Кладилница (Генерална дискусија)

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
30,14,25

Што убаво лагано си изелгоа вчера али богзнае зошто не ги уплатив Џејмс и Гасол.
Во Бетсити знам дека не може,дали во Моцарт може да се играат повеќе играчи од една утакмица.На пример ко вчера Вејд и Џејмс?
Може 100% сум сигурен, бидејќи и јас ставам играчи и може од иста екипа повеќе

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Денес уплатено ливче во Спортлајф ако е добитно у среда на исплата ќе ви земат 10 проценти бидејќи утре не работата, за Моцарт бидејќи утре работат како ќе биде ? Од кога стапува на сила законот ? Како и да е тешка глупост е ова.

Член од
19 март 2011
Мислења
565
Поени од реакции
256
Денес уплатено ливче во Спортлајф ако е добитно у среда на исплата ќе ви земат 10 проценти бидејќи утре не работата, за Моцарт бидејќи утре работат како ќе биде ? Од кога стапува на сила законот ? Како и да е тешка глупост е ова.
Денес ако си добитен, ако можеш вечер си земи парите ако сакаш да не ти земат данок. Ако одиш во среда да си подигнеш парите ке ти земат данок.
Тоа со данокот почнува од среда.

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
да у Среда 10%, го кажа и тоа таа прееска у кладилница, а јас имам ливче добитно од Скопје го уплатив пред да си тргнам, и сеа 400 денари помалце :S.

Фактички за 1000ден. 4000 добивка ќе му дојде како за 1400денари 3600 добивка, воопшто не се исплаќа сега да играш на големи суми...незнам само дали за онлајн кладилниците ќе важи истиот закон кога ќе ги вадиш парите од сметка.
--- надополнето: 6 јануари 2014 во 17:33 ---
Да, доста наназад се пишуваше со тоа..секоја добивка ќе има данок, државата ќе ја управаме ние :)
а ти ли пак нас ќе не управуваш што да пишуваме? Сега стапува на сила законот и сега треба да се зборува за тоа, ме боли кур мене што се пишувало 50страници уназад...

Член од
30 јули 2012
Мислења
135
Поени од реакции
41
Ако сака некој нека си ја уплати не знам колку е сигурна ама мн е зборена
Ке ја пробам ја на 500

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Па повеќето ќе се префрлат на онлајн кладење. За таму незнам како би можеле да оданачуваат. Можеби ќе зависи од начинот на кој ги подигнуваме парите. Не сум се кладел онлајн до сега така да незнам. Инаку ова со 10 посто данок изгледа нема да важи за кладењто во живо во кладилниците. Така бар ми рекоа во Спортлајф.

Државта си ја сфати финатата со разложувањето на тикетите со над 10 илјади добивка и сега ова и беше начин да се соберат пари. Само мислам дека сигурно постоеле и подобри начини. Вака е голема веројатноста да се намали бројот на уплатни места на кладилниците.

Kajgana Shop

На врв Bottom