Терористички хорор во Русија, се зголемува бројот на жртвите!

Бев ироничен во постот, друже.

Другови, не се замарајте со цинизмот на празноглавецот. Он знае дека тропа глупости ама дека ве гаѓа таму каде што треба, за да ве спушти на негово ниво и да ја разводни дискусијата.

Никот е зеден според името на вториот исламски калиф Омер Ел Фарук, ...

Да, да. Секако дека е од вториот калиф.... Ова некако ме потсети на извлекувањето од награднава со фискални, кај што објавуваат само имиња на добитниците.

Omar al-Faruq (Arabic: عمر الفاروق‎) (24 May 1971 - 25 September 2006)[1] was an Iraqi citizen,[2] and a senior al-Qaeda member. He was a liaison between al-Qaeda and Islamic terrorists in the Far East, particularly Jemaah Islamiyah. He was captured in Bogor,Indonesia in 2002 by an Indonesian security agent who handed him over to the United States.[3] Al-Faruq's capture was based on information derived from the capture of Abu Zubaydah.[4] Al-Faruq in turn revealed information about a plot to bomb embassies in Southeast Asia, giving rise to the "yellow alert" of 10 September 2002.[3]
In July 2005, al-Faruq escaped from Bagram prison with three other al Qaeda suspects. The U.S. did not acknowledge his escape until November when they were unable to produce him as a witness called by defense attorney Michael Waddington, in the trial of a U.S. sergeant, Alan Driver, accused of abuse at the prison.
On September 25, 2006, Al-Faruq was killed by British troops operating in the Iraqi city of Basra. The operations took place in pre-dawn hours and involved over 200 soldiers. There were no British casualties.[5]
Former Indonesian state intelligence Coordinating Board (BAKIN) chief A. C. Manulang in a September 2002 interview with Indonesian TEMPO magazine alleged that Al-Faruq was a CIA agent assigned to infiltrate Islamic radical groups and recruit local agents within these groups. Manulang concluded this based on analysis of the pattern used by Al-Faruq of having a Kuwaiti citizenship but holding a Pakistani passport, entering Indonesia as a refugee and marrying an Indonesian woman

Ова е класичен терористички акт кој е спротивен и строго осуден од исламските начела. Секој муслиман кој поддржува вакви активности не е вистински муслиман.

Јас не можам да го објаснам вистинскиот повод туку само да нагаѓам, а знам дека Исламот осудува ваков начин на војување ( самоубиство, убивање недолжни цивили, жени, деца, старци и сквернавење на храмови...)

Но не можеш да негираш дека ова е нуспроизвод на исламот и арапската инвестиција во координација со Америте ширум светот. А вие дркате на КСА.

Ти реков јас, пак ќе ти повторам, ќе дојде денот кога ќе сфатиш дека КСА е главен пион на Америка и Израел а Иран е најголем вистински пријател и заштитник на Муслиманите. Нејсе.

Ова е класичен терористички акт кој е спротивен и строго осуден од исламските начела. Секој муслиман кој поддржува вакви активности не е вистински муслиман.

Јас не можам да го објаснам вистинскиот повод туку само да нагаѓам, а знам дека Исламот осудува ваков начин на војување ( самоубиство, убивање недолжни цивили, жени, деца, старци и сквернавење на храмови...)

Претпоставував дека тебе како муслиман достапни ти се многу други извори кои се во твојот домен на интерес и преку кои одредени блиски или наклонети групации се обидуваат да ја исперат крвта за овие напади, преку пласирање на некое оправдување или нужност за истово.

Едноставно темпирањето на овие напади, со развојот на политичките успеси на Русија не ми делува случаен и на прв поглед ми личи на одмазда, но без вистинска исламска позадина.

Да, да. Секако дека е од вториот калиф.... Ова некако ме потсети на извлекувањето од награднава со фискални, кај што објавуваат само имиња на добитниците.

Omar al-Faruq (Arabic: عمر الفاروق‎) (24 May 1971 - 25 September 2006)[1] was an Iraqi citizen,[2] and a senior al-Qaeda member. He was a liaison between al-Qaeda and Islamic terrorists in the Far East, particularly Jemaah Islamiyah. He was captured in Bogor,Indonesia in 2002 by an Indonesian security agent who handed him over to the United States.[3] Al-Faruq's capture was based on information derived from the capture of Abu Zubaydah.[4] Al-Faruq in turn revealed information about a plot to bomb embassies in Southeast Asia, giving rise to the "yellow alert" of 10 September 2002.[3]
In July 2005, al-Faruq escaped from Bagram prison with three other al Qaeda suspects. The U.S. did not acknowledge his escape until November when they were unable to produce him as a witness called by defense attorney Michael Waddington, in the trial of a U.S. sergeant, Alan Driver, accused of abuse at the prison.
On September 25, 2006, Al-Faruq was killed by British troops operating in the Iraqi city of Basra. The operations took place in pre-dawn hours and involved over 200 soldiers. There were no British casualties.[5]
Former Indonesian state intelligence Coordinating Board (BAKIN) chief A. C. Manulang in a September 2002 interview with Indonesian TEMPO magazine alleged that Al-Faruq was a CIA agent assigned to infiltrate Islamic radical groups and recruit local agents within these groups. Manulang concluded this based on analysis of the pattern used by Al-Faruq of having a Kuwaiti citizenship but holding a Pakistani passport, entering Indonesia as a refugee and marrying an Indonesian woman

Beric,ситна риба е овој што ми го посочуваш во однос на вистинскиот Омер ел Фарук. Бујрум образувај се исламомрзецу:

'Umar, also spelled Omar (Arabic: عمر بن الخطاب, translit.: `Umar ibn Al-Khattāb, Umar Son of Al-Khattab, born 579 CE – died 3 November 644 CE), was one of the most powerful and influential Muslim caliphs (rulers) in history.[3] He was a ṣaḥābī or companion of the Islamic prophet Muhammad. He succeeded Abu Bakr (632–634) as the second Rashid of theRashidun Caliphate on 23 August 634. He was an expert Islamic jurist and is best known for his pious and just nature, which earned him the title Al-Faruq ("the one who distinguishes between right and wrong").[4] He is sometimes referred to as Umar I by historians of Islam, since a later Umayyad caliph, Umar II, also bore that name.
Under Umar, the Rashidun Caliphate expanded at an unprecedented rate, ruling the wholeSasanian Empire and more than two thirds of the Byzantine Empire.[5] His attacks against the Sassanid Persian Empire resulted in the conquest of Persia in fewer than two years.[6]It was Umar, according to Jewish tradition, who set aside the Christian ban on Jews and allowed them into Jerusalem and to worship.[7]

http://en.wikipedia.org/wiki/Umar

Да дополнам со последната вест од руското МНР:

МНР на Русија: терористичките напади во Волгоград, Ирак и Сирија имаат исти извршители

МНР на Русија пренесува дека терористичките напади во Волгоград, како и нападите во САД, Сирија, Ирак, Либија, Авганистан, Нигерија имаат заеднички извор. Ова е пренесено на интернет-страницата на Министерството за надворешни работи.
„Ние нема да се повлечеме и ќе ја продолжиме жестоката борба со непријателот кој не познава граници“, се подвлекува во пораката.
Се забележува дека терористичките напади во Волгоград се обид да се предизвика меѓунационална омраза во руското општество.
„Цинично испланираниот удар пред Нова година е само уште еден обид на терористите да отворат внатрешен ’фронт’, да предизвикаат паника и хаос и омраза меѓу националностите во руското општество“, се кажува во соопштението.

http://ruskarec.mk/news/2013/12/30/..._volgograd_irak_i_sirija_imaat_ist_29639.html
[

Толку плукање на исламот ако некои муџахедини и муслимани немам видено.Католиците(Америка и Европа ) ја направија цела оваа ситуација во која живееме денес .Малку им беше што го нападнаа Ирак , па продолжија натака малце им беше ,па ја растурија цела африка ,па после со Сирија почнаа да се закачаат имале хемиско оружје ,па после Египет го бутнаа го смениа и претседател и све ,ама и тоа не им беше доволно па после почнаа и Турција да ја дираат да прават лаги за Ердоган и фамилијата и да се бунтува цел народ сам против себе .И сега нормално е дека ќе шетаат муџахедини ,бомби ќе летаат насекаде ,па и нас ни го правеле тоа турците па после сме правеле револуции ,истото го прават и они сега само на нивен начин (не го оправдувам) .Не велам дека ова е се правилно што го прават ,ама на нив и земја им уништија и ги испокараа меѓу себе за една глупа нафта за билионски корпорации да се пунат уште толку пари .
Мачеа и убиваа нивни луѓе за без врска
Битно некој си седеше у фотеља и си зимаше парички и си немаше гајле .Додека они немаа леб да јадат и основни ресурси Европа и Америка се богатеа на нив.Затоа денеска Европа изгледа вака .
А вака изгледа Ирак

Сликите се отстранети поради големина. Мод.

Им земаа буквално се и Американците излегоа на CNN и кажаа колатерална штета било тоа .:facepalm:
И сега кога почнаа да напаѓаат секаде и да враќаат на сите што им допринеле за ова да им се случи ќе дојдат луѓе на форумов и ќе кажат требало да се искорени исламот ,биле самоубици вакви такви ,а и ние сме допринеле да им се случи ова носевме луѓе во Авганистан да чувале бази на Американците .Католиците се тие кои ја почнаа оваа работа и ги напраија сите глупости и поделби во овој свет .Затоа треба да се забранат религиите не само ИСЛАМОТ .Не сум ни за исламот ни за христијанството тоа е само една глупа поделба која го дотера светот до овде .

Кумановац (не ти Puno) треба да си фер и да кажеш дека највлијателната и најбогатата муслиманска земја, заедно со другите помали, но никако не посиромашни и не повлијателни пријателчиња од заливот, стои зад сето тоа што го наброја во северна Африка и Блискиот Исток. Иран уште им остана трн во око.
Исто така, би те потсетил на викиликс-сноуден документите кои, глобално, покажаа дека најголемите притисоци за напад врз Иран не доаѓаа од Израел туку од друга држава. Погоди која.
Ако ништо друго и слепец би приметил дека највеќе добија од целава трагедија во регионов (позната како Арапска Пролет), токму гореспоменатите, кои до тогаш не смееја да писнат со своето влијание во тие делови. Сега се цареви таму, на еден огромен регион, без никакви пречки од типот на Гадафи, Мубарак... Од независни земји сите тие станаа, речиси колонии (социо-политички) на КСА и колонии (на класично сирово материјално ниво) на нафтените компании.

Pod koe pravilo ruskoto mnr mora da ja kazuvaat vistinata?
Mozebi Itie sakaat da napravat mini 9/11.....

Нека сонуваат дека ќе го нападнеле Иран, нема грешка. Кој ќе го стори тоа, ќе се покае што воопшто се прелажал со таква мисла.

Ова со Русија сигурно не е случајно,се забележува добра организација на нападите. Не сакам да нафрлам глупости но мислам дека е само делче од еден поголем мозаик кој ја опфаќа и арапската пролет, превирањата во Турција, шамарите кои му ги нанесе Русија на западот минатата година, понудата на КСА во пари за Русија да ја повлече својата подршка во Сирија која е моментално место за борба помеѓу доброто и злото во буквална смисла и која им ги изјалови плановите на триото на злото, преговорите за нуклеарната програма со Иран итн. Се е ова последица на случувањата изминативе две-три години.

Да дополнам со последната вест од руското МНР:

МНР на Русија: терористичките напади во Волгоград, Ирак и Сирија имаат исти извршители

МНР на Русија пренесува дека терористичките напади во Волгоград, како и нападите во САД, Сирија, Ирак, Либија, Авганистан, Нигерија имаат заеднички извор.
[

Исти... Исти извршители - тоа е суштината.
Се води специјална војна и тоа се методите.
Инаку Исламот со ова нема врска.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Specijalni_rat

Ниту една религија не оправдува убиство на 8месечно бебе, и уште 40 други недолжни граѓани преку ваков кукавички акт. Нека им е лесна земја на погинатите, и се надевам на што побрзо и поагресивна реакција на службите за безбедност на Русија.
Нема причина и не е време да се навлегува во политички дискусии.
Не заборавајте дека Македонија беше жртва на сличен кукавички чин пред година и пол.

Позади овие терористи во Русија сигурен сум дека стои САД...

Ако им ги пуштат овие има крв да серат... Знаат во Чеченија што им направија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom