Зошто повеќето девојки чекаат машкото да им пријде?

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Ми е гајле мене што ке рече бившиот,ако уште постоела љубовта немало да ми биде бивш.Нема сигурно да седам со скрстени раце ако мислам што ке рекол тој.
До некаде си во право за малите градови,таму секој се знае со секого и затоа летаат озборувања на секој километар,ама ако се работи за тој што го сакам зошто да чекам да ми пријде.
Тогаш ке ми го превземе некоја друга па ке летаат пердуви на крај.
samo preku internet so se imam dopisuvano so nekoj devojki go imam dobieno toa mislenje,koga bev vo kocani pred nekojlku dena kaj baba mi so edna prijatelka istoto mi go kaza-ako mu odam jas ce me posmilat lesna ovde se se znae koj so koj bil i treba mnogu mislenje i pazenje
p.s moze ne e vo pravo

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ако тргнат први ќе ја етикетираат (читај: автоетикетирање) како лесна.
Ако направат нешо порано него “редот“ на нештата за време на едно уживање пред врска ќе се автоетикетираат како лесна.
Ако имаат секс надвор од врска или секс за една вечер ќе се автоетикетираат како лесна.
Ечетера ечетера...

Сума сумарум: Машките први настапуваат, и крај, тоа е така. Останува на женското да проба да го следи.
Build a bridge and get over it.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Ja imam pristapeno na maski dva pati samo (pred da se omazam, jasno). Dvata pati bev zagrizena deka ke me mislat deka sum lesna. So prviot imavme fina vrska i on mi kaza deka ne treba da se sekiram za toa - deka on pomislil deka bilo nesekejdnevno, hrabro i osvezuvacki. So vtoriot stanavme drugari i isto taka i on nemase takva pomisla.

Sega, moze si zavisi od osobata, ne znam. Ama toa bese moeto iskustvo.

Р

~~РубинРед~~

Гостин
samo preku internet so se imam dopisuvano so nekoj devojki go imam dobieno toa mislenje,koga bev vo kocani pred nekojlku dena kaj baba mi so edna prijatelka istoto mi go kaza-ako mu odam jas ce me posmilat lesna ovde se se znae koj so koj bil i treba mnogu mislenje i pazenje
p.s moze ne e vo pravo
Батали ти виртуелниот свет,секој може да кажува што сака за да ти остави убав впечаток а зад мониторот којзнае каква е...може е најлесна во градот.
Многу ме нервира така кога народот си збори кој каков бил наместо да гледа за себе.
Може не е во право,може е во право...секој си има различен карактер.
Ако на пример постојано чекам да ми пријде прв ке се најде некоја попаметна и ке ми го зеде.А тој можеби е срамежлив и не може да собере храброст да ми пристапи.Тогаш на девојката иде.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Батали ти виртуелниот свет,секој може да кажува што сака за да ти остави убав впечаток а зад мониторот којзнае каква е...може е најлесна во градот.
Многу ме нервира така кога народот си збори кој каков бил наместо да гледа за себе.
Може не е во право,може е во право...секој си има различен карактер.
Ако на пример постојано чекам да ми пријде прв ке се најде некоја попаметна и ке ми го зеде.А тој можеби е срамежлив и не може да собере храброст да ми пристапи.Тогаш на девојката иде.
i mene me nervira koga zboruvaat ama toa e realnosta ako gi zamcis treba da sviram vo robje so godini

I

IBIZA SOUND

Гостин
ZOSTO POVEKJETO DEVOJKI CEKAAT MASKOTO DA IM PRIJDE
ODGOVOR:

zatoa sto se glupi :)

Misha

шмизлеТО
Член од
28 март 2010
Мислења
44
Поени од реакции
1
Затоа што ако девојките пријдат први машките одма си помислуват - „ Од кај ми се залепи ова курва“ или ќе си ги подигнат акциите и ќе излезе као демек девојката им се наметнува. :costumed3

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
сешто се изначитав.....девојките не настапуваат први затоа што немаат храброст и одлучност да го добијат нештото што им се свиѓа....природно машкото е посилно и секако дека треба добро да се погрижи за него и неговата партнерка,меѓутоа денес тоа не се цени баш,многу лесно се случува да ти се качат на глава....

vlatko_95

Чоек
Член од
26 септември 2008
Мислења
260
Поени од реакции
66
У суштина ние машките треба да им се пуштаме на девојките зашто сме мажи, така е у природата,
Уфф мн. се нервирам вака зашто бе јас да и се се пуштам што е ненормално она да ми се пушти и јас сум човек и она е човек што има везе полот?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Булшит.

Голем број на машки спуштаат критериуми само за да имаат "каква било" девојка зашто мислат дека тие што се, за нив, совршени девојки - не може да ги имаат зашто имаат предмисла дека девојката има повисок критериум за дечко отколку што е он. Затоа многу, условно, убави девојки се без додворувачи. А и во било кој случај и каква и да е девојката, машките се плашат од одбивање. Голем број на машки во последно време се доста несигурни околу пристапувањето кон девојките и затоа изгледа како да очекуваме девојчињата да се додворуваат. Самодовербата е изгубена кај нив а таа ќе биде вратена кога девојката ќе одбие дечко на културен начин а не да го сфати тоа како најголема навреда дека он и се додворувал. Проблемот е кај двете страни. А тој ке се реши кога девојките ке дознаат дека не постои принц на коњ а машките ќе сфатат дека освојувањето на девојките не е нешто на "златни гаќи" или се умира од кога ке добијат корпа.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Затоа што ако девојките пријдат први машките одма си помислуват - „ Од кај ми се залепи ова курва“ или ќе си ги подигнат акциите и ќе излезе као демек девојката им се наметнува. :costumed3

Goes the other way around no ?

Девојката нема да си ги дигне акциите ако и се стаат 5 пендрека у иста вечер рецимо :) ?

Р

~~РубинРед~~

Гостин
ZOSTO POVEKJETO DEVOJKI CEKAAT MASKOTO DA IM PRIJDE
ODGOVOR:

zatoa sto se glupi :)
Oф леле колку сте паметни Господине Сезнајко :pipi:

--- надополнето ---

А демек на машките не им годи кога ги брка женска нели :icon_lol:

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Зашто се водат според некој „правилник“. Затоа што во историјата прво се случило да дојде до војна помеѓу две странки за жена, а не за маж. Затоа што пред којзнае колку илјади години, мажот прв собрал „храброст“ јавно да искаже љубов на жена, и да се бори за неа. И оттогаш, тоа некако се пренело како мини-традиција, сите да исчекуваат машкото да е тоа кое ќе го покаже интересот. А женското само го дава „да/не“ одговорот. Ем волкот сит, ем овците на број.
Секако, во постов се објаснува генералниот став, исклучоците не се опфатени. :)

?

..........

Гостин
Затоа што генерално мажот(мажјакот) владее над жената(женката) така е и во општеството така е и во природата. Мажот е моќен и тој ја одбира жената, како и во природата, мажјакот бира колку и која сака женка...

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Затоа што генерално мажот(мажјакот) владее над жената(женката) така е и во општеството така е и во природата. Мажот е моќен и тој ја одбира жената, како и во природата, мажјакот бира колку и која сака женка...
LOL!
Извини вака, кај мажјаците во природата важи правило ќе оплодам све што можам, а кај женките ај да те видам/ докажи/ покажи дека можеш/ вредиш...Абре гледате ли уопште од оне емисии ала Опстанок, постојано ги даваат...И човекот воглавно ги следи истите ПРИРОДНИ ПРАВИЛА, иако ние жените (поради нашата вродена глупа сентименталност) сакаме да веруваме дека нашите мажјаци се малце пософистицирани...стварно сакаме да веруваме...

Kajgana Shop

На врв Bottom