Прашања до Атеистите II

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
не зборувам за одмор па мал или голем, за човек за суштество, прво настанал тој па после почнаа да настануваат разни богови, духови, ѓаоли, религии
Не бе, он мисли дека човекот се родил и после додека растел еволуирал....и сега прашува кога - дете, тинејџер, возрасен, што бил кога еволуирал - мал или голем. :pos:
Легенда!
--- надополнето: 30 декември 2013 во 01:37 ---
Prasav ponapred a eve pak. Prvotn nesto sto bilo slicno na covekot so slicni potrebi, ako bilo malo bebe kako opstanalo?
Ти стварно си бил легенда! :pos:

Drugo prasanje. Sto bese pred big bang? Ili od sto nastana toa nesto sto eksplodiralo (za tie sto veruvaat vo big bang)
Кој да го знае. И ја на тоа мислам цело време:( Исто се прашувам што било пред Бог, на пример:( Па се прашувам зошто воопшто се прашувам за работи на кои никогаш нема да им го дознаам одговорот. И пак сум тажен:(

И така до недоглед, само прашања а одговори нема:(
--- надополнето: 30 декември 2013 во 18:39 ---
Prasav ponapred a eve pak. Prvotn nesto sto bilo slicno na covekot so slicni potrebi, ako bilo malo bebe kako opstanalo?
А најмногу се прашувам зошто велат луѓево дека не постоеле глупави прашања :((((((((((

Кој да го знае. И ја на тоа мислам цело време:( Исто се прашувам што било пред Бог, на пример:( Па се прашувам зошто воопшто се прашувам за работи на кои никогаш нема да им го дознаам одговорот. И пак сум тажен:(

И така до недоглед, само прашања а одговори нема:(
Бог е вечен и тоа е тоа што е несватливо за луѓето. како што неможеш да си ја замислиш бескрајноста

Posto rabotite so fakti i dokazi dokazi mi go toa. Plus se vo univerzumot e sozdadeno i sam znae6 deka ne e vecno.

Posto rabotite so fakti i dokazi dokazi mi go toa. Plus se vo univerzumot e sozdadeno i sam znae6 deka ne e vecno.

Ти треба да докажеш дека Алах постои, дека е единствен и другите богови не постојат и се лажни, да ни докажеш дека Мухамед е пророк а не политичар...
Ти тврдиш дека постои богот по име Алах кој ќе ги суди неверниците и ќе ги гони во три лепе... во џенемот :)

И ако се обидеш факти да фрлаш од светата ти книга, откажи се од таа помисла... Неможе да докажуваш нешто со размисли кои што се појавиле од нештото што треба да се докаже! Ме разбираш нели? :D

Не бидува за Алах да ми даваш позитивни размисли од Коранот... Се сомневаме во точноста на таа книга (ако се сфаќа буквално истата нормално). Ако ја разгледаме философски, метафизички, алегориски, може и ќе помине некако, како делата на браќата Грим!

Така? така...

Vie ste dokazuvaci. Nie vernici. Vie dokazete. Nie veruvame. Jas vikam Bog e nesvatliv. Ako go objasnis i svatis kako raboti ti si nad nego. Kakov e toj bog? A drugi izvori od kaj bi crpel nemam. Zs vernik sum blagodarenie na objavenoto vo knigite. A vie posto ni se smeete deka veruvame vo nesto nedokazano dokazete go vaseto. Aj poz

Vie ste dokazuvaci. Nie vernici. Vie dokazete. Nie veruvame. Jas vikam Bog e nesvatliv. Ako go objasnis i svatis kako raboti ti si nad nego. Kakov e toj bog? A drugi izvori od kaj bi crpel nemam. Zs vernik sum blagodarenie na objavenoto vo knigite. A vie posto ni se smeete deka veruvame vo nesto nedokazano dokazete go vaseto. Aj poz

Ако си верник, има да веруваш и без доказ на она што ние ќе ти го кажеме!

Малку книги си прочитал, затоа веруваш. Дури мислам и дека ти е забрането и да се сомневаш!
Штета...

А доаѓаш тука и бараш докази... барај докази од богот во кој веруваш дека постои.

Ние ви се смееме за негативните изјави во врска со другите религии за да ја оправдате својата!
Јас за тоа се смеам и се сомневам: каков е тој бог бре што дава еден куп патишта кои едни за други велат дека се лажни и тоа да биде причина да биде убиен другиот верник, кој што не е од овој или оној пат!
Богот испаѓа ќе прати се во џенемот според редот на нештата напишан во тие ваши книги...

МИ веруваш? :)

Бог кој го создал ?

Пратеникот Мухаммед с.а.в.с. рекол:
Луѓето ќе бидат упорни во прашањата се додека некој од нив не праша: Аллах го створил универзумот,а кој го створил Аллах?
Кога ќе се соочите со таков кажете: Јас верувам во Аллах.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom