Вакцини (општа дискусија)

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Американскиот центар за здравје признава дека 98 милиони американци кои се вакцинирани со полио вакцината преку нејзе се заразени и со вирус кој што предизвикува рак.
Тие биле вакцинирани од 1955 до 1963 година и всушност таа вакцина ја примиле помеѓу 10 и 30 милиона луѓе, а воедно и не е цврсто докажано дека вирусот го предизвикува ракот.
Видеово е најтипичен пример како само зборови се вадат од контекст за да се постигне застрашувачки ефект. Како ли го пропуштиле целиот пасус кој вика дека мнозинството студии извршени во САД и Европа кои ги споредуваат лицата кои ја примиле заразената вакцина со оние кои не ја примиле не покажале директна поврзаност помеѓу примањето на полио вакцините заразени со SV40 и ракот? Упс, изгледа не им одело во прилог да го разгледаат цел пасус, туку само да ги означат зборовите со кои најлесно ќе ги изманипулираат луѓето.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Значи настрана од вакцини лекови модерна медицина, јас лекарства никакви не пијам па едно доста години. Знаете колку сум силен и исполнет со енергија еве сега моментално до мене еднорачен тег имам, преведувам од англиски на македонски и пишувам на форум тука, станувам редам продукти и пред да седнам вежбам грб се тегов, и пак истиот круг :icon_lol:. А со модерни лекарства имам пишано какво искуство имав :icon_lol:.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Не постирам тука некого да убедувам или разубедувам, само ширам информации,
Американскиот центар за здравје признава дека 98 милиони американци кои се вакцинирани со полио вакцината преку нејзе се заразени и со вирус кој што предизвикува рак.
Извини, јас за тебе имам високо мислење. Ти си ми Пријател и јас те почитувам. Затоа најотворено и искрено ќе ти кажам
- ова што ти го постираш не се информации туку тешки дезинформации.
До денешен ден не се познати причинителите на ракот и да се тврди дека вакцинирањето предизвикува рак е тешка невистина,
Се уште не се знае дали ракот е наследна, заразна или стекната болет. Кога барем ова би се знаело би бил голем успех на медицината
Лично јас имав Тетка и Тетин и двајцата умреа од рак - што сугерира дека ракот е заразна болест.
Лично јас имав Другарка која почина од рак на возраст од 25 години, а две години пред неа почина и нејзината Мајка исто од рак - што укажува дека ракот е наследна болест
Затоа невкусно и очигледно неточно е да се тврди дека вакцините против детската парализа се причинители на рак
Детската парализа е страшна болест од која деца заболени на возраст до 5 години остава трајна парализа
Но и возрасните можат да заболат. Американскиот Претседател Рузвелт оболел од полио 1921 на возраст од преку 30 години. И имал последици од таа болест до крајот на животот
http://en.wikipedia.org/wiki/Franklin_D._Roosevelt
Затоа голем благодет за Човечкиот род е вакцината против полио, големите сипаници, туберкулозата и другите болести кои се спречуваат со вакцинација

B

Bafra

Гостин
Затоа голем благодет за Човечкиот род е вакцината против полио, големите сипаници, туберкулозата и другите болести кои се спречуваат со вакцинација
:cautious:
Според мене Паркинг Зоните за мене се благодет, бидејќи сега пред зграда имам паркинг место во било кое време ама според тебе тие се најголемото зло во Скопје и не шири "дезинформации" :свиркам:

Ајде за Полио прочитај нешто различно:
As part of a trivia series on polio, Aufderheide cites several studies showing that the widespread use of chemical pesticides such as dichlorodiphenyltrichloroethane, or DDT, and heptachlor following World War II, actual exacerbated viral disease outbreaks across the United States.

On a visual graph, it is clearly seen that the production and use of pesticides throughout the mid-20th century is directly correlated to polio outbreaks, including the worst polio epidemic in known history, which occurred in 1952.
According to a report compiled by the Secretary of the Interior that was presented before the 85th Congress back in 1958, polio really only became a problem after the 1940s, when chemical companies began to produce large amounts of DDT, heptachlor, dieldrin, tetraethyl pyrophosphate (TEPP), malathion, benzene hexachloride (BHC) and other pesticide chemicals for use on agricultural crops. Prior to that time, polio was not nearly as virulent or problematic as many people believe it was.

As DDT and other pesticides were eventually phased out, cases of polio also began to decline, which suggests that vaccines may not have been primarily responsible for eradicating polio. Improvements in sanitation, which are hardly ever mentioned by mainstream health authorities, also played a major role in eradicating polio.

Pesticide-contaminated milk also responsible for polio outbreaks

Many people during the 1950s became ill as a result of pesticide-contaminated milk, much of which ended up having to be quietly pulled from store shelves in subsequent years. This contaminated milk was also known to be a primary carrier of polio, and was directly responsible for spreading the disease until the contaminating pesticides were eventually phased out, and the milk supply effectively remediated.

Interestingly, milk-induced disease outbreaks were responsible for the later creation of milk pasteurization mandates. But it was the pesticides and their tolerance of polio virus, not the fact that milk was raw, that was responsible for spreading disease. And yet the belief that raw milk is inherently dangerous is still prevalent today, while few have any real understanding of the role pesticide-tainted milk played in spreading disease, and particularly polio.

Right around the time that dangerous pesticides were being retired and sanitation was being improved, authorities released a polio vaccine that they claimed would eradicate the disease. The precise timing of this strategic release would later be used to claim that the vaccine, and not agricultural and sanitation improvements, was responsible for ending polio.

* А за ракот имаш на интернет Dr.Ryke Hamer - German New Medicine . Доколку имаш желба слободно прочитај
http://www.nova-medicina.net/ овде ти е на "Jugoslovenski" :D ако ти е полесно плус и за повозрасни полесно да читаат.

Еден човек во минатото ширел ДЕЗИНФОРМАЦИИ земјата дека е тркалезна :tapp: . Не ги отфрлај непознатите работи веднаш

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Според мене Паркинг Зоните за мене се благодет, бидејќи сега пред зграда имам паркинг место во било кое време ама според тебе тие се најголемото зло во Скопје и не шири "дезинформации" :свиркам:

Еден човек во минатото ширел ДЕЗИНФОРМАЦИИ земјата дека е тркалезна :tapp: . Не ги отфрлај непознатите работи веднаш
Убаво што за тебе зоните се благодет.Ете ти сега можеш да паркираш,на „твоето„место,под „ твојата„ сенка. Дури кога ќе бидеш подолго време одстаен,на пример ќе одиш на одмор или на патување „ твоето “ место ќе те чека.
Но дали си се запрарашал зошто граѓаните кои живеат во Драчево, Бутел, Ѓорче или некое друго место или друг град мораат да плаќаат 40 - 50 денари на час за да паркираат на „ твоето “ и да бидат изложени на незакоско и прекумерно казнување со лисици и пајаци? Дали се тоа граѓани од втора или уште подолна класа? Дали тие не гласаат на избори исто како и ти? Дали тие не плаќаат данок исто како што плаќаш ти? Дали не плаќаат за улично осветлување исто како и ти? Дали Скопје за нив не е главен град,а Македонија не е нивна татаковина исто што ти тебе? Дали не подлежат на воена обврска и не се подготвени и животот да го дадат за одбрана на Татковината исто како и ти?
Сам одговори на овие прашања.

Сега за суштината на твојот пост:
Длабоко се согласувам со твоето мислење „ Не ги отфрлај непознатите работи веднаш “. И не отфлам ниедно.
Но....
Вечерва на ТВ во емисијата гледав прилог за полио. Полио сега има само во Авганистан, Пакистан и Нигерија. Но оваа година се појавило и во Сирија. Причина е што поради воените дејства не се врши вакцинирање на децата. Како последица на ова во Египет се појавила паника и амбулантите се преплавени од родители кои бараат да ги вакцинираат своите деца.
Ние имаме Министерсво за здравство, и тоа е она институција што треба да каже што требе а што не требе.
А за ракот... Се уште не се знае причинителот на ракот, не се знае причинителот и на аутизмот .... И како можеме нив да ги поврзуваме со вакцинирањето со полио вакцина. Јас не сум лекар, но не може да биде ист причинител и за рак и за аутизам и за други болест - ова е елементарна логика

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Една статија превод ми е со по пет линка најмалку за ГМО во вакцини, ако ги отгворам сите да ги читам (некои да ама само скенирам да видам веродостојнст), кај ќе ми биде крајот :icon_lol:.

Кога веќе станува збор за повеќе извори.

Член од
14 април 2012
Мислења
59
Поени од реакции
51

Ајде за Полио прочитај нешто различно:
As part of a trivia series on polio, Aufderheide cites several studies showing that the widespread use of chemical pesticides such as dichlorodiphenyltrichloroethane, or DDT, and heptachlor following World War II, actual exacerbated viral disease outbreaks across the United States.

On a visual graph, it is clearly seen that the production and use of pesticides throughout the mid-20th century is directly correlated to polio outbreaks, including the worst polio epidemic in known history, which occurred in 1952.
According to a report compiled by the Secretary of the Interior that was presented before the 85th Congress back in 1958, polio really only became a problem after the 1940s, when chemical companies began to produce large amounts of DDT, heptachlor, dieldrin, tetraethyl pyrophosphate (TEPP), malathion, benzene hexachloride (BHC) and other pesticide chemicals for use on agricultural crops. Prior to that time, polio was not nearly as virulent or problematic as many people believe it was.

As DDT and other pesticides were eventually phased out, cases of polio also began to decline, which suggests that vaccines may not have been primarily responsible for eradicating polio. Improvements in sanitation, which are hardly ever mentioned by mainstream health authorities, also played a major role in eradicating polio.

Pesticide-contaminated milk also responsible for polio outbreaks

Many people during the 1950s became ill as a result of pesticide-contaminated milk, much of which ended up having to be quietly pulled from store shelves in subsequent years. This contaminated milk was also known to be a primary carrier of polio, and was directly responsible for spreading the disease until the contaminating pesticides were eventually phased out, and the milk supply effectively remediated.

Interestingly, milk-induced disease outbreaks were responsible for the later creation of milk pasteurization mandates. But it was the pesticides and their tolerance of polio virus, not the fact that milk was raw, that was responsible for spreading disease. And yet the belief that raw milk is inherently dangerous is still prevalent today, while few have any real understanding of the role pesticide-tainted milk played in spreading disease, and particularly polio.

Right around the time that dangerous pesticides were being retired and sanitation was being improved, authorities released a polio vaccine that they claimed would eradicate the disease. The precise timing of this strategic release would later be used to claim that the vaccine, and not agricultural and sanitation improvements, was responsible for ending polio.

* А за ракот имаш на интернет Dr.Ryke Hamer - German New Medicine . Доколку имаш желба слободно прочитај
http://www.nova-medicina.net/ овде ти е на "Jugoslovenski" :D ако ти е полесно плус и за повозрасни полесно да читаат.

Може линк од статијата за полио...фала:)
--- надополнето: 2 јануари 2014 во 22:21 ---
--- надополнето: 2 јануари 2014 во 22:26 ---
Ова со линкот беше за Bafra...sorry....добро, кога имаш толку извори на информации, претпоставувам дека може и да се продискутира за истите.:)
Една статија превод ми е со по пет линка најмалку за ГМО во вакцини, ако ги отгворам сите да ги читам (некои да ама само скенирам да видам веродостојнст), кај ќе ми биде крајот :icon_lol:.

Кога веќе станува збор за повеќе извори.
--- надополнето: 2 јануари 2014 во 22:51 ---
Ако шириш информации, треба да си подготвен истите и да ги браниш, или да дискутираш за тоа што си го постирал или напишал...ако е моето продавање памет, тогаш твоето ширење ( дез)информации како би требало да го наречеме ????:)
Не постирам тука некого да убедувам или разубедувам, само ширам информации, а тоа дали некој ќе ги прифати како вистинити или не тоа си е негова одлука. Така да памет продавање друг пат :icon_lol:.

http://www.collective-evolution.com/2013/12/27/millions-estimated-to-have-been-contaminated-with-sv40-virus-through-polio-vaccine/
1497751_662169600497947_1818722886_n.jpg

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
во контекст на темата,волноста на фарма компаниите да споделуваат податоци и финансирање на пробни студии и доста други информации
http://en.wikipedia.org/wiki/Bad_Pharma
ако за 'обични' лекови се така некооперативни,што да се помисли за вакцините

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Член од
14 април 2012
Мислења
59
Поени од реакции
51
во контекст на темата,волноста на фарма компаниите да споделуваат податоци и финансирање на пробни студии и доста други информации
http://en.wikipedia.org/wiki/Bad_Pharma
ако за 'обични' лекови се така некооперативни,што да се помисли за вакцините
Знаеш ли ти како се произведуваат и како се истражуваат лековите ( и вакцините) пред да бидат пуштени во промет???... а случајно да не имаш податок колку овој господин доктор заработил од неговата книга? ...:)
--- надополнето: 4 јануари 2014 во 16:16 ---
1558411_629057430497603_1710833671_n.jpg

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Знаеш ли ти како се произведуваат и како се истражуваат лековите ( и вакцините) пред да бидат пуштени во промет???... а случајно да не имаш податок колку овој господин доктор заработил од неговата книга? ...:)
Прегледај го приврзокот 81285
дали ја имаш прочитано книгата?

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Член од
14 април 2012
Мислења
59
Поени од реакции
51
Не те разбрав ....
Овие ли се против вакцини?
Да, ова е сектата на Слаџана Велков која го покрена антивакциналното глупирање во МКД....привлекуваат луѓе со тоа што сакаат да им ги отворат очите во поглед на вакцини, лекови, chemtrails , со тоа што наводно ги лекуваат бесплатно по интернет страните ( што не е воопшто точно, на пример имаат пирамидална шема за продажба на " детоксификаторот" зеолит и други работи)... во Србија одамна го знаат ова, се надевам дека и ние ќе се опаметиме...

Kajgana Shop

На врв Bottom