Соопштение за обложувачите

• Креатор на темата Avenger99
  • Време на започнување
P

PewDiePie

Гостин
Срамота , губи на следните избори Грујо па макар дошла Гром или партија на зелените на власт... Нема куќа во МК во која некој не уплаќа секојдневно спортска, тоа се многу многу гласачи. Лакоми створења еј 10 , стај нешто пореално 2-3% данок , 10 ебате лоповската држава.
Дај бе не претерувајте,ко од плата да ќе кратат 10% правите,демек сите секојдневно фаќаат 100-ци илјадници денари па сега што ќе прават леле 10.000 ќе ни земат.

Мене повеќе ми е проблем што треба лични податоци да се оставаат при исплата,и тоа што викате на крај на година да не ми дојде писмо за да треба да платам процент од тоа што сум добил,а не тоа што ќе ми земат 50 ден од 500-та што ќе ја земам.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
:confused: Многу итра ма ти . Кај ме дупат овие со 10те проценти , и ти сакаш 10 посто од тие што ќе ми останат. Ништо , кафана ако сакаш да идеме при 20000 исплата ок , ако не друга ќе се најди ;) .

Инаку голем бунт имаше денес во копачка за законов и беше празна . Иам верба дека ќе пропадне работава. Мора постојаниот македонски коцкар машки да се покаже овој пат ! Доста ја виткаа кичмата !

Е тоа , се друго ни земаа , ама за коцкањето ќе се обединиме и ќе се буниме :D

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
:confused: Многу итра ма ти . Кај ме дупат овие со 10те проценти , и ти сакаш 10 посто од тие што ќе ми останат. Ништо , кафана ако сакаш да идеме при 20000 исплата ок , ако не друга ќе се најди ;) .

Инаку голем бунт имаше денес во копачка за законов и беше празна . Иам верба дека ќе пропадне работава. Мора постојаниот македонски коцкар машки да се покаже овој пат ! Доста ја виткаа кичмата !
Па веќе кога на мое име ќе оди данокот и јас да имам некој ќар. :P А по кафани друже не одам. Ако не се најде некоjа друга, пиши ќе преговараме. :D

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Јако :D
Ден, два, после прелом на кичма и јово на ново.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.379
Поени од реакции
1.968
Сериозно, им рекле дека нема за што да се жалат, затоа што не ги даночат нив, и дека ако ги налутат и 70% данок можат да стават.

Немам зборови да опишам кој дебили се на функции во оваа држава.
Тоа ти е...Багра неспособна и неизживеана,алчна и покварена до даска,што сака се,ама баш СЕ..

Член од
8 септември 2011
Мислења
3.675
Поени од реакции
2.622
Да ама не им прават проблем кога уплаќаат, кога треба да подигнат ги прашуваат дали имаат над 18 години, лична карта итн. :D
taka e, taka da site ispod 18 nema sansi da licno oni da gi podignat.
zedov od doma licna karta ali ne pali toa mora isklucivo tvoja, ma neka si ebat majkata.
Jas ne ni uplakav vo ovie lokalnite stalno online, ama po vtori pat ja blokiraat kartickata i nemozam da depoziram, poima nemam zosto, i sega vekje ke si stavam na neteller pa bet365 da vidam dali i taka ke ima problemi ali ne veruvam.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Малку офтопик, ама сериозно прашање - Што мислите, што гујо може следно да даночи? Што остана?
Некој економиста ако може да одговори.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Малку офтопик, ама сериозно прашање - Што мислите, што гујо може следно да даночи? Што остана?

Уште само воздухот не е под данок

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Почни од било кој аспект и ќе добиеме одговор. Просто:
1. За свадба музиката
2. За кафана: Алкохол, музика и цигари
3. За слободна активност: кладилница
4. За дома да седиш: струја и парно (макар и да не го користиш)
5. Да испаднеш некаде: До 12ч работи кафичот
6. Да умреш: место неможеш да најдеш
Додади црковни давачки: Крштевка, венчање и погреб

Јас мислам дека има уште простор за оданочување кај народот. Во делот на храната, многу јадат тука треба некој закон за здрава исхрана. Оданочување на плескавици и помфрит, кечап и мајонез и леб секако.

Али има простор, ќе најдат. Колку и да изгледа смешно, сето тоа удира по нечиј џеб. Мислам дека прават стратегија, каде народот најмногу го троши времето и таму се насочуваат.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Данок за вадење на кантата за ѓубре секој ден кога проаѓа камиончето, тие што се во згради за фрлање у контејнер секој ден
Данок за полнење на телефон еднаш дневно
Данок за одење на Водно на Крстовар
Данок за купување грчки производи
Данок за носење Најк патики
Данок за одење на одмор во Грција кај непријателот
Данок за купување кондоми
Данок за туширање еднаш дневно на лето
Данок за одење во вц повеќе од еднаш дневно
Данок за одење на приватни лекари
Данок за навивање за странски тимови
Данок за логирање на социјални мрежи...

ее голема е листата

п. с. Да се надоврзам на Леандра, кога чув дека венчавање со поп во црква е 100 евра :pos:

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Ќе си ги плаќаме сеа каматите за спомениците......уствари вие што добивате на спортска ќе си ги плаќате.
Критична маса за некаков протест, што у тренерка швајца цигара за цигара по цел ден у кладилница имаме побааги. И сега истите не зависат од неа, не може никој да им земе вработување во администрација или да им се заканува со отказ.....ако сте засегнате кладионичари, ако некој и сега ви чепка од лебот - bitte на улица!

Само се сеќаам кога паѓаа гиганти како Железара, Охис немаше конкретен протест, па не сега....

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
На шо че оданочат, и водата од чешма не ја пијам повеќе одам на извор со колата и си полнам тубите :icon_lol:.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Abe danokot ke se progolta,ama stom so licna karta podigas pari ne mi izgleda na arno.

Stavi danok na uplata i cao.Taka bese pred nekoja godina.

Ja da si pobaram nekoj da mi gi podiga tiketite koga ke treba,pa i 20% se na se neka bide samo cista kapa,miren son. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom