Македонец премина во Ислам

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Еве ти бонус, прочитај како Омер ел Фарук и Соул-оф-Спејс (торбеши) се исмеваа со децата убиени кај Смилковското езеро.

Јас знам дека си нечесен и зол, ама до олку ?!!!!:eek: бујрум постави цитат во полза на напишаното.
--- надополнето: 10 јануари 2014 во 23:07 ---
Он топик: Што сакаше отварачот на темава да постигне?:confused:

едитирано од мод.

Ти кажа, имал колеги торбеши, тие не биле такви. Тоа така оди.
Вчера со една познаничка дебатиравме за истово. Ми извади како релевантен аргумент нејзино доживување кога и требал професор за оценка и се нашoл некој... нека биде Енис. Тој Енис бил близок со професорот, му се јавил на професорот и професорот и ја ставил оценката. Си помислив: "oвој Енис е можеби онаа deus ex machina која ќе му докаже на нацистот во мене дека чоештината и чоечкото меѓусебие е незапирлив континуитет на љубоф од левијатански пропорции, со повремени дигресии кои во историски контекст се ирелевантни". Ја прашав дали тој Енис има фејсбук. Имал.
Да не тупам, можеш да претпоставиш какви сликички и коментари имаше. Тоа можеби не е доволно за МВР да обвини дека некој е терорист, нали, ама е доволно за ние да знаеме чија агенда обработува или ќе обработува Енис Муслимановски.

Проблемот кај овие медл типови на мекотели е во тоа што тие се типичен пример за историското македонче. "Не е точно, мене ме немаат тепано", "мене Фахруд колку шо ми помогнал, Митре толку ми одмогнал", "во Лабуништа сум си поминал најубаво, тој одмор нема да го заборавам, газдата беше срцка". Нив не ги болело, нив не им се случило ништо, тие немале проблем, нив им помогнале еднаш или двапати, им го нашле професорот за оценка, им дале предност пред шалтер, им купиле појадок. Ако се најде некој да ги притисне, користат ефтини спинови и обвинувања дека некој генерализира. До недоглед.
Ја би да баталиш. Нема тука помош. Не помага ни попис, ни статистика, ни Пинк Флојд, ни тајтл "имам завршено факултет" под аватар. :(
Но тебе ти ја палеле викендичката, тоа сигурно го разбудило нацистот во тебе.;)

Јас знам дека си нечесен и зол, ама до олку ?!!!!:eek: Лешпер, бујрум постави цитат во полза на напишаното.
По туѓ грб и сто стапа малку се нели? Ти кога обвинуваш некого за оргијање на гробишта и ред слични ретардирани клевети, тоа не се важи, ама кога тебе ќе те наклеветат за нешто вакво, тогаш станувало збор за нечесност и злонамерност?! :)

Ти одговорив дека на пописите за национална припадност, списоците за уписи на факултет, барања за работа, од тие досегашни искуства, торбешите се потпишуваат како Албанци.
Имаш неограничено време за да ми приложиш било каков доказ за ова.

.
odi kazi mu na toj sto go prifatil islamot..

Шалом Алејкум, роде.

Дотичниот го прифатил само кураишкиот лажен ислам, додека за Вистинскиот се’уште е духовно глув и слеп, како впрочем и останатата широка светска маса.

Денот засигурно доаѓа кога на сите ќе им се отворат ушите и очите (на срцето) за вечното Евангелие на Совршениот Алах и Ислам, лично и потполно присатен во Иса Селам!(y)

Дотогаш роде, ќе живееме вака, повеќе или помалку, како рогови во вреќа. :(

Без вера од дечјо срце во Мудроста БОЖЈА чиста - за спасение на сите отелотворена во Исуса Христа - таква била и ќе остане човечката (не)среќа!

.

Ти добро знаеш дека тоа е така, но ќе се правиш нетокму сега и ќе тераш инает. ;)

Искрен сум, еве приложи ги кај мојот профил ако нејќеш во некоја доредена тема, нема да ти реплицирам за ништо, само сакам да видам што те убедило.

.
Јас имам колешка (македонка муслиманка) чија сестра е мажена за албанец, чија мајка била македонка, исто како и мајката на таткому.

Кажете ми сега, што ќе бидат децата од сестрата на мојата убава колешка? :)

Вакви случаји низ македонија има илјадници, но тоа воопшто нее ни важно, кога душата вистински ќе се разбуди за Мудроста (Милоста) БОЖЈА чиста - за спасение на сите отелотворена во Исуса Христа - каде што повеќе нема национална, конфесионална, расна, класна, ... нити било каква поинаква разлика!

Нема ништо поважно од духовното будење, бидејќи без него душата оди на судење.

Поздрав и благослов до сите луѓе, посебно до оние со добра волја!(y)

.

.

@spiros, тебе ти се лутеа кога премина во хрислам?

Јас за Милоста БОЖЈА, за Христа сакам само да знам, а тебе не ли тие срам, да сведочиш лажно за мене и да го споредуваш Него со некојси “хрислам“, кој сигурно е само бледа сенка од Него и на малечкото прсте неможе да му се фати на Совршениот Евангелиски Ислам? ...:mad:

..

Не сери, барем четвртина од тие десете јас ги отворив и знам што пишувавте...

“атеисту“ еден не кењај дека не се работи за аљбањезе туку за религиски соживот акмак токмак :D
ај оди тамо во историја
--- надополнето: 11 јануари 2014 во 00:40 ---
Јас знам дека си нечесен и зол, ама до олку ?!!!!:eek: Лешпер, бујрум постави цитат во полза на напишаното.
--- надополнето: 10 јануари 2014 во 23:07 ---
Он топик: Што сакаше отварачот на темава да постигне?:confused:

омере ке одговориш ти на прашањата за ислам кои ги поставив?

Нема потреба од ѕидови. Како што денес на бугарско-македонската граница нема ѕидови, така нема ни на новата да има. Затоа што нели, некои учат од историјата, а другите се осудени да им се повторува.

Сакаш да кажиш дека нема потреба од ѕидови пошто ке има нова граница која би се протегала источно од сегашната.
Сакаш да кажиш дека Тетово , Гостивар, Дебар, Струга, Кичево, Охрид, Ресен, Битола , Куманово и најверојатно половина Скопје ке бидат западно од границата или како ??
Јас така те сфатив, ако грешам поправиме.

Сакаш да кажиш дека нема потреба од ѕидови пошто ке има нова граница која би се протегала источно од сегашната.
Сакаш да кажиш дека Тетово , Гостивар, Дебар, Струга, Кичево, Охрид, Ресен, Битола , Куманово и најверојатно половина Скопје ке бидат западно од границата или како ??
Јас така те сфатив, ако грешам поправиме.
Или таква (не без толку градови) или таа другата во која Дарданија ќе биде премиер, Пуно како полиберален претседател, а Торбешите заради специјални заслуги ќе имаат некое министерство. Тоа го вика демографијата, која е прилично немилосрдна и не зависи од нашите желби и надежи.

Секој си има право што сака да си праи во животот така и овој човек,незнам што му замерувате негова работа тоа.
Крај краева не е прв ни па последен ова што го напраил,многу ги има такви и ме заболе таше мене за ваквите.
--- надополнето: 11 јануари 2014 во 05:55 ---
А му го сецнале ли..?

Да вчера сабајле му го сецнаа :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom