Искрено не ми се верува работодавецот или менаџерот,шефот или што да е да ти ја проверува визата кога аплицираш за работа или во интервјуто..нив ако му треба персонал а имаш било какво искуство би требало да те вработи само што нема да плаќа придонеси никакви ако немаш работна виза и ќе работиш на црно..но ова е мое размислување само не значи дека сум во правоМожеш да работиш ако ти дозволи работадавецот,по правило мора да имаш работна виза за да работиш легално.
Da moze da te primi za na crno ama se stava vo rizik da bide faten \kaznet. SSN ti treba zaedno so TAX id number i smetka vo banka kade sto ke ti bide pusten cekot.Искрено не ми се верува работодавецот или менаџерот,шефот или што да е да ти ја проверува визата кога аплицираш за работа или во интервјуто..нив ако му треба персонал а имаш било какво искуство би требало да те вработи само што нема да плаќа придонеси никакви ако немаш работна виза и ќе работиш на црно..но ова е мое размислување само не значи дека сум во право
што е ова?..бројот од личната карта?Da moze da te primi za na crno ama se stava vo rizik da bide faten \kaznet. SSN ti treba zaedno so TAX id number i smetka vo banka kade sto ke ti bide pusten cekot.