"Заборавени" играчи

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
Ви текнува кога Барса плати 20м. (или колку и да беше) за Чигрински ? Изгледа само на него и му текнува.
Има ги такви како Чигрински повеке...Касерес го претплатија,ако се секавам добро и тај бразилецо Кеирсон...

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.658
Поени од реакции
59.590
Двајцата Данци, што играа за Фиорентина... Пер Кролдруп и Мартин Јоргенсен.
Се изненадив кога видов дека се сеуште активни.

Јоргенсен веќе 5та сезона е во родната земја, во тимот на АГФ Архус, додека Кролдруп игра за португалски Олханенсе.

Леандро Куфре

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Oва со Фиорентина ме потсети на Стефано Фиоре, таму играше мислам. Слободни добро изведуваше, левак беше, ако ги немам измешано брзините.

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Oва со Фиорентина ме потсети на Стефано Фиоре, таму играше мислам. Слободни добро изведуваше, левак беше, ако ги немам измешано брзините.
Играше во Фиорентина една година како позајмен играч од Валенсија, еден од најутнатите трансфери како и Дел Орно уште еден заборавен играч што играше во Челзи, па во Валенсија каде зимаше плата верувале или не - 4.5 милиони годишно!! :place:

- Тавано уште еден играч на Валенсија и уште еден промашен трансфер кој чинеше 12 милиони, едноставно не се снајде во Шпанија, а кога играше за Емполи беше еден од најдобрите напаѓачи во Серија А.
- Мануел Фернандес за мене еден од најпотценетите играчи, ја напушти Валенсија за само 2 милиони отиде во Бешикташ (а дојде за 18М). Моментално има 27 години, според мене уште може да игра во која лига сака и да доминира.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.747
Поени од реакции
22.947
Ви текнува кога Барса плати 20м. (или колку и да беше) за Чигрински ? Изгледа само на него и му текнува.
25 милиони платија и за неполна година го вратија назад во Шахтар за 15 милиони. :facepalm:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.633
Поени од реакции
6.443
Ми текна на Нолберто Солано, тоа ѓупчето што играше во Њукасл во времето на Ширер. :D

Знам дека овој е пензиониран а не заборавен но морав да го спомнам кога ми текна веќе. :rolleyes:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.804
Поени од реакции
44.113
Ми текна на Нолберто Солано, тоа ѓупчето што играше во Њукасл во времето на Ширер. :D

Знам дека овој е пензиониран а не заборавен но морав да го спомнам кога ми текна веќе. :rolleyes:
Солано, Даер, Бојер, Џенас, Гивен... :D

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.524
Поени од реакции
29.025
Играше во Фиорентина една година како позајмен играч од Валенсија, еден од најутнатите трансфери како и Дел Орно уште еден заборавен играч што играше во Челзи, па во Валенсија каде зимаше плата верувале или не - 4.5 милиони годишно!! :place:

- Тавано уште еден играч на Валенсија и уште еден промашен трансфер кој чинеше 12 милиони, едноставно не се снајде во Шпанија, а кога играше за Емполи беше еден од најдобрите напаѓачи во Серија А.
- Мануел Фернандес за мене еден од најпотценетите играчи, ја напушти Валенсија за само 2 милиони отиде во Бешикташ (а дојде за 18М). Моментално има 27 години, според мене уште може да игра во која лига сака и да доминира.
И ја навивам за Валенсија и ја пратам.........
Роналд Куман го донесе и Хедвигс Мадуро од Ајакс кој беше најавен како замена за Албелда - феил
Тимо Хилдебрант од втор голман на Германија и освоена титула со Штудгард ,бледа резерва на Кањизарес (и покрај неговите 38-40 години ) - феил
Бернардо Коради (и во валенсија и подоцна во сити) -феил
Марко Канеира наводна замена за Ајала - феил
Други не ми текнуваат.....
--- надополнето: 6 јануари 2014 во 03:54 ---
Луге бе на 81 страна нигде се спомнати :
Марсел Јансен (од откриени нови германски и Б.Минхенски таленти со Филип Лам и Бастијан Швајнштајгер до Хамбургер кој се наога последниве 4 сезони во долна средина на Бундес,освен вториве двајца)
Роберт Хут (истата генерација со горенаведениве само што овој претставен како идеалниот соиграч на Тери во одбраната на Челзи.....истата судбина како на Боларуж)

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
И ја навивам за Валенсија и ја пратам.........
Роналд Куман го донесе и Хедвигс Мадуро од Ајакс кој беше најавен како замена за Албелда - феил
Тимо Хилдебрант од втор голман на Германија и освоена титула со Штудгард ,бледа резерва на Кањизарес (и покрај неговите 38-40 години ) - феил
Бернардо Коради (и во валенсија и подоцна во сити) -феил
Марко Канеира наводна замена за Ајала - феил
Други не ми текнуваат.....
--- надополнето: 6 јануари 2014 во 03:54 ---
Луге бе на 81 страна нигде се спомнати :
Марсел Јансен (од откриени нови германски и Б.Минхенски таленти со Филип Лам и Бастијан Швајнштајгер до Хамбургер кој се наога последниве 4 сезони во долна средина на Бундес,освен вториве двајца)
Роберт Хут (истата генерација со горенаведениве само што овој претставен како идеалниот соиграч на Тери во одбраната на Челзи.....истата судбина како на Боларуж)
Никола Жигиќ

Aлексис Руано

Ренан

Аризменди

други...
Марк Гонзалез

Диего Капел

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.524
Поени од реакции
29.025
Никола Жигиќ

Aлексис Руано

Ренан

Аризменди

други...
Марк Гонзалез

Диего Капел
Oд Алексис можда не се очекуваше нешто посебно па и од Аризменди до некаде.... А наскоро овде може да се најдат Пиати,Банега,Каналес,Али Сисоко.....
Башка замента на Ван Дер Сар во Холандија - Мартен Стекеленбург (моментално во Фулам) (n)

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Oд Алексис можда не се очекуваше нешто посебно па и од Аризменди до некаде.... А наскоро овде може да се најдат Пиати,Банега,Каналес,Али Сисоко.....
Башка замента на Ван Дер Сар во Холандија - Мартен Стекеленбург (моментално во Фулам) (n)
Аризменди е платен 12 милиони! ништо не напраи освен овој гол за победа на Бернабе.
а Алексис го бараа Реал, Барса, Милан, Интер итн. беше платен 6 милиона ама имаше голема плата ~4 милиона.

да не идеме оф-топик
Мансини

Јарошик

Баптиста

Бласи

Чевантон

Кануте

Kajgana Shop

На врв Bottom