Верската полиција забрани прослава на Нова година у САУДИСКА АРАБИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата CrookedYoung93
  • Време на започнување Време на започнување
стил диднт кеч д поинт.
навистина.
Но еве сабах ме фати,ќе продолжиме друг ден.

Не користи англиски зборови. Америте се клети. Не се служи со нивни речник.
Хипокрит си.
Или ако збориш више на англиски, барем пиши го на англиски со латиница, а не со кирилица.

Не користи англиски зборови. Америте се клети. Не се служи со нивни речник.
Хипокрит си.
Или ако збориш, барем пиши го на англиски.

Форумските правила велат дека треба да се пишува на кирилица па се трудам да ги почитувам(освен кога сум на моб.)

А што се однесува до речникот и јазикот,твојот јазик е пола арапско-турски па го користиш и јас никогаш не сум ти рекол да не го користиш или дека си хипокрит.
Не си ти хипокрит туку само една исфрустрирана незналица,а утре ќе ти одговорам на тој големиот хејтерски пост. :)

Форумските правила велат дека треба да се пишува на кирилица па се трудам да ги почитувам(освен кога сум на моб.)

А што се однесува до речникот и јазикот,твојот јазик е пола арапско-турски па го користиш и јас никогаш не сум ти рекол да го користиш или дека си хипокрит.
Не си ти хипокрит туку само една исфрустрирана незналица,а утре ќе ти одговорам на тој големиот хејтерски пост. :)

Јас немам ништо против турскиот јазик. Немам ништо против ниту еден јазик. Немам ништо против тоа да има влијанија од турскиот јазик на македонскиот и да користиме турцизми. Напротив, тоа го сметам за национално богатство и мило ми е што сега имаме побогат јазик поради некои од турцизмите.
Првенствено, јазикот е средство за комуникација а потоа национално богатство.
Се додека можам да се разберам со некој, не ми е важен јазикот кој ќе го користам.
Од друга страна, ти имаш против туѓи религии, јазици, практикувања и обичаи.
Ако веќе имаш таков став, не го користи јазикот на твоите душмани и биди вистински на твоите ставови за тоа дека Америте сакаат да ги наметнат својата култура, обичаи, јазик и верувања на вас како примитивни, пардон староседелци муслимани.
Немој да зборуваш на нивниот јазик.

Фрустрациите ти потекнуваат од неспособноста да сфатиш дека си последниот доказ за тоа дека сме настанале од мајмуни и со тоа самиот по себе си ја побиваш религијата. Таквите ко тебе укажуваат на тоа од што потекнуваме и сме еволуирале и дека е време да го надминеме тоа. Технологијата и напредокот во правните сфери, толеранцијата и емпатијата не водат напред како општество на морално/интелектуален план, не забраната за славење на Нова Година во СА, твојата проста, примитивна и глупа религија, полна со грешки, контрадикторности и педофилија. Бркај работа, понижување ми е да читам постови и одговори од тебе.
Не знам зошто уопште почнав да те цитирам.

Хејт ти е религијата поради која постои религиозна и полова дискриминација, психофизички се малтретирани жени и деца, се сечат уши/раце, се силуваат каури, се забранува музика/славење НГ, слобода на изразување, постои нетолеранција и сексизам, хомофобија, умираат луѓе, и има војни поради кои страдаат генерации, НЕпријателе.

Не мојов пост тука кој е детска кашлица споредено со тоа што ти го почитуваш, веруваш и го поддржуваш.
Заслужувате ваков третман, дури ова е фино у споредба со тоа вие што го правите кучиња едни.

Јас немам ништо против турскиот јазик. Немам ништо против ниту еден јазик. Ти имаш против туѓи религии, јазици, практикувања и обичаи.
Фрустрациите ти потекнуваат од неспособноста да сфатиш дека си последниот доказ дека сме настанале од мајмуни и дека самиот по себе си ја побиваш религијата.
Таквите ко тебе укажуваат на тоа од што потекнуваме и сме еволуирале и дека е време да го надминеме тоа. Технологијата и напредокот во правните сфери, толеранцијата и емпатијата не водат напред како општество на морално/интелектуален план, не забраната за славење на Нова Година во СА, твојата проста, примитивна и глупа религија, полна со грешки, контрадикторности и педофилија. Бркај работа, понижување ми е да читам постови и одговори од тебе. Не знам зошто уопште почнав да те цитирам.

Хејт ти е религијата поради која умираат луѓе, малтретирани се жени и деца и има војни поради кои страдаат генерации, НЕпријателе.
Не мојов пост тука кој е детска кашлица споредено со тоа што ти го почитуваш, веруваш и го поддржуваш.

u mad bro? :)

Моментот е следен,прво велиш дека немаш ништо против ниеден јазик,религија,практикувања,обичаи...
а следниот момент истураш еден куп примитивни навреди врз една религија,практикувања и обичаи..
И сега со кого разговарам,со мр. Џекил или др. Хајд,или истовремено со двајцата???

Иди легни,наспиј се,алкохолот зборува од тебе.
Поздрав.

Ја прочитав целава тема и гледам дека има муслимани од Македонија кои целосно ја поддржуваат Саудиска Арабија, во својата исламска диктатура. Е сега, прашањето ми е, зошто тие муслимани не се преселат таму? Зборуваат за тоа како таму животот на муслиманите бил убав, како се почитувале нивните права, живееле убав, исламски живот... Па зошто тогаш не одите сите таму? Јас знам за еден куп луѓе кои се иселуваат од Македонија, кој во Германија, кој во Швајцарија, Америка итн... Знам и македонци и албанци, а богами и неколку турци. Сите тие се иселуваат во потрага по подобар живот, сметаат дека таму каде што ќе одат, ќе бидат посреќни, со подобри услови за живот. Ама за чудо не знам никој, ама баш никој што се преселис во СА. Ако таа е земја каде што муслиманите би имале најубав живот, зошто никој не оди таму? Зошто сите се силат само преку тастатура, ама во СА не би се преселиле ни за жива глава?
Затоа што сите се јаки муслимани на тастатура, а реалноста знаеме каква е ?
Па која жена (албанка,турчинка,македонка..) би се согласила да се пресели во земја каде што ќе и биде забрането да вози кола, да гледа спорт на телевизија или ти ја не знам таму што. Дали некој кој што е навикнат секој петок/сабота да излегува по клубови, да се забавува или да оди на шопинг во City Mall би се согласил да се пресели да живее во 18 век? Дали оние опасните момци, кои протестираат и се прават вистински муслимани, би се преселиле во земја каде што нема да можат алкохол или свинско да помирисаат и илјадници други работи кои овде ги прават а таму не смеат ни да ги помислат...
И еве пак ќе го постаавм прашањето, зошто не се селите таму? Зошто преферирате да одите во Германија, Италија, Франција, Швајцарија, земји каде како што рековте вашите права се ускратени, муслиманите се дискриминирани, а богами и измачувани (нели ве тераат да ги бричите брадите и сл. ) а не одите во СА, таканаречениот рај за муслимани?

Ја прочитав целава тема и гледам дека има муслимани од Македонија кои целосно ја поддржуваат Саудиска Арабија, во својата исламска диктатура. Е сега, прашањето ми е, зошто тие муслимани не се преселат таму? Зборуваат за тоа како таму животот на муслиманите бил убав, како се почитувале нивните права, живееле убав, исламски живот... Па зошто тогаш не одите сите таму? Јас знам за еден куп луѓе кои се иселуваат од Македонија, кој во Германија, кој во Швајцарија, Америка итн... Знам и македонци и албанци, а богами и неколку турци. Сите тие се иселуваат во потрага по подобар живот, сметаат дека таму каде што ќе одат, ќе бидат посреќни, со подобри услови за живот. Ама за чудо не знам никој, ама баш никој што се преселис во СА. Ако таа е земја каде што муслиманите би имале најубав живот, зошто никој не оди таму? Зошто сите се силат само преку тастатура, ама во СА не би се преселиле ни за жива глава?
Затоа што сите се јаки муслимани на тастатура, а реалноста знаеме каква е ?
Па која жена (албанка,турчинка,македонка..) би се согласила да се пресели во земја каде што ќе и биде забрането да вози кола, да гледа спорт на телевизија или ти ја не знам таму што. Дали некој кој што е навикнат секој петок/сабота да излегува по клубови, да се забавува или да оди на шопинг во City Mall би се согласил да се пресели да живее во 18 век? Дали оние опасните момци, кои протестираат и се прават вистински муслимани, би се преселиле во земја каде што нема да можат алкохол или свинско да помирисаат и илјадници други работи кои овде ги прават а таму не смеат ни да ги помислат...
И еве пак ќе го постаавм прашањето, зошто не се селите таму? Зошто преферирате да одите во Германија, Италија, Франција, Швајцарија, земји каде како што рековте вашите права се ускратени, муслиманите се дискриминирани, а богами и измачувани (нели ве тераат да ги бричите брадите и сл. ) а не одите во СА, таканаречениот рај за муслимани?
Затоа што имаат двојни стандарди:
Да се прашував јас, немаше да може да поддржуваш и оправдуваш тоталитаристички режим кој забранува на други да веруваат и дејствуваат како што одлучиле тие, а од друга страна да се повикуваш на демократија! Ако пропагираш тези дека демократијата е погрешна, тогаш е лицемерие да се повикуваш на истата. Да, секогаш ќе бидам со тој став! Неможе да биде применет на тебе закон кој не го прифаќаш! Ако сакаш демократски третман, неможе да поддржуваш Саудиски режим кој луѓето ги третира како добиток!
--- надополнето: 2 јануари 2014 во 21:45 ---

Точно, затоа што твоите ставови се дволични - лицемерни. Плукаш по демократските општества, а оправдуваш режим кој поединецот го третира како сопственост на државата.
Ако се повикуваш на демократија, што мајка оправдуваш шеријат? Како не би ти забранил? Лицемер!

И сеа искрено мене веќе ми е незгодно да честитам Нова Година кога одам во продавница, со оглед на тоа во каква средина живеам. Ја чекам другата страна, некој честита, некој не, али генерално земено вахабизмот е црна дупка која лесно може да проголта толку силен национализам. Веќе ги дели по тој основ, сакале да признаат или не.

Едно е следење традиција, а друго е криминализирање на акт. Да криминализираш прослава за Нова Година е катастрофално, примитивно и глупаво. Сите кои мислат дека тоа е ок и небитно треба да поработат на својот ментален развој.

Ако оправдувате нарушување на основни човекови права, ондак ајде, секоја земја нека си воведе екстремни закони и робовладетелство. Кој може да ми каже дали ќе ги направам црнците робови во мојата земја, малтретирам жените и силувам козите?
Моја земја, мои права. Кој го ебе Западот бе, Америте вршат пропаганда против моја традиција. Они ќе кажувале дека секој може да прави што сака дур не повредува друг...
Ќе ја зачувам традицијата и ќе силувам 9 годишни девојчиња.
Проклети Амери, измислија дека педофилијата е болест.

Дај не изигравајте Анти-Американци. И да е Америка најсрање земја, тоа што го прават таму у вахабистичкине земји е СЕ освен правилно. Што мислите, сите кои се у Саудиска Арабија, се родиле таму, сакаат да живеат таму и не им пречат законите? Жена која пробала да побегне од маж со кој ја ОМАЖИЛЕ СО СИЛА, била со исечено уво, каменувана и малтретирана.
Абе како вашите сестри и мајки не се родиле таму, па да изигравате мрчатори!

Мрчите од тука, на Кајгана, изигравате мудреци со ФБ, музика и слободоумни девојки кои сакате да ги мувате кога ќе искочите у град, а да живеевте таму ќе цмиздревте ко мали девојчиња кога ќе ве силуваа пошто сте каури.
Или ќе си го сецневте за да се вклопите?

Хипокрити сте сите. Ја серете Америка пошто шпионирале ФБ, ама у Кенија што силуваат и убиваат немуслимани, нивна традиција бе човече! Што има врска?
Последниот обид за оправдување на акција е аргументот, моја работа/мое верување/моја држава. Абе ај не сери!

Браво Roger Bacon. Се гледа дека читаш википедија.

И сеа искрено мене веќе ми е незгодно да честитам Нова Година кога одам во продавница, со оглед на тоа во каква средина живеам. Ја чекам другата страна, некој честита, некој не, али генерално земено вахабизмот е црна дупка која лесно може да проголта толку силен национализам. Веќе ги дели по тој основ, сакале да признаат или не.
а што мислиш, како поиману ке се уништат меѓусебе ако не на овој најубав начин
ем ке се изедат ем сами криви ем наша продобивка

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom