Исламот во Европа

S

Sagan

Гостин
Во ред, зашто го прават ова ? Зашто се издигуваат у воздух ? Најсериозно прашувам, нит сум читал нешо поврзано со вакви теми, нит ништо.
Според мое мислење, се работи за одмазада кон Русија заради Сирија. Терористите (бунтовници бла бла...) и покрај поддршката од Америте и еден куп џихадисти од ширум светот, ги губат своите позиции / или во најмала рака се во status quo во однос на режимот на Асад, кој пак природно е штитен од Путин.
--- надополнето: 3 јануари 2014 во 13:13 ---
ВИДЕО-ПОРАКА НА БОМБАШОТ ОД ВОЛГОГРАД: ГО ИЗБРАВ АЛАХ, НИШТО НЕМА ДА МЕ СПРЕЧИ!

Болничарот кој на 29 декември ја разнесе железничката станица во Волгоград кога уби 18, а повреди 36 луѓе, во март оставил видео-порака за неговите родители.
“Тешко ми е да ги гледам вашите солзи, но јас го избрав Алах. Сакам Алах да биде задоволен од моите дела, за да заслужам место во рајот. Вие не можете да ме тргнете од патот што сум го избрал. Не верувајте на се што ќе слушнете во медиумите за муслиманите. Ние не убиваме деца, но овде гледам многу деца кои плачат за своите татковци“ – гласи дел од пораката.
Оваа видео порака била одговор на молбата на неговите родители да се врати дома. Неговиот татко Николај го замолил да го фрли оружјето пред да стане терорист, а неговата мајка го советува дека и таа е муслиманка, но не го одобрува оружјето како решение.
Павел Печеник во 2011 година преминал во ислам и се прекрстил во Ансар ал Руси.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Според мое мислење, се работи за одмазада кон Русија заради Сирија. Терористите (бунтовници бла бла...) и покрај поддршката од Америте и еден куп џихадисти од ширум светот, ги губат своите позиции / или во најмала рака се во status quo во однос на режимот на Асад, кој пак природно е штитен од Путин.

.
Да, чедата шејтански секогаш наоѓаатт причина да ги правдаат своите недела.

Така гледано, (арм)македонците би требале и грците, и турците, и бугарите, и србите, и албанците, и американците, и европјанците, и русите, ... и се’ да дигнат во воздух.

...................................

.

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
991
Ислам како миротворна религија ( да ствара мир во светот) е сосем изваена од контекст....

Со муџахединиве,талибанциве и сите тие радикални муслимани појма нема шо е суштината да се биди религиозен и да се има душевен мир во себе и да не се шири нетрпение околу себе.

Факт е дека се кота ко зајаци и ако ние не можиме еден брак да сочуваме со едно дете а тие растур прат со наталитет.
Голем проблем се...Не дека се многу...туку заради ова:
Ти ида во твојата земја, ти се кота ко зајаци, се пра поголемо население од доморотците и тие ти ги диктира правилата. И наместо човештвото да оди напред оди 1500 години наназад каде единствена здраствена превенција е сунет... Не знам како ке го решиме овај проблем со нив пред се имаме социолошки пречки цел свет да се разбериме со нив дека и ние живејме на планетава дека не се само тие...Ке треба да си бараме друга планета да се селиме.

Исто ко кукавици: Нема свое гнездо, ти го напаѓа во гнездото, ти ги фрла јајцата и во твоето ти положува нејзини јајца, гајле и е за егсистенцијата на твојот вид.

Единствена надеж ми се Кинезите, ако се накота појке од Арапите и ако бирам од две зла ке го изберам помалото.

S

Sagan

Гостин
Ги повикувам членовите на форумот на кои темава ѝм изгледа премногу црна, со видеа, линкови и информации да покажат дека мухамеданците во Европа не се вакви како што се добива впечаток во претходните страни, дека се грижливи и богобојазливи, кои организираат хуманитарни акции, собираат пари за згрижување на бездомници, успешно се интегрираа во европското општество (како што исламските земји бараат од странците да се однесуваат согласно нивните правила на однесување, облекување...), дека парите собрани по џамиите ширум Европа не се користат исклучиво за помагање на екстремниот ислам, купување оружје и експлозиви.

Ја еве, штом ќе наидам на вакви примери, одма ќе ги споделам тука.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
...
Единствена надеж ми се Кинезите, ако се накота појке од Арапите и ако бирам од две зла ке го изберам помалото.
.
Со цело свое срце, ум, разум, ... и се’ што имаш, избери Го доброто, а не злото!

Да не се кинезите, американците, русите, индијците, ... или кураишите (заедно со нивните заслепени следбеници) поголеми и подобри од Живиот БОГ во Христа?!

Ете баш затоа и се шират лажните религии и идеологии на земјата ...!

Единствениот Вистински и Совршен БОГТој Кој од Љубов кон сите најмилото одсебе Го отелотвори во Исус,
во Кого и ни Го покажа Совршениот Пат и Вистина, ... а ние сега треба да се надеваме на кинезите или слични на ними повеќе или помалку наоружани крвопроливачи? o_O

Ете баш затоа и се шират - а Совршениот БОГ ги допушта - лажните религии и идеологии на земјата ...!

Дај БОЖЕ - пред да е прекасно - за Совршената Вистина да се отворат очите!

Амин

„Може ли слепец слепец да води? Не ќе паднат ли обајцата во јама?
(Лука 6:39)

.
.

Ги повикувам членовите...
.

Секој човек длабоко во своето (дечјо) срце го носи доброто, кое и го тера да прави добро, но кое нетреба да се замени со она добро кое е правено исклучиво поради интереси на сопствената религија, партија, светоглед, нација, ...

Јас најпојќе ги ценам Вистинските Чеда БОЖЈИ - без разлика дали тие телесно се родени како евреи, христијани, муслимани, ... - а кои анонимно и за Слава на Милоста БОЖЈА им помагаат на оние на кои им е потребна помош, а не за реклама на себеси, сопствената религија, партија, конфесија, ... кои некои со добрите дела пробаат да ја прикажат во добро светло!

п.с. Пред известни години во франкурт, непосредно после дочекот на новата година, здружени муслимани ги метеа и собираа одпадоците од прославата, носејќи на грбот плакати “исламот е миротворен“ и правејќи реклама за истиот.

Кое лицемерие! :sick:

.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Важи. се глеаме на свети никад.
.

Никогаш не речи, никогаш!

Знаеш ли дека муслиманите кога се будат за Вистината Совршено чиста во Исуса Христа, стануваат едни од најљубените и најискрените чеда БОЖЈИ, а Исламот кој што го практицираат потоа е потполно различен од курано/кураишкиот лажен, лицемерен и крвавислам!?

Јас лично познавам такви и знам дека таквите ќе бидат во непосреднатта близина Христова!(y)

За МИЛОСТА БОЖЈА, за ХРИСТА
јас сакам само да знам
За Неговата безкрајна ЉУБОВ
За Неговиот Совршен Ислам!

.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
.

Никогаш не речи, никогаш!

Знаеш ли дека муслиманите кога се будат за Вистината Совршено чиста во Исуса Христа, стануваат едни од најљубените и најискрените чеда БОЖЈИ, а Исламот кој што го практицираат потоа е потполно различен од курано/кураишкиот лицемерниот и крвавиот ислам!?

Јас лично познавам такви и знам дека таквите ќе бидат во непосреднатта близина Христова!

јас сакам само да знам

.
Они се бидат само коа треба да се каменува црква или да се излага на протести за да се одбрани некој маченик што тепал каури.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Они се бидат само коа треба да се каменува црква или да се излага на протести за да се одбрани некој маченик што тепал каури.

.
Но тоа се од шејтанот заслепените, кои (слично како неверните евреи и сл.) се’уште не се будни за Вистината Совршено чиста!

јас сакам само да знам

.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
.
Но тоа се од шејтанот заслепените, кои (слично како неверните евреи и сл.) се’уште не се будни за Вистината Совршено чиста!

јас сакам само да знам

.
А што да чиниме кога шејтанот влегол во сите нив?
Чаре?
Некој би рекол дека мило за драго, е најдоброто решение и дека во наредниот период веројатно ќе се појават некои кои конечно ќе почнат да ги израмнуваат сметките.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
А што да чиниме кога шејтанот влегол во сите нив?
Чаре?
Некој би рекол дека мило за драго, е најдоброто решение и дека во наредниот период веројатно ќе се појават некои кои конечно ќе почнат да ги израмнуваат сметките.

.

Што направи ИсусНеговите вистински Апостоли и следбеници) кога врз Него (ними) беше употребено насилство?

Факт е дека нечистиот лажец (шејтанот) једва чека да ги прелаже вистинските чеда БОЖЈИ (во што засигурно нема да успее) и да ги спушти на неговото ниво, како и на нивото на неговите духовни чеда, кои уверени во лажот ревно Го негираат и девалвираат Телото и Делото на Првороденото Чедо БОЖЈЕ!

Внимавај!

.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
Ислам како миротворна религија ( да ствара мир во светот) е сосем изваена од контекст....

Со муџахединиве,талибанциве и сите тие радикални муслимани појма нема шо е суштината да се биди религиозен и да се има душевен мир во себе и да не се шири нетрпение околу себе.

Факт е дека се кота ко зајаци и ако ние не можиме еден брак да сочуваме со едно дете а тие растур прат со наталитет.
Голем проблем се...Не дека се многу...туку заради ова:
Ти ида во твојата земја, ти се кота ко зајаци, се пра поголемо население од доморотците и тие ти ги диктира правилата. И наместо човештвото да оди напред оди 1500 години наназад каде единствена здраствена превенција е сунет... Не знам како ке го решиме овај проблем со нив пред се имаме социолошки пречки цел свет да се разбериме со нив дека и ние живејме на планетава дека не се само тие...Ке треба да си бараме друга планета да се селиме.

Исто ко кукавици: Нема свое гнездо, ти го напаѓа во гнездото, ти ги фрла јајцата и во твоето ти положува нејзини јајца, гајле и е за егсистенцијата на твојот вид.

Има глупи и паметни луѓе.
Глупите луѓе им продаваат недвижности на овие природни непогоди.
Паметните купуваат недвижности од нив, а никако не им продаваат таков имот.

Член од
21 септември 2012
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.443
.

Зошто ветен им е директен влез во рајот (каде што смеат да пијат вино, да имаат секс со 72 лепотици, да имаат 30 пати појака сексуелна потенција, ...), ко умрат во борбата за нивната куранско/кураишка идеологија, која тие ја наречуваат ислам, а е само еден крвав фалсификат од Вистината!
.
Абе ајде ? Добро, што ова е сериозен одговор... но комент. Треба да се обезбедат МАСОВНИ терапии кај ПСИХИЈАТАР, и тоа да им биде бесплатно. Или па хируршки интервенции со кои што ќе им се вгради малку мозок (ако е тоа некако можно), пошто очигледно гнидите го немаат, воопшто... ни најмалку мозок. Или тоа, или се тоа треба да се убие.

Ќе се издигам у воздух, и заедно со мене уште 3-40 невини жртви... зашто ? Зашо у рајот ќе го прчам курот со девиците. Ма немој да ме јебеш бре, каков ти рај :D Све е тоа ненормално. Радикални исламисти или како ида се нарекуваат, све тоа треба да се истреби. Гледам клипови по нет урлат алах малах и ОП, цвикнуваат глава на некој кутар човек.. е за нив и ја би се издигал у воздух, да знам дека сите би снемало :D АМа имам причина барем, а не со испран мозок да идам да убивам :D

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.
Тие луѓе кога се будат за Христа и му го вртат грбот на бунилото во кое подпаднале, поблиску се до Мудроста Совршено чиста, одколку многу сеирџии кои се сметаат себеси за добри, а се слепи за Најважното!

Јас никогаш не сум видел таква вера, љубов и оддаденост кон Христа од страна на оние коишто по природен пат се родени во “христијански’ фамилии, во споредба со оние муслимани кои духовно се разбудиле и Го прифатиле Евангелискиот Пат и Ислам!

.

Kajgana Shop

На врв Bottom