Соопштение за обложувачите

• Креатор на темата Avenger99
  • Време на започнување
S

Sagan

Гостин
За нас само вака треба бе! Бичот и удри, не давај да мрда.
А офне ли, оданочи му го и воздухот, мамичето негово анархистичко.

mickey mouse

Багабонти
Член од
5 септември 2011
Мислења
1.003
Поени од реакции
2.796
Најефикасно решение е кладилниците да престанат да работат една недела во знак на протест.Тешко ќе натераш и да им објасниш на пензионерите дека треба да ги бојкотираат кладилниците.
Кладилниците во овој случај не губат, тие што ќе фатан ливче губат така да задрмаи на кладилниците за нас дали ќе ни донесат закон 10% или повеќе на добивката!

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Кладилниците во овој случај не губат, тие што ќе фатан ливче губат така да задрмаи на кладилниците за нас дали ќе ни донесат закон 10% или повеќе на добивката!
Губат, јас од утре не играм во нашите кладилници а ќе има многу како мене.

Член од
8 септември 2011
Мислења
3.675
Поени од реакции
2.622
како може да не губат кога помалце уплати кје има.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Ако сакаш негација да напишеш тогаш вака треба : "не не' заебе" .

Лапсус ти е , разбирам .;)
What the fuck are you talking about?!?!! Оди прочитај ја пак реченицата, разбери што сакал да каже авторот, размисли па врати се.
Превод: Премиерот ќе пали свеќа големите тимови да не кикснат, за играчите да имаат добивка која тој ќе ја даночи.

Член од
10 мај 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
1.990
Ако добро сфаќам , ме оданочуваат 10% на секоја добивка.. и на крај на година УЈП ми мава данок на приход , односно пак плаќам данок?? ( колку % е тој данок? )

Член од
8 септември 2011
Мислења
3.675
Поени од реакции
2.622
Ако добро сфаќам , ме оданочуваат 10% на секоја добивка.. и на крај на година УЈП ми мава данок на приход , односно пак плаќам данок?? ( колку % е тој данок? )
ne be, samo 10% danok na sekoja dobivka

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
  • Од 2008 година, стапката на оданочување на доходот на граѓаните се намалува и изнесува 10%. Од 1 јануари 2009 година со воведувањето на интегрираната наплата на данокот и придонесите од плата, даночната основа за остварениот годишен доход, се намалува за износот на даночното ослободување од 84,000 денари. Овој износ на почетокот на секоја наредна година се ревалоризира со коефициентот на пораст на просечната месечна нето-плата на вработените во РМ остварена во претходната година, според податоците на Државниот завод за статистика.

R

Rigel Kent

Гостин
What the fuck are you talking about?!?!! Оди прочитај ја пак реченицата, разбери што сакал да каже авторот, размисли па врати се.
Превод: Премиерот ќе пали свеќа големите тимови да не кикснат, за играчите да имаат добивка која тој ќе ја даночи.
Тоа е кога реченицата ти е двосмилена , се разбравме.

Kajgana Shop

На врв Bottom