League of Legends

Болд - како мислиш?
Подвлечено - нели ова демек го поправија во pre сезонава? за џанглерот и сапортот измените?

Болдот мислам на тоа со ограничувањето на 3 вардови на мапа од играч. Ми се допаѓа таа промена пошто сега сите треба да се активни на тој план, а не само супортот.
Подвлеченото, да зборам за тие промени дека ми се свиѓаат.

Болдот мислам на тоа со ограничувањето на 3 вардови на мапа од играч. Ми се допаѓа таа промена пошто сега сите треба да се активни на тој план, а не само супортот.
Подвлеченото, да зборам за тие промени дека ми се свиѓаат.
Тоа со вардовите зависи од тоа колку добро е координиран тимот. Затоа спомнав во неколку постови назад, во слабите лиги како бронза/силвер 3-4 < никој нема да му е гајле за вардови и чат пат ке го става вардот од тринкетот и толку. Сапортот со 3 варда не може никако да го изварда ко шо треба делот за кој е задолжен. Но во поголемите лиги (платинум 3-2 / диамонд +) или тимски ранкед партии, замисли колку ќе биде добро кога сите ќе бидат координирани меѓу себе и на мапата во СЕКОЕ време ќе има МИНИМУМ 2 варда од секој играч (пошто еден им е бесплатен нели) и 3+ варда од сапортот. Милина. Map awareness за сите пари.

Тоа со вардовите зависи од тоа колку добро е координиран тимот. Затоа спомнав во неколку постови назад, во слабите лиги како бронза/силвер 3-4 < никој нема да му е гајле за вардови и чат пат ке го става вардот од тринкетот и толку. Сапортот со 3 варда не може никако да ја изварда ко шо треба делот за кој е задолжен. Но во поголемите лиги (платинум 3-2 / диамонд +) или тимски ранкед партии, замисли колку ќе биде добро кога сите ќе бидат координирани меѓу себе и на мапата во СЕКОЕ време ќе има МИНИМУМ 2 варда од секој играч (пошто еден им е бесплатен нели) и 3+ варда од сапортот. Милина. Map awareness за сите пари.

Да бидам искрен, ја сеа почнав да играм ranked(bronze), се префрлив тазе на LoL пред да почне s4 после долги години дота. Пошто дота 2 играв во повисок MMR менталитетот на силвер и бронз играчите ми е смешен и партииве не ми се предизвик. Играм мид и очекувам да не треба да чекам 30 секунди за bot lane-от да им текне дека чекам генк. Се осеќам као да играм 1v9 со ментално хендикепирани лица. Нула координација, нула идеја за тоа како и кога треба да се зимаат objectives, нула визија, нула поставеност во team fight, нула mechanical play итн.

Да бидам искрен, ја сеа почнав да играм ranked(bronze), се префрлив тазе на LoL пред да почне s4 после долги години дота. Пошто дота 2 играв во повисок MMR менталитетот на силвер и бронз играчите ми е смешен и партииве не ми се предизвик. Играм мид и очекувам да не треба да чекам 30 секунди за bot lane-от да им текне дека чекам генк. Се осеќам као да играм 1v9 со ментално хендикепирани лица. Нула координација, нула идеја за тоа како и кога треба да се зимаат objectives, нула визија, нула поставеност во team fight, нула mechanical play итн.
Како ти е ник и на кој сервер си? И за каков генк збориш у прва минута од бот лејн? :unsure:можеби жанровите им се исти (МОБА) ама имаат многу различни механики

Мене ми се многу свиѓаат новиве промени, има голема разлика во игрите после пачов. Повеќе тимворк, драгон/барон е секогаш под вард и потешко е за ганкање, што значи дека треба да имаш скил за да играш џанл.
Ми се свиѓа исто како ги направија супортите и новите ајтеми, со она ајтемчето жолто што добиваш 2 голд од умирање на минион се вади убав голд и добри ајтеми во лејт гејм. После пачов со Леона правам енормна разлика во game changing и тенкувам подобро од Насус, додека со Сона на линија во почетокот со максимизирано Q и малце АП зимам 1/3 од сила на керито. Сега е потребно многу подобра хемија и тимворк на ботлејн за да тепаш партија, што ми се допаѓа. Генерално ептен сум задоволен со пачов и го подобрија ептен гејмплејот, средија неколку потребни работи, ама сепак не чувствувам некоја разлика во намалување на snowball, пак е присутен, и во иста јачина, ко да не е ни чепнат.

Играм на ЕУНЕ цел живот, голд дивизија сум, деновиве се надевам дека ќе влезам во платинум, и така. Задоволен сум од новите пачеви, од играва, и од луѓето на ЕУНЕ, за разлика од хајпуваниот ЕУВ на кој имав прилика да играм еден месец дур бев баниран, на ЕУНЕ ми се ептен опуштени и кул партиите со опуштени момци. Дур играв на ЕУВ секој втор беше Alex Ich или sOAz на топ, што ми се прикења. На ЕУНЕ за играње и кулирање е многу поубава атмосфера.:D

Teemo power денеска...пак се заразив со LoL у пм xD

PGRsj1g.png

Баш ме интересира што runes користиш, и каков ти е билдот за Тимо. Браво како и да е, со Тимо да си кери секој меч на ранкд е успех безразлика на било што.

Back
На врв Bottom