Прашања до Атеистите II

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Пратеникот Мухаммед с.а.в.с. рекол:
Луѓето ќе бидат упорни во прашањата се додека некој од нив не праша: Аллах го створил универзумот,а кој го створил Аллах?
Кога ќе се соочите со таков кажете: Јас верувам во Аллах.

Пратеникот Ставрогин т.г.џ. рекол Луѓето ќе бидат упорни во прашањата се додека некој од нив не праша: Кој го створил Универзумот?
Кога ќе се соочите со таков кажете: Јас верувам во Универзумот.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Пратеникот Ставрогин т.г.џ. рекол Луѓето ќе бидат упорни во прашањата се додека некој од нив не праша: Кој го створил Универзумот?
Кога ќе се соочите со таков кажете: Јас верувам во Универзумот.
Ќе умреш брату како и сите други луѓе,порано или подоцна.. и тоа,најтрагично е што ти не одлучуваш кога ќе биде тоа,ни ти ни јас.
Па добро спреми се да одговориш за овие зборови.
Поздрав.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ќе умреш брату како и сите други луѓе,порано или подоцна.. и тоа,најтрагично е што ти не одлучуваш кога ќе биде тоа,ни ти ни јас.
Па добро спреми се да одговориш за овие зборови.
Поздрав.

Јас кога ќе умрам, никому нема да одговарам. Нема ништо потоа, ова овде е единствената и последна вистина. Не планирам да го поминам ова време што ми остана овде верувајќи во, и коленичејки пред карикатури.

Поздрав и до тебе.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Јас кога ќе умрам, никому нема да одговарам. Нема ништо потоа, ова овде е единствената и последна вистина. Не планирам да го поминам ова време што ми остана овде верувајќи во, и коленичејки пред карикатури.

Поздрав и до тебе.
Ќе одговараш брату,ќе одговараш,сакал или нејќел.
Поздрав.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Немаш ниту еден аргумент за тоа, освен глупостите со кои ти е испран мозокот.
Но ти немаш ни аргумент,ни глупости како ти милуваш да кажеш. :)
Смртта е доволен аргумент за тие што разум имаат.
А ако логички размислиш..размисли малку за сите неправди и злосторства што се случиле и што се случуваат,фер ли е само со смрт да се спаси човек?
Еве да го земеме за пример Хитлер,убил милиони луѓе фер ли е да помине неказнето,само онака.. со смрт да се спаси?
А еве и да беше фатен и да одговара за злосторствата,постои ли можност да биде казнет за милион луѓе? може ли на некој начин да се задоволи или компензира правдата?
И да го казниш со смрт,може ли една смрт да се компензира за милион луѓе?
Можеш ли да го оживееш и казниш милион пати?

Ете затоа постои конечен Суд,апсолутна правда,каде секој ќе одговара па и ти,прво за тоа што си го негирал па понатаму за се останато :)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Но ти немаш ни аргумент,ни глупости како ти милуваш да кажеш. :)
Смртта е доволен аргумент за тие што разум имаат.
А ако логички размислиш..размисли малку за сите неправди и злосторства што се случиле и што се случуваат,фер ли е само со смрт да се спаси човек?
Еве да го земеме за пример Хитлер,убил милиони луѓе фер ли е да помине неказнето,само онака.. со смрт да се спаси?
А еве и да беше фатен и да одговара за злосторствата,постои ли можност да биде казнет за милион луѓе? може ли на некој начин да се задоволи или компензира правдата?
И да го казниш со смрт,може ли една смрт да се компензира за милион луѓе?
Можеш ли да го оживееш и казниш милион пати?

Ете затоа постои конечен Суд,апсолутна правда,каде секој ќе одговара па и ти,прво за тоа што си го негирал па понатаму за се останато :)

А од каде ти е чудната идеја дека треба нештата да бидат фер?

Со кој природен закон ти е тоа гарантирано?

Луѓето се како и сите животинки на овој свет, од дупка излегуваат, цел живот дупка бараат, и во дупка завршуваат.

Фер бе...

:D

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
А од каде ти е чудната идеја дека треба нештата да бидат фер?

Со кој природен закон ти е тоа гарантирано?

Луѓето се како и сите животинки на овој свет, од дупка излегуваат, цел живот дупка бараат, и во дупка завршуваат.

Фер бе...

:D
Со Исламот ми е гарантирано тоа,Судниот ден е гаранцијата за апсолутна правда.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Со Исламот ми е гарантирано тоа,Судниот ден е гаранцијата за апсолутна правда.

:pos:

Врзано ти е мозочето во круг, изгледаш како мачка што си ја брка опашката. Не знаеш што е причина а што последица.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Зашто само на форум има еден куп атеисти,а in real life ниеден ? :свиркам:

Kajgana Shop

На врв Bottom