите се плод на егото, кое уште од времето на вавилонскиот цар нимрод, поради својата кривовера, невера и духовна глувост/слепост, уште повеќе се оддалечи од Единството на Единствениот Вистински, Совршен а Тросветол БОГ!

Сфаќаш?

п.с. Ако сакаш да комуницираш како човек, повели, ... а ако не, тогаш знај дека ќе те ставам на игноре.

.

Аууууууууу ама Рисјански се извади......:pos:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.262
Поени од реакции
84.360
Како што мене мие смешно кога ти делиш ум на теми за Исламот.:tapp:
Најди ми тема кај што беседам, дискутирам за текстови од Куранот или за други исламски прописи. Ме боли уво мене за Исламот. Мене ме интересираат делата на Муслиманите.

Kajgana Shop

На врв Bottom