Прашања за Исламот III

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Од кај го извади сега хашкиот трибунал и што тоа има врска со темава?
А кога ова ќе го напишеш,исто како да си фрлил бумеранг.
Бидејќи напиша: муслиманските држави кршат права верифицирани во обединетите нации.
Од каде сега ексклузивитет на обединетите нации да ги поседуваат најточните дефиниции за човековите права? и за мене тоа не значи дека се точни,и така се вртиме во круг.
--- надополнето: 5 јануари 2014 во 00:57 ---
Како што пишав во меѓувреме,исто како што ти рече дека тоа се нечии верувања и убедувања што не значи дека се точни.
И јас истото ќе ти го речам за обединетите нации итн.
Еве што има врска. Хашкиот трибунал го основаа обединетите нации, ти се повикуваше на тој суд кога беа во прашање Караџиќ, Младиќ и ред други, значи неговите верувања и убедувања еднаш се ок, друг пат не се!
Е сега, како кога станува збор за човековите права, го негираш ексклузивитетот на обединетите нации, ама кога станува збор за судот и судењето на конкретните личности, тогаш истиот тој кредибилитет е ок?!

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Еве што има врска. Хашкиот трибунал го основаа обединетите нации, ти се повикуваше на тој суд кога беа во прашање Караџиќ, Младиќ и ред други, значи неговите верувања и убедувања еднаш се ок, друг пат не се!
Е сега, како кога станува збор за човековите права, го негираш ексклузивитетот на обединетите нации, ама кога станува збор за судот и судењето на конкретните личности, тогаш истиот тој кредибилитет е ок?!
Мене не ме интересира хашкиот трибунал кога се во прашање тие личности.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
nah, многу комплицирано, не те прати.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Мене не ме интересира хашкиот трибунал кога се во прашање тие личности.
Како не те интересира? Па нели тие се убијци а овие од смилковско не се?! А кредибилитетот зошто биле убијци е правосудната пресуда? Таа пресуда е од институција формирана врз база на истите тие "верувања" и "убедувања" кои нели според тебе небиле најточни?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Како не те интересира? Па нели тие се убијци а овие од смилковско не се?! А кредибилитетот зошто биле убијци е правосудната пресуда? Таа пресуда е од институција формирана врз база на истите тие "верувања" и "убедувања" кои нели според тебе небиле најточни?
Сериозен си?
Мислам дека е малку ниско и нефер(не дека тоа од тебе не го очекувам) да правиш паралела меѓу овие два случаи.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Сериозен си?
Мислам дека е малку ниско и нефер(не дека тоа од тебе не го очекувам) да правиш паралела меѓу овие два случаи.
Не нефер, туку е лицемерно - дволично ама од твоја страна! Затоа што зависно од тоа како ти одговара, вредностите врз кои почиваат Обединетите Нации еднаш не се веродостојни, за во друга ситуација, кога ти одговара, да бидат ок.
По незнам кој пат на дело ги покажуваш твоите двојни стандарди.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Не нефер, туку е лицемерно - дволично ама од твоја страна! Затоа што зависно од тоа како ти одговара, вредностите врз кои почиваат Обединетите Нации еднаш не се веродостојни, за во друга ситуација, кога ти одговара, да бидат ок.
По незнам кој пат на дело ги покажуваш твоите двојни стандарди.
Има ли поголема дволичност од тоа да се представуваш како најслободоумниот човек,хуманиста,сите тие заебанции за слободната воља а тоа се како маска на една болна секта.
А од друга страна да се претвораш во берик,кога треба да се искажува својата омраза спрема исламот.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Јас ќе се замешам сега кога веќе дискусијата отиде во тој агол. ОН добија нобелова награда за мир пред 3 години? Дали истата ја заслужија? Не. Зошто? Затоа што не ги спречија силите на НАТО да ја бомбардираат Србија, не ставија доверливи лица во Сребреница, својот столб- како што веќе некој спомна не е еднаков кон сите, ништо не превземаа со американските прислушкуваша во Европа, закаснија со реакцијата при Грчко-Турската војна...........Јас не сум против оваа организација туку сум против луѓето кои ја водат истата.

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Мухамед ви оставил Куран што во него содржел така наречен Инџил
од евангелието,дали има нешто преземено(пишува во куранот) од Откровението Јованово,популарно наречено Апокалипса?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Мухамед ви оставил Куран што во него содржел така наречен Инџил
од евангелието,дали има нешто преземено(пишува во куранот) од Откровението Јованово,популарно наречено Апокалипса?
Кур'анот не содржел Инџил туку инџилот е само спомнат во Куранот како книга која му била објавена на Иса а.с.

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Кур'анот не содржел Инџил туку инџилот е само спомнат во Куранот како книга која му била објавена на Иса а.с.

Аха,А дали за Исламот е позната или некаде спомната во целиот ислам како порака како што е во случај со инџилот?

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Дали исламот си има свој мислења околу настанокот на светот или тие се истите како и во библијата?

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Не го разбрав најдобро прашањето.
Каква порака?

Исламот колку што знам за сите записи има свои именувани само не ми текнува како ги нарекувавте. Почнувајки од Тората па се до Евангелието.
Откровението е многу важна порака во рисијанството.

Па затоа прашав дали е познато и за Исламот?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Исламот колку што знам за сите записи има свои именувани само не ми текнува како ги нарекувавте. Почнувајки од Тората па се до Евангелието.
Откровението е многу важна порака во рисијанството.

Па затоа прашав дали е познато и за Исламот?
Зебур,Инџил и Теврат,се книгите кои Аллах им ги објавил на Давуд,Иса и Муса,а кои се спомнати во Куранот.
Денешните облици на тие книги не се тие што се спомнати во Куранот,бидејќи не се сочувани во оригиналната форма.
--- надополнето: 5 јануари 2014 во 03:03 ---
Дали исламот си има свој мислења околу настанокот на светот или тие се истите како и во библијата?
За научната страна кога ќе најдам убав текст ќе го копирам да прочиташ,вака можам само ајети да ти цитирам.

Kajgana Shop

На врв Bottom