Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Прво кажи ми што работиш, т.е. како си ја спечалила таа палома?Палома да ти позајмам или имаш?
Ти мора да си магаре во хороскоп.
EU e gola voda, Germanija e duzna preku 100% od BDP a im kenja na drugite. Francija e beter.
Samo Norveska i Svajcarija, inaku ne si gubete vreme.
А вие што работите во Германија ме интересира со мак. пасоши работите или со бугарски? чисто информативно сакам и јас да аплицирам нешто за работа таму па незнам дали да поднесувам за бугарски пасош.![]()
Од тие јас што ги познавам 80 % работат со БГ другите се со МК и со виза но завршиле факултет Германија![]()
Врска немаш. Со БГ пашапорт можеш само да влезеш во Германија. А да работиш нема да те примат. Јазик треба.
Е сега да знаеш дека со МК пасош и диплома од Харвард ќе ти дадат работна виза
Нормално сите кој што работат знаат Германски на солидно ниво еден од колегите на факултет со многу солидно CV аплицираше но го одбија само поради што знаеше само основни нешта на Германски. Ако имаш солидно CV и неколку сертификати и се разбира одличен Германски сигурно би добил виза.
Врска немаш. Со БГ пашапорт можеш само да влезеш во Германија. А да работиш нема да те примат. Јазик треба.
Е сега да знаеш дека со МК пасош и диплома од Харвард ќе ти дадат работна виза
И на пет страни поназад веќе одговорив (покрај илјадите теми на форум), само глуп нема да сфати што работам. Прочитај пак и ако не сфатиш пак прашај. Ако сакаш и слика, цв, телефон, број на гаѓи, отпечаток од прст нешто да ти оставам дополнително или доволно е?Прво кажи ми што работиш, т.е. како си ја спечалила таа палома?
И на пет страни поназад веќе одговорив (покрај илјадите теми на форум), само глуп нема да сфати што работам. Прочитај пак и ако не сфатиш пак прашај. Ако сакаш и слика, цв, телефон, број на гаѓи, отпечаток од прст нешто да ти оставам дополнително или доволно е?
Не се смеј, може и траг од измет да побара. Некој е должен цела приватност да ја изнесе на јавен форум само Господата да бидат задоволни со одговорот. Ваше Височество, нешто друго да ве интересира за мојот приватен живот?
Ako ste se resile nekade da se selite eve kade lezi zajakot,kako sto bezbroj pati sum kazal:
http://www.dnevnik.mk/?ItemID=B3B71AAF4B782744AB6371C39A5CD138
EU e gola voda, Germanija e duzna preku 100% od BDP a im kenja na drugite. Francija e beter.
Samo Norveska i Svajcarija, inaku ne si gubete vreme.
Потоа на една друга се бараше лекар , плата од 11.000 денари. (8 часа работа) (170 германски евра.... има ли ваква плата за лекари во Германија ?)
Ова е навреда бе, па сега зиме само за сметки не стасаат тие 8.000 денари. Мизерија бе.