Прашања за Исламот III

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Нема(ше).
Неам сестра.

+ со тргањето на кожинката се отвара местото и останува незаштитено и така бактеријата можи да навлези подобро.

Ајде едно така не чуствително прашање...

Што мислите муслиманите за атеистите ?
Ти советувам да поразговараш со доктор,специјалиста и да го прашаш за обрежувањето од медицински аспект.
А во меѓувреме:
http://zdravstvo24.mk/2013/04/17/sunetot-gi-namaluva-seksualno-prenoslivite-bolesti/

Сунетот е религиозна но во денешно време и модерен медицински третман кој има големо влијание врз хигиената на машките гениталии. Во исто време штити и од сексулано преносливи болести. Ова е резултат на истражувачка студија на Универзитетот во Вашингтон. Научниците откриле дека обрежаниот полов орган има двојно помалку бактерии а во исто време и двојно помал ризик од добивање на херпес, генитални брадавици па дури и ХИВ. Научниците ги споредувале микробиолошките брисеви на пациенти пред сунетот и една година потоа. Најголемото откритие е значајното намалување на анаеробните бактерии на половиот орган. истражувачкиот тим планира д анаправи и понатамошни студии кои ќе треба да докажат дека тој процес го намалува и ризикот од ХИВ инфекција. Практиката на обрежување е вообичаена пракса во САД а се повеќе се шири и во другите развиени земји.
Здравство24.мк
Текстот не е од исламистички веб сајт не се секирај.

А што мислат муслиманите за атеистите е многу долга тема,а ти си член од вчера.
Пролистај низ подфорумов религија.

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
991
Исто мислат што и за било кои немуслимани.
Што мислат Борговите за Ромуланците?
А што за Клингонците?
А што за Ференгите?
get it?
Нив ги прашав... :)
--- надополнето: 31 декември 2013 во 21:45 ---
Ти советувам да поразговараш со доктор,специјалиста и да го прашаш за обрежувањето од медицински аспект.
А во меѓувреме:
http://zdravstvo24.mk/2013/04/17/sunetot-gi-namaluva-seksualno-prenoslivite-bolesti/

Сунетот е религиозна но во денешно време и модерен медицински третман кој има големо влијание врз хигиената на машките гениталии. Во исто време штити и од сексулано преносливи болести. Ова е резултат на истражувачка студија на Универзитетот во Вашингтон. Научниците откриле дека обрежаниот полов орган има двојно помалку бактерии а во исто време и двојно помал ризик од добивање на херпес, генитални брадавици па дури и ХИВ. Научниците ги споредувале микробиолошките брисеви на пациенти пред сунетот и една година потоа. Најголемото откритие е значајното намалување на анаеробните бактерии на половиот орган. истражувачкиот тим планира д анаправи и понатамошни студии кои ќе треба да докажат дека тој процес го намалува и ризикот од ХИВ инфекција. Практиката на обрежување е вообичаена пракса во САД а се повеќе се шири и во другите развиени земји.
Здравство24.мк
Текстот не е од исламистички веб сајт не се секирај.

А што мислат муслиманите за атеистите е многу долга тема,а ти си член од вчера.
Пролистај низ подфорумов религија.

Јас сум љубител на кратки и јасни одговори а мислам дека е и во склад со темата...

Ако сум член од вчера, не значи дека го знам форумов од вчера.
А ти види прогуглај и на други сајтови ќе видиш дека и колку што е и корисно е и штетно.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Нив ги прашав... :)
Знам.
Али нема везе, тука.
Они си одговараат како ќе им дојде на другата тема (прашања за Хрристијанството), па си реков, можеби по некаква логика можеме и ние тука да одговараме. Они не би се бунеле, претпоставувам, пошто и они делат ум на другата тема.

Почекај, може ќе те удостои со лажен одговор некој од нив, кој ќе ти зборува за тоа што пишува во Куранот за "следбениците на Книгата". Но тоа е друга работа. Ти не праша што вели Куранот, туку они што мислат. Во пракса е секогаш поинаку.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Јас сум љубител на кратки и јасни одговори а мислам дека е и во склад со темата...

Ако сум член од вчера, не значи дека го знам форумов од вчера.
А ти види прогуглај и на други сајтови ќе видиш дека и колку што е и корисно е и штетно.
Да,ама користа ја преминува штетата.
Убаво што си ти љубител на кратки и јасни одговори,ама јас не сум љубител на провокатори регистрирани од вчера.
Ова нека ти послужи како вовед во темава :)
--- надополнето: 31 декември 2013 во 21:48 ---
Знам.
Али нема везе, тука.
Они си одговараат како ќе им дојде на другата тема (прашања за Хрристијанството), па си реков, можеби по некаква логика можеме и ние тука да одговараме. Они не би се бунеле, претпоставувам, пошто и они делат ум на другата тема.

Почекај, може ќе те удостои со лажен одговор некој од нив, кој ќе ти зборува за тоа што пишува во Куранот за "следбениците на Книгата". Но тоа е друга работа. Ти не праша што вели Куранот, туку они што мислат. Во пракса е секогаш поинаку.
Темата се вика: Прашања за исламот,а не за муслиманите..
што муслиманите мислат,треба секој муслиман посебно да ги прашува.
а атеистите не се следбеници на книгата туку христијаните и евреите. :)

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
991
Да,ама користа ја преминува штетата.
Убаво што си ти љубител на кратки и јасни одговори,ама јас не сум љубител на провокатори регистрирани од вчера.
Ова нека ти послужи како вовед во темава :)

Ама си љубител да му одговараш на провокаторите ( барем тие што ги мислиш дека се провокатори)

И пак ми остана неодговорено просто поставеното прашање....

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Ама си љубител да му одговараш на провокаторите ( барем тие што ги мислиш дека се провокатори)

И пак ми остана неодговорено просто поставеното прашање....
Не,на таквите им делам лекции.
И веќе реков: темата се вика Прашања за Исламот а не за муслиманите.
Поздрав.

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
991
Не,на таквите им делам лекции.
И веќе реков: темата се вика Прашања за Исламот а не за муслиманите.
Поздрав.
Ајде ќе си го преформулирам...
Што вели исламот за атеистите ?
( Изгледа на муслиманите не му е дозволено да мислат, само да знаат што вели книгата)

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Само ме изнервира што ги прескокна сребреница,приједор(масакрот во томашичи),тузла(масакрот на градина),сарајево(повеќегодишна опсада,снајпери,итн итн),мостар,младич,караџич,милошевич... и се фати за насер орич(кој бтв. и јас не го симпатизирам) и што очекуваш од мене? да ти кажам Да,во право си,ајде да дискутираме? :)
А што кажав а е грешно? Секоја војна си има свој повод, почеток, тек, крај и последици. Изразив ли т.н. симпатизираност кон еден од овие 3 личности кои ги наброја? Не идам на кавга, не ни планирам кавги сакам да стекнам некакви пријателства или познанства, а мислам дека јас дадов максимун да го постигнам тоа.
Ти да не бараш етичка објективност од него?
Па читај го форумов, друже. Ќе ти стане јасно дека тоа е безпредметно барање.
Види им ги ставовите за Смилковско, најпрво, па потоа и за сите ѕверства кои секојдневно се применуваат врз кафирите, од страна на неговите соверници.
Дамблдор, Еве ти пример за објективноста која ја бараш од овие.
Покрај се што се случува во Македонија, на кое си и ти сведок, ќе добиеш вакво нешто, као да си од Марс паднат, па ќе те лажеме тука.
Нема да коментирам освен да ти кажам дека до некаде се сложувам со тебе.
Нема(ше).
Неам сестра.

+ со тргањето на кожинката се отвара местото и останува незаштитено и така бактеријата можи да навлези подобро.

Ајде едно така не чуствително прашање...

Што мислите муслиманите за атеистите ?

Они ништо не мислат туку ги убиваат. Во муслиманските земји (речиси во сите било на диво или законски) никој не смее да каже јавно дека е атеист.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Ајде ќе си го преформулирам...
Што вели исламот за атеистите ?
( Изгледа на муслиманите не му е дозволено да мислат, само да знаат што вели книгата)
Нема да те удостојам со одговор, се додека не го промениш однесувањето.
Ти реков,нека ти служи ова како увод во темава.
--- надополнето: 31 декември 2013 во 21:58 ---
А што кажав а е грешно? Секоја војна си има свој повод, почеток, тек, крај и последици. Изразив ли т.н. симпатизираност кон еден од овие 3 личности кои ги наброја? Не идам на кавга, не ни планирам кавги сакам да стекнам некакви пријателства или познанства, а мислам дека јас дадов максимун да го постигнам тоа.

Замисли си ја оваа ситуација,ти си евреј а јас рандом припадник на некоја европска нација и ти ми викаш: Што мислиш ти за Хитлер и масакрот на 6 милиони евреи?
и јас да ти одговорам: Знаеш ли ти дека еден евреј во берлин убил 10 германци :D
Што би помислил? :)

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Замисли си ја оваа ситуација,ти си евреј а јас рандом припадник на некоја европска нација и ти ми викаш: Што мислиш ти за Хитлер и масакрот на 6 милиони евреи?
и јас да ти одговорам: Знаеш ли ти дека еден евреј во берлин убил 10 германци :D
Што би помислил? :)[/quote]

Повторно одиш на кавга друже, кажи ми кој и зошто ја оштети спомен куќата по повод на евреите во проектот Скопје 2014. Од која ли беше нивната верска припадност?
Да те потсетам -протестите за Талат!

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
991
Нема да те удостојам со одговор, се додека не го промениш однесувањето.
Ти реков,нека ти служи ова како увод во темава.

И јас сакам некој да се однесува како што јас сакам, ама не можам да му ги менувам карактерите на луѓето.... Не можат да бидат сите муслимани и да се однесуваат како муслимани т.е во склад со исламот.... Ако сака некој да го следи тој правец нека повели, мене не ми пречи... Ама сепак треба да се има разум и да се размисли да си речиш на себеси можеби ова не е вака како што пиши во куранот или како што прават сите браќа муслимани ....Туку ај да не попувам многу чекам одговор од други исламисти ако му се сака да видам што ќе ми одговорат....

И веќе ме удостои со одговор, знам што мислиш чим се вадиш од темава со изговори...
Фала ти......ми служеше и како увод и заклучок....

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Повторно одиш на кавга друже, кажи ми кој и зошто ја оштети спомен куќата по повод на евреите во проектот Скопје 2014. Од која ли беше нивната верска припадност?
Да те потсетам -протестите за Талат!
Ти ја постави таква ситуацијата,јас ти реков дека не сакаш на оваа тема да дискутираш со мене ти не ме послуша. :)
Тоа со евреите го земав само за пример а не сега и за тоа да дискутираме бидејќи не ме интересира кој ја оштетил и зошто,а сега прв пат од тебе слушам и дека била оштетена.
Бидејќи ти занемари повеќе од 100 иљади жртви,ги прескокна и замина одма на насер орич.
Тоа не е фер.
--- надополнето: 31 декември 2013 во 22:09 ---
И јас сакам некој да се однесува како што јас сакам, ама не можам да му ги менувам карактерите на луѓето.... Не можат да бидат сите муслимани и да се однесуваат како муслимани т.е во склад со исламот.... Ако сака некој да го следи тој правец нека повели, мене не ми пречи... Ама сепак треба да се има разум и да се размисли да си речиш на себеси можеби ова не е вака како што пиши во куранот или како што прават сите браќа муслимани ....Туку ај да не попувам многу чекам одговор од други исламисти ако му се сака да видам што ќе ми одговорат....

И веќе ме удостои со одговор, знам што мислиш чим се вадиш од темава со изговори...
Фала ти......ми служеше и како увод и заклучок....
Не се вадам,еве веќе 300 страници водам расправи и дискусии со атеисти па така и ставот е познат.
Јас не барам од тебе да го менуваш карактерот свој туку едноставно да се однесуваш согласно со прописите на форумот и оваа тема.
Постави нормално прашање и ќе добиеш нормален одговор.
Не мора со прашањето да вметнеш провокации и навреди,кога навистина нема потреба за тоа.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ти ја постави таква ситуацијата,јас ти реков дека не сакаш на оваа тема да дискутираш со мене ти не ме послуша. :)
Тоа со евреите го земав само за пример а не сега и за тоа да дискутираме бидејќи не ме интересира кој ја оштетил и зошто,а сега прв пат од тебе слушам и дека била оштетена.
Бидејќи ти занемари повеќе од 100 иљади жртви,ги прескокна и замина одма на насер орич.
Тоа не е фер.
Човек види, знам што мислиш за Младич и Караџиќ, но ме интересираше што мислиш за Насер Орич од причината што си босанец и неговата судска пресуда беше речиси никаква.
Не сум националист.

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
991
Тоа не е фер.
--- надополнето: 31 декември 2013 во 22:09 ---

Не се вадам,еве веќе 300 страници водам расправи и дискусии со атеисти па така и ставот е познат.
Јас не барам од тебе да го менуваш карактерот свој туку едноставно да се однесуваш согласно со прописите на форумот и оваа тема.
Постави нормално прашање и ќе добиеш нормален одговор.
Не мора со прашањето да вметнеш провокации и навреди,кога навистина нема потреба за тоа.
Провокации ?
Ако за тебе некој што е регистриран вчера е провокација тогаш да бегам отука......

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Човек види, знам што мислиш за Младич и Караџиќ, но ме интересираше што мислиш за Насер Орич од причината што си босанец и неговата судска пресуда беше речиси никаква.
Не сум националист.
Ако гледаме правно,човекот е невин нели? Хаг го ослободи.
Никогаш не му ја докажаа вината.
А лично вака,мое мислење е како што ти реков воопшто не го симпатизирам.

Kajgana Shop

На врв Bottom