Верската полиција забрани прослава на Нова година у САУДИСКА АРАБИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата CrookedYoung93
  • Време на започнување Време на започнување
абе ти почна да се зезаш со мене, а? цитираниот дел е околу вахабизмот, а не за извинувањето. тоа заврши пред 3 поста кога кажав “прифатено“.
а за другото, ДА, ме интересира. сакам од тебе да слушнам околу тоа. и ти реков, не верувам дека не знаеш, него дека само избегнуваш и дека НИКОГАШ нема да ми одговориш. не еднаш се случило тоа. секогаш кога ќе се најдеш во тесно или правиш спинови, или бегаш за да не се соочиш со фактите.
или исто прашав колку години има една година? дали добив одговор? НЕ! :(

Ова е последно што го пишувам на таа тема,поздрав.

Metta World Peace, 25 февруари 2013

Едноставно,дојден си за твоето прашање(за кое веќе си имаш одговор) добиеш исламски одговор,и пријатно.

Hattab1, денес во 01:37

Полнење на главата со глупости дека соживотот и толеранцијата функционира,и после толку војни и обиди за истребување,овцата треба да му се извинува на волкот што не била изедена.
Толку од мене.
Поздрав.

Hattab1, вторник во 10:03
Од мене,за оваа тема.. на Кајгана форум,толку :)
Имајте убав ден.
Јас заминав на една кафица,убаво е времето :)

Hattab1, вчера во 15:21
Знам ама ај си реков да направам дискусија,да не речат не знаеле,никој не им кажал. :)

Како и да е,јас се одјавувам за вечерва.

Hattab1, 28 септември 2013

Тогаш кога ме праша за твојот пријател,ти заклучи во мое име и напиша: Значи според тебе,мојот пријател не е муслиман. :)
А јас нигде такво нешто не реков,и ред други случаи.
Но иншаАллах одговорот ќе го добиеш,точно и прецизно како што побара па после чешај се :)
Одам на џума сега.

Имајте убав ден. :)

Hattab1, 27 септември 2013

Со среќа нека ви е,мене не ме замарај со тоа.
Поздрав.
--- надополнето: 26 септември 2013 во 02:08 ---

Ме мрзи во 2 саат да пишувам за ова,а и не е тема за тоа.

Памти го муабетов за друга прилика. :)

Hattab1, 26 септември 2013

итн итн итн ИТН итн

Од каде тоа дека се коси со Куранот :/
Еве неколку недели не те разбирам што сакаш да кажеш со календариве.
разбираш, само не ти чини. не си ти глупав ко што сакаш да се прикажеш. а и немој да ми ја навредуваш интелигенцијата со такви финти

Човеку,од една страна ме инспирираш да си направам фб фан пејџ и да ти пратам линк за ми станеш фан и официјално.

Од друга страна,толку јадно и патетично изгледа ова што го пишуваш да едноставно не знам како да се однесувам со тебе,ќе зеам да плачам ко мало дете,сериозно :D

Јас ти велам олабави ме,а ти се повеќе ме малтретираш.
--- надополнето: Jan 3, 2014 3:39 AM ---
разбираш, само не ти чини. не си ти глупав ко што сакаш да се прикажеш. а и немој да ми ја навредуваш интелигенцијата со такви финти

Е сега ти си тој кој кружи као киша око крагујевца :)
Јас искрено не го гледам проблемот,едните се раководат лунарно,другите сончево и пријатно.

ти гледаш дека јас не ни ти реплицирам ( не кликам на “одговори“) туку си разговарам со другиот член
и јас колку што памтам од пред 1 саат те пратив во кревет и ти кажав да спиеш и тоа убаво да спиеш и ти кажав и добра ноќ а ти ке ме окапеш на форумов само за да ти кажам и добро утро
ок еве за пола сат ке ти пишам добро утро, како спиеше? зошто лажеше? инт, само да помине пола сат
еее што плачко си бил ко мало дете

Е сега ти си тој кој кружи као киша око крагујевца :)
Јас искрено не го гледам проблемот,едните се раководат лунарно,другите сончево и пријатно.
не кружам јас ништо. прашав прееска кое е точното/научното рачунање на годината? ти ме упати да си ја прашам науката (нешто што го изигнорирав прееска намерно, ............ како може да се праша науката?) наместо да одговориш поштено. се криеш цело време, но знаеш дека сум упорен, и дека нема да се откажам додека не добијам одговор :sneaky:

не кружам јас ништо. прашав прееска кое е точното/научното рачунање на годината? ти ме упати да си ја прашам науката (нешто што го изигнорирав прееска намерно, ............ како може да се праша науката?) наместо да одговориш поштено. се криеш цело време, но знаеш дека сум упорен, и дека нема да се откажам додека не добијам одговор :sneaky:

гуд лак вит дет :)

од страната на доказите. без да има примеси на вера, лични убедувања, манипулативни елементи, .............. гол доказ кој може во било кое време да се докаже.
и да знаеш, до сега сите тие пати кога си ми ги избегнувал одговорите/дискусиите си бил матиран.
но од сега тоа и ќе го потенцирам. а богами и бројам. ај нека биде само 27:0 за сега, ...... ваљда е толку ;)

од страната на доказите. без да има примеси на вера, лични убедувања, манипулативни елементи, .............. гол доказ кој може во било кое време да се докаже.
и да знаеш, до сега сите тие пати кога си ми ги избегнувал одговорите/дискусиите си бил матиран.
но од сега тоа и ќе го потенцирам. а богами и бројам. ај нека биде само 27:0 за сега, ...... ваљда е толку ;)

А кои се доказите од твоја страна?

Бидејќи не сум информиран за официјалниот став во СА за религиозна слобода, изгуглав и видов на вики пошто еве не знам....

Saudi Arabia is an Islamic monarchy and the Government has declared the Qur'an and the Sunnah (tradition) of Muhammad to be the country’s Constitution. Freedom of religion is severely limited. Islam is the official religion. Under the law, children born to Muslim fathers are also Muslim, regardless of the country or the religious tradition in which they have been raised. The Government prohibits the public practice of other religions but the government GENERALLY allows private practice of non-Muslim religions.[1] The Government bases its legitimacy on governance according to the precepts of the rigorously conservative and strict interpretation of the Salafi or Wahhabi school of the Sunni branch of Islam and discriminates against other branches of Islam. Neither the Government nor society in general accepts the concepts of separation of religion and state, and such separation does not exist.
http://en.wikipedia.org/wiki/Freedom_of_religion_in_Saudi_Arabia

се заинтересирав зошто пишува GENERALLY и открив вести слични на овие:
http://www.theblaze.com/stories/201...for-holding-prayer-meeting-in-a-private-home/
And now, Asia News reports that Saudi Arabian officials recently detained 53 Ethiopian Christians after they were caught holding a prayer meeting in a private home.

Ова не е јавно така? Зошто ги казниле?

Да те прашам нешто....
Ако во Македонија, како традиционално христијанска земја, се забрани јавно промовирање на други вери, и владата ГЕНЕРАЛНО дозволува по дома да си го практикувате муслиманството, како ќе ти биде? Убаво?

Прекини да тресеш глупости. Живеам у топанско. Во земја, кадешто има демократија, секуларизам и ВИ Е ДОЗВОЛЕНО све, барате повеќе, паразити смрдени. Тепате каурчиња по автобуси и им кинете ланчиња со крстови.
Што ќе ми кажеш? Дека ти си поразличен од другите?
Дека исламот е религија на мирот? Дека ти не си ко тие сељаци?
Дека не го поддржуваш нивното однесување?

Што би му се случило на некој што ќе тепа муслимани во автобус, во СА, а е рисјанче/атеист? Смртна казна, тоа ќе се случи. Замисли да почнат истото тука да го прават. Ќе рипнете ко лавови да се борите. И ќе ви ќутат тука, пошто рисјанчињата се фини, не се тарди ко вас. Бар не православните.
Кога Милошевиќ ви правеше геноцид на сите муслимани, плачевте на "Америте" кои наводно ви ги штитеа човековите права на вероисповест, живот и слично. Правеа sensitivity програми грди новинарки за маката која муслиманите ја претрпеа од фашистичкиот режим на Милошевиќ. Тогаш убаво ви беше... Сеа со вашите пропаганди во Босна и наоколу вие ги правите истите глупости и ги промовирате вашите идеали.

Проблемот не е само забраната за славење нг. во Саудиска Арабија. Многу подлабоко идат динамиците на ситуацијава. Ова е само еден глуп пример од уште илјадници други. Вие не сакате да си го практикувате верувањето во рамките на вашите земји. Вие сакате да го претворите светот во Ислам. Епа нема...

Проблемот е вашата клета религија што се шири ко зараза насекаде. Не се зголемува бројот на муслимани, не си ласкај. Се зголемува ШТЕТАТА на ткивото на општеството од вас. Штетни сте во секој поглед.

А за тоа што многубројни муслимани ТУКА, со овие закони, во оваа држава можат слободно да праат што сакаат и да си ја промовираат пропагандата?
Живееме во земја кадешто толку се грижат сите за човечките права и толеранцијата, што такви ко тебе можат да цмиздрат кај модераторот на темава да ми го избрише постот пошто се осеќаш дискриминиран, нападнат и осуден. Модераторот ќе мора да ми го избрише постот ако има барем МАЛА ДОЗА на говор на омраза. А од друга страна поддржуваш многу поголеми форми на говор на омраза ко тие во СА.

Не протестираш против убивање на немуслимани, силување на немуслимани, тепање/понижување на жени итн....Нигде не тврдиш дека тоа е неправедно. Ќутиш ко пиќе. Епа ќе ќутиш. Нема да спомнеш дека "треба да ги почитувате христијаните пошто Иса маченикот е божји човек," за да не испаднеш хипокрит. Во Саудиска Арабија нема да ти дадат да си го кажуваш слободно мислењето ко тука на Кајгана

Патем, зошто не им забрани законот на шеиците да вршат немуслимански акти, а? Каков е тој муслимански закон? Зарем шеиците се над Аллах? Пошто шеиците ви ја држат целата економија во раце. Они смеат да пијат виски.
За нив Аллах има направено дисконт.

.

Бидејќи не сум информиран за официјалниот став во СА за религиозна слобода, изгуглав и видов на вики пошто еве не знам....

Saudi Arabia is an Islamic monarchy and the Government has declared the Qur'an and the Sunnah (tradition) of Muhammad to be the country’s Constitution. Freedom of religion is severely limited. Islam is the official religion. Under the law, children born to Muslim fathers are also Muslim, regardless of the country or the religious tradition in which they have been raised. The Government prohibits the public practice of other religions but the government GENERALLY allows private practice of non-Muslim religions.[1] The Government bases its legitimacy on governance according to the precepts of the rigorously conservative and strict interpretation of the Salafi or Wahhabi school of the Sunni branch of Islam and discriminates against other branches of Islam. Neither the Government nor society in general accepts the concepts of separation of religion and state, and such separation does not exist.
http://en.wikipedia.org/wiki/Freedom_of_religion_in_Saudi_Arabia

се заинтересирав зошто пишува GENERALLY и открив вести слични на овие:
http://www.theblaze.com/stories/201...for-holding-prayer-meeting-in-a-private-home/
And now, Asia News reports that Saudi Arabian officials recently detained 53 Ethiopian Christians after they were caught holding a prayer meeting in a private home.

Ова не е јавно така? Зошто ги казниле?

Да те прашам нешто....
Ако во Македонија, како традиционално христијанска земја, се забрани јавно промовирање на други вери, и владата ГЕНЕРАЛНО дозволува по дома да си го практикувате муслиманството, како ќе ти биде? Убаво?

Прекини да тресеш глупости. Живеам у топанско. Во земја, кадешто има демократија, секуларизам и ВИ Е ДОЗВОЛЕНО све, барате повеќе, паразити смрдени. Тепате каурчиња по автобуси и им кинете ланчиња со крстови.
Што ќе ми кажеш? Дека ти си поразличен од другите?
Дека исламот е религија на мирот? Дека ти не си ко тие сељаци?
Дека не го поддржуваш нивното однесување?

Што би му се случило на некој што ќе тепа муслимани во автобус, во СА, а е рисјанче/атеист? Смртна казна, тоа ќе се случи. Замисли да почнат истото тука да го прават. Ќе рипнете ко лавови да се борите. И ќе ви ќутат тука, пошто рисјанчињата се фини, не се тарди ко вас. Бар не православните.

А за тоа што многубројни муслимани ТУКА, со овие закони, во оваа држава можат слободно да праат што сакаат и да си ја промовираат пропагандата?
Живееме во земја кадешто толку се грижат сите за човечките права и толеранцијата, што такви ко тебе можат да цмиздрат кај модераторот на темава да ми го избрише постот пошто се осеќаш дискриминиран, нападнат и осуден. Модераторот ќе мора да ми го избрише постот ако има барем МАЛА ДОЗА на говор на омраза. А од друга страна поддржуваш многу поголеми форми на говор на омраза ко тие во СА.

Не протестираш против убивање на немуслимани, силување на немуслимани, тепање/понижување на жени итн....Нигде не тврдиш дека тоа е неправедно. Ќутиш ко пиќе. Епа ќе ќутиш. Нема да спомнеш дека "треба да ги почитувате христијаните пошто Иса маченикот е божји човек," за да не испаднеш хипокрит. Во Саудиска Арабија нема да ти дадат да си го кажуваш слободно мислењето ко тука на Кајгана

Патем, зошто не им забрани законот на шеиците да вршат немуслимански акти, а? Каков е тој муслимански закон? Зарем шеиците се над Аллах? Пошто шеиците ви ја држат целата економија во раце. Они смеат да пијат виски.
За нив Аллах има направено дисконт.

.
и ти ли сине бруте? и ти ли у фаца? ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom