Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Друга битна работа е да се регистрираш y Electoral register(electoral roll) тука .
ова ќе ти треба за кредит скор,у случај ако сакаш телефон на претплата,кредит,кола на лизинг и слично,многу е битно да си регистриран овде.
galaxys одличен одговор , кога ке земам стан под кирија таа адреса ќе ми важи цело време , се прави ли некој договор (пишан) кај нотар или?
адреса за престој , треба ли да имам , кај се вади ,колко време важи ?
значи вака оди - 1 Ќиријата за соба 2 сметка у банка.
3 insurance number(даночен број) и се тоа трае +-25 дена , и тогаш ке може да барам работа
CSCS ( сертификат за работа кој трае 1 година ) знам дека сите работодавци бараат ? Што улога има , каде се вади ,
Незнам ништо за Чешка ,ај кажи нешто за нив ,плата ,стандарди ,кирија инт ?![]()
планирам да работам како carpenter /joiner / montager / (тоа имам најмногу искуство ) , може и нешто друго , за почеток тоа после ќе видам од ситуацијата понуди
планирам да работам како carpenter /joiner / montager / (тоа имам најмногу искуство ) , може и нешто друго , за почеток тоа после ќе видам од ситуацијата понуди
Гледам по огласиве тука по весници, има работа за градежници, посебно бараат brick layers и carpenters.
а тоа Цд за CSCS картицата , што треба да се научи , може ли некако да го добијам сега за да го научам ..?