Дали верувате во тројство?

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Ај научи ме како се дере кожа на верување кое го мразиш?

Кога ќе ми дадеш адреса од вашата Сотонска секта, која делува тајно, мрачно... по гробишта со оргијања и принесување жртви ( во кои спаѓаат и човечки) во чест на господин Луцифер.
--- надополнето: 7 јануари 2014 во 16:05 ---
Цитирај ме каде го споменав исламот или било која религија. Јас ја напишав сатирата за да го исмеам повикот да се тепа дедо мраз а не да го исмевам исламот.

Полека, не се брзај, овде сме неколку години, ќе дојде и тоа на дневен ред. :)

W

Werther

Гостин
Џабе се пали продадениот газ на темава - не постојат автохтони религии денес, сите влечат митологеми од различни архаични верувања. Единствени автохтони религии се природните, пагански.

Кај рисјанството има повеќе пагански остатоци, огнот за Бадник, јадењето по гробови за Духовден...

Но, и исламот не заостанува. Најголемиот муслимански празник Курбан Бајрам е исто така остаток од паганските верувања. Курбан, жртво-принесувањетo е типично паганско верување.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Кога ќе ми дадеш адреса од вашата Сотонска секта, која делува тајно, мрачно... по гробишта со оргијања и принесување жртви ( во кои спаѓаат и човечки) во чест на господин Луцифер.
За таква информација обрати се кај твоето локално муфтиство, тие најдобро одговараат на описов. Љубители се на подруми посебно кога се пука, сакаат оргии, само што ги знаат под поинакво име - хареми, принесуваат жртви и имаат дури и празник за тоа го викаат курбан бајрам, делуваат на начин кој останатите го доживуваат како мрачен, итн, итн.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.262
Поени од реакции
84.360
Цитирај ме каде го споменав исламот или било која религија. Јас ја напишав сатирата за да го исмеам повикот да се тепа дедо мраз а не да го исмевам исламот.
Тоа е дел од дволичноста.
Додека едни од нив на сиот глас трубат не му судете на Исламот според делата на Муслиманите, други веднаш ќе те дерат само ако посочиш на грозоморните сатанизми кои некои Муслимани ги прават во име, токму на Исламот.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Тоа е дел од дволичноста.
Додека едни од нив на сиот глас трубат не му судете на Исламот според делата на Муслиманите, други веднаш ќе те дерат само ако посочиш на грозоморните сатанизми кои некои Муслимани ги прават во име, токму на Исламот.

.

Тоа е така само затоа што интензивно се под влијание на отецот на лагата, кој *Светото Првородено Чедо БОЖЈЕ го мрази со сета сила, исто како што Го мрази *Светиот БОГ (Отецот) и Неговиот *Светол Дух, правејќи се’ за да ги натера луѓето да не Му се поконат.

Ако го разбереш тоа, твоето срце ќе се ослободи од омраза, а ќе се исполни со љубов и молитва за ними.

Мисли на Исус!
.

Оче прости им, тие не се свестни што прават!
(Лука 23:34)

Freedom2say

only the sky is the limit
Член од
23 август 2010
Мислења
196
Поени од реакции
229
@Spiros Најмногу си коментирал а ништо не си кажал. Се' едно те исто, цитати од Библијата. Имаш ли мислење, твое?

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
@Spiros Најмногу си коментирал а ништо не си кажал. Се' едно те исто, цитати од Библијата. Имаш ли мислење, твое?

Он е „свесТен“...а тоа е доволно... мора ли да каже нешто свое?! :)

.

Оче прости им, тие не се свестни што прават!
(Лука 23:34)
Бог ти е неписмен и несвесен што направил кога го „напишал“ цитатов...
Или е грев да го поправаш „Бог“?

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986

.
Се’ на небото, се’ на земјата и се’ што е во ними сведочи за Тросветоста на Единствениот Вистински и Совршен БОГ, но духовно глувите и слепите, не го примаат, зошто не можат да го слушнат, видат и осетат тоа сведоштво!

Се’ што сум имал, се’ што имам и се што ќе имам , е дар на Небесниот Отец и Цар, за Кого прекрасно сведочи и најсветата книга на светот: Библијата!

1 *Heiliger GOTT
1 *Heiliger Gottes Wort
1 *Heiliger Gottes Geist

Ihn den ganzen Himmel preist,
die bewohnte Erde leider nicht,
Es herrscht noch Blindheit für seinen Licht!

.
--- надополнето: 8 јануари 2014 во 19:48 ---
Бог ти е неписмен и несвесен што направил кога го „напишал“ цитатов...
Или е грев да го поправаш „Бог“?
.

Безкрајно пред и поважен од секоја творба, секој ангелски, човечки или поинаков јазик, секое писмо или буква, е *Светото Слово на Совршено *Светиот БОГ, Кој преку Својот *Светол Дух - за спасение на сите што ќе Го прифатат и нема да Го одфрлат - Го отелотвори во Исус!

п.с. Не се сопнувај на буквата, туку концентрирај се на Духот и логиката, бидејќи ... :

... буквата убива, а Духот оживотворува!
(2 Кор. 3:6)

.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
.
Се’ на небото, се’ на земјата и се’ што е во ними сведочи за Тросветоста на Единствениот Вистински и Совршен БОГ, но духовно глувите и слепите, не го примаат, зошто не можат да го слушнат и видат тоа сведоштво!

Се’ што сум имал, се’ што имам и се што ќе имам , е дар на Небесниот Отец и Цар, за Кого прекрасно сведочи најсветата книга на светот: Библијата!

1 *Heiliger GOTT
1 *Heiliger Gottes Wort
1 *Heiliger Gottes Geist

Ihn den ganzen Himmel preist,
die bewohnte Erde leider nicht,
Es herrscht noch Blindheit für seinen Licht!

.
.
Библијата е полна со контрадикторности, невистини, има насилство. повикување на дискриминации, повикување на војни, омраза.... таа не е баш добар пример за некаква си “совршена книга за љубов“

Hast du etwas Zeit für mich
Dann singe ich ein Lied für dich
Von 99 Luftballons
Auf ihrem Weg zum Horizont
Denkst du vielleicht g'rad an mich
Dann singe ich ein Lied für dich
Von 99 Luftballons
Und dass so was von so was kommt

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Тоа е тоа!

Hими “богот“ од овој свет им ги заслепил умовите нивни,
за да не ги осветли Светлината на Евангелието за славата Христова,
Кој е образ на невидливиот Бог!
(2 Коринт. 4:4)
.

Freedom2say

only the sky is the limit
Член од
23 август 2010
Мислења
196
Поени од реакции
229
.
Се’ на небото, се’ на земјата и се’ што е во ними сведочи за Тросветоста на Единствениот Вистински и Совршен БОГ, но духовно глувите и слепите, не го примаат, зошто не можат да го слушнат, видат и осетат тоа сведоштво!

Се’ што сум имал, се’ што имам и се што ќе имам , е дар на Небесниот Отец и Цар, за Кого прекрасно сведочи и најсветата книга на светот: Библијата!.
.

Ни сум глува, ни слепа, нити го негирам Бог. Напротив, верувам и во Бог Отецот и Бог Синот и Бог Светиот Дух, и во жртвата на Исус за спасение на светот и во воскресението... И верувам дека „..секој совршен дар доаѓа од Него, Таткото на светлината“... и дека Библијата е Божји збор.
И знам дека за да се разбере треба да се чита со Дух, а не како обична книга...

Значи, не те негирам ни тебе, туку овој начинов на кој комуницираш на темава...и со тие црвените букви како да им викаш на луѓето а во суштина само се повторуваш. Не можам да видам разлика во твојот „фанатизам“ и во коментариве на „другиот табор“, само сте на различни страни.

Љубовта „не се вообразува“, а најмалку им суди на другите дали се „глуви или слепи“. Тоа е работа на Бог.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
.

Безкрајно пред и поважен од секоја творба, секој ангелски, човечки или поинаков јазик, секое писмо или буква, е *Светото Слово на Совршено *Светиот БОГ, Кој преку Својот *Светол Дух - за спасение на сите што ќе Го прифатат и нема да Го одфрлат - Го отелотвори во Исус!

п.с. Не се сопнувај на буквата, туку концентрирај се на Духот и логиката, бидејќи ... :

... буквата убива, а Духот оживотворува!
(2 Кор. 3:6)

.

Е ме утепа сеа со една буква.. шо да ти кажам.. онака христијански ме утепа :pos: ........

П.С. А нели можеш бе пријателе истото и ти сам да го заклучиш, та наместо за печатна грешка во Библијата (или при твое пишување) да наоѓаш цитат у библијата кој „укажува на печатни грешки“? :confused:

П.П.С Пак имаш „печатна грешка“...
...нема да Го одфрлат ...
Не се пишува „одфрлат“ .. туку „отфрлат“..... ;)

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Ни сум глува, ни слепа, нити го негирам Бог. Напротив, верувам и во Бог Отецот и Бог Синот и Бог Светиот Дух, и во жртвата на Исус за спасение на светот и во воскресението... И верувам дека „..секој совршен дар доаѓа од Него, Таткото на светлината“... и дека Библијата е Божји збор.
И знам дека за да се разбере треба да се чита со Дух, а не како обична книга...

Значи, не те негирам ни тебе, туку овој начинов на кој комуницираш на темава...и со тие црвените букви како да им викаш на луѓето а во суштина само се повторуваш. Не можам да видам разлика во твојот „фанатизам“ и во коментариве на „другиот табор“, само сте на различни страни.

Љубовта „не се вообразува“, а најмалку им суди на другите дали се „глуви или слепи“. Тоа е работа на Бог.
.

Еве, стојам тука и неможам поинаку, се вртам и се повторувам, како што земјата постојано се врти околу сонцето.

Ти ... ме поучи и мојот начин на изразување како фанатизам да го критизираш (да го судиш) се одлучи.
Јас истото тоа го правам само со оние “верници“ кои во Името на БОГА убиваат, затвараат, малтретираат, ...!

Одсрце ти се извинувам што те навредив и уште повеќе одсрце ти простувам, а за твоите добри намери, Живиот БОГ најважното да ти го дари!

Амин

п.с. Дали можеби, ако неможам како што сакаш ти да се променам и да зборувам, (свестно или несвестно) посакуваш да го сменам таборот? :cautious:

.

глад = гладни
жед = жедни
свест=свестни
доблест=доблестни
фрлат=одфрлат
играат=одиграат
јавија=одјавија
минаа=одминаа
скокаа=одскокаа

.

Мојот македонски е таков! Ако сакаш прифати го и признај го, ако не, кажи, дали нешто не тие јасно, да ти објаснам?

Дали можеби (свестно или несвестно) сакаш да престанам да зборувам (мојот) македонски и да почнам да зборувам на некој друг јазик? На пример на еден од јазиците од оние кои македонскиот не го признаваат како таков?:cautious:

.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
.

глад = гладни
жед = жедни
свест=свестни
доблест=доблестни
фрлат=одфрлат
играат=одиграат
јавија=одјавија
минаа=одминаа
скокаа=одскокаа

Мојот македонски е таков! Ако сакаш прифати го и признај го, ако не, кажи, дали нешто не тие јасно, да ти објаснам?

Дали можеби (свестно или несвестно) сакаш да престанам да зборувам (мојот) македонски и да почнам да зборувам на некој друг јазик? На пример на еден од јазиците од оние кои македонскиот не го признаваат како таков?:cautious:

.

Брат... зајеби тоа „твојот македонски“.. си има бре литературен.. си има правила, зашо и како се прави едначење на слоговите...

па немој вака ти се молам..

И да сакам свесно да земеш да читаш правопис на македонскиот литературен јазик.... :D

Kajgana Shop

На врв Bottom