Се става во супа на гоститеПрашање:
Што се прави со кожичката што се сечи после сунетот ?
Пред онколошка клиника ?Се става во супа на гостите
Што да се прави друже, се фрла![]()
Аман бе толку не ти е јасно?Пред онколошка клиника ?
Не ми е јасно зошто му е на муслиманите таја кожинка па што ја сечат...Аман бе толку не ти е јасно?
Пак погрешно си ме сфатилМене не ми е јасно нешто во врска со тебе.
Прво ми викаш дека не си човек за дискусија и дека ако сакам дискусија сум го утнал и човекот и темата, а потоа ми викаш дека за темата Босна и Сребреница не би сакал да дискутирам со тебе. Или е тоа дволично мислење или погрешно сум разбрал?![]()
Вооптшо не си ми јасен,кој рече дека на муслиманите им треба даа кожинка па затоа ја сечат. :/Не ми е јасно зошто му е на муслиманите таја кожинка па што ја сечат...![]()
Еми оти не направиле таков ритуал, да се чува и да и се дава на невестата како мираз....Пак погрешно си ме сфатил
Јасно нагласив дека НА ОВАА ТЕМА не сум за дискусија,затоа што темата е ПРАШАЊА ЗА ИСЛАМОТ,на друга тема може да дискутираме,отвори нова тема за дискусија за тоа што мислиш да се дискутира,па ако е за дискутирање ќе дискутираме.
А за темата Босна и Сребреница,сум многу чувствителен,бошњак сум и кога некој ќе проба да ја изедначи жртвата со агресорот многу се нервирам,а ти тоа го направи на уште непочната дискусија.
--- надополнето: 31 декември 2013 во 21:05 ---
Вооптшо не си ми јасен,кој рече дека на муслиманите им треба даа кожинка па затоа ја сечат. :/
Како и после секоја хируршка интервенција тоа што е одстрането се фрла,па така и овде,нема никакви ритуали со кожинката после сечењето![]()
Што ти е поентата,да провоцираш,навредуваш или?Еми оти не направиле таков ритуал, да се чува и да и се дава на невестата како мираз....
Знам дека си бошњак, но и мене ме боли нечовечноста на таа војска на Р. Српска иако не сум бошњак, верувај. Не барам израмнување на жртвите туку само она малоно, тајното- Насер Орич и неговите авантури- затоа напишав табу тема. Знаеш ли за мене која е чуствителна тема? Веројатно не, нема ни да погодиш. Нема врска со српско- хрватската војна.Пак погрешно си ме сфатил
Јасно нагласив дека НА ОВАА ТЕМА не сум за дискусија,затоа што темата е ПРАШАЊА ЗА ИСЛАМОТ,на друга тема може да дискутираме,отвори нова тема за дискусија за тоа што мислиш да се дискутира,па ако е за дискутирање ќе дискутираме.
А за темата Босна и Сребреница,сум многу чувствителен,бошњак сум и кога некој ќе проба да ја изедначи жртвата со агресорот многу се нервирам,а ти тоа го направи на уште непочната дискусија.![]()
Го знаеш ли вицот за Хитлер и евреите?Еми оти не направиле таков ритуал, да се чува и да и се дава на невестата како мираз....
Никако, само не можам да сфатам...садистички ми делува како ритуал... како е настанат како ритуал баш тој да не знаеш? Знам дека и евреите ги обрежувале а зошто немам појма...а имам слушнато ( гласини) дека таа кожинка и се давала на невестатаШто ти е поентата,да провоцираш,навредуваш или?
Само ме изнервира што ги прескокна сребреница,приједор(масакрот во томашичи),тузла(масакрот на градина),сарајево(повеќегодишна опсада,снајпери,итн итн),мостар,младич,караџич,милошевич... и се фати за насер орич(кој бтв. и јас не го симпатизирам) и што очекуваш од мене? да ти кажам Да,во право си,ајде да дискутираме?Знам дека си бошњак, но и мене ме боли нечовечноста на таа војска на Р. Српска иако не сум бошњак, верувај. Не барам израмнување на жртвите туку само она малоно, тајното- Насер Орич и неговите авантури- затоа напишав табу тема. Знаеш ли за мене која е чуствителна тема? Веројатно не, нема ни да погодиш. Нема врска со српско- хрватската војна.
Јас си го искажав ставот за А. Изетбегович, нема да се повторувам затоа што направи тоа што го направи. Еве ќе дискутираме ако сакаш и за кралот Твртко- голем крал, дал се од себе да ги сопре турците османлии дури и помолнал во таа позната историска битка- битката на Косово поле. Какви биле тие луѓе кои со крв ја платиле штетата што не сакале да го пригатат исламот?, тоа не е табу, тоа дури и го пишува во учебниците по историја на Македонија.
Која сакаш тема, кога сакаш (освен првите саати во новата година).
Ти да не бараш етичка објективност од него?Знам дека си бошњак, но и мене ме боли нечовечноста на таа војска на Р. Српска иако не сум бошњак, верувај. Не барам израмнување на жртвите туку само она малоно, тајното- Насер Орич и неговите авантури- затоа напишав табу тема.
Обрежувањето е пропис од времето на Ибрахим а.с. до ден денес.. пракса на сите Аллахови пратеници.Никако, само не можам да сфатам...садистички ми делува како ритуал... како е настанат како ритуал баш тој да не знаеш? Знам дека и евреите ги обрежувале а зошто немам појма...а имам слушнато ( гласини) дека таа кожинка и се давала на невестата...
И уште едно прашање...зошто муслиманите сте толку чуствителни и ако некој нешто ве праша мислите дека сака да ве навредува и омаловажува и не прифаќате шала на сметка на вашата религија и секогаш сте толку радикални ....Менталитетот е таков кај муслиманите ?
Нема(ше).Обрежувањето е пропис од времето на Ибрахим а.с. до ден денес.. пракса на сите Аллахови пратеници.
Денеска обрежувањето е медицински е многу корисно,го спречува ризикот од разни полови болести и инфекции,се повеќе се практикува и од немуслимани чисто поради медицински причини,а само тебе ти делува садистички ритуал,за плачење си.
За другиот дел: Да,муслиманите се пречуувствителни кога се навредува и исмејува нашата религија,и порадикални ќе станеме ако треба ако така ќе сфатиш дека тоа треба да исфрлиш од главата,никој не те навредува и не се исмејува ни тебе ни твоето верување,тоа што тебе не ти е гајле за твојата религија и ти сам се исмеваш со неа и измислуваш вицеви,не значи дека и муслиманите треба да станат такви или да те трпат тебе додека го правиш тоа.
Мислам дека е фер.
Јас да ти одговорев на твоето глупаво прашање со: Не кожинката не се дава на невестата туку се дава на сестра ти како сувенир.
Сигурно и ти ќе се навредеше. Нели?