LCD телевизори

Член од
28 јули 2013
Мислења
66
Поени од реакции
18
Само што томсон е француски, колку што и грундиг е германски... Правото на името томсон за телевизори го има купено TCL од Кина.
nikoj ne spomna deka grundig e germanski,TCL go nema kupeno tuku sorabotuva so THOMSON vo evropa i gi izrabotuva edni od najsvetlite matrici koj gi koristi THOMSON TV se proizveduva vo POLSKA ,a dali znaes koj e TCL i sto znaci vo svetot na tehnologijata,i sto znaci TCL vo KINA,ne kazuvaj nesto sto ne ti e argumentirano,i baska ima vo negovata programa i ULTRA HD televizor I ako si ljubitel na filmovi mora da si go sretnal ama ne si znael sto znaci toa, go ima na nalnovoto prodolzenie na IRON MAN
,I e cetvrti brend vo proizvodstvo na paneli,

jovankrstevski1

ТАТА_МАТА
Член од
2 декември 2012
Мислења
855
Поени од реакции
602
Што мислите за телевизоров? 21.000 ден, 100 херци, смарт, фул hd на хартија ми изгледа доста добро за цената
http://set.com.mk/index.php?route=product/product&product_id=66372

@hdmaster тебе не те прашувам, ти и онака работиш во Сет :)

Член од
28 јули 2013
Мислења
66
Поени од реакции
18
Што мислите за телевизоров? 21.000 ден, 100 херци, смарт, фул hd на хартија ми изгледа доста добро за цената
http://set.com.mk/index.php?route=product/product&product_id=66372

@hdmaster тебе не те прашувам, ти и онака работиш во Сет :)

nisto ne razbiras ,kaj nas se znae zamo za LG ,PHILIPS midlis deka ke dobies odgovor od nekoj,mislis nekoj znae sto E SHARP,I NE RABOTAM NIGDE ,AKO TE INTERESIRA TOA,samo mi se smaci od edni te isti linkovi i brendovi koi ni samite ne znaete zasto se podobri od drugite ili obratno zasto se polosi od drugite,so sreka izbor na tv,i onaka sum za kratko tuka.

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.749
Поени од реакции
2.564
како што ми кажаа во сет ТЦЛ е полска марка и панелите во полска ги праеле ....
TCL е кинеска марка, чие што производство за Европа е сместено во Полска.
nikoj ne spomna deka grundig e germanski,TCL go nema kupeno tuku sorabotuva so THOMSON vo evropa i gi izrabotuva edni od najsvetlite matrici koj gi koristi THOMSON TV se proizveduva vo POLSKA ,a dali znaes koj e TCL i sto znaci vo svetot na tehnologijata,i sto znaci TCL vo KINA,ne kazuvaj nesto sto ne ti e argumentirano,i baska ima vo negovata programa i ULTRA HD televizor I ako si ljubitel na filmovi mora da si go sretnal ama ne si znael sto znaci toa, go ima na nalnovoto prodolzenie na IRON MAN
Знам кој е TCL, ама тоа не го менува фактот дека е кинеска марка и освен името што го користи под лиценца нема врска со франсускиот томсон, кој што веќе и не произведува телевизори.
А од кај знаеш дека не сум знаел што значи Ultra HD? ;)

Член од
28 јули 2013
Мислења
66
Поени од реакции
18
TCL е кинеска марка, чие што производство за Европа е сместено во Полска. Знам кој е TCL, ама тоа не го менува фактот дека е кинеска марка и освен името што го користи под лиценца нема врска со франсускиот томсон, кој што веќе и не произведува телевизори.
А од кај знаеш дека не сум знаел што значи Ultra HD? ;)

@moongoses ti si vo zabluda THOMSON postoi i e vo sorabotka so TCL,TCL si ima negov line-up poseben, a THOMSON si ima svoj ,ova vazi i za nivnite veb stranici,na kraj nema sto da diskutiram i da se ubeduvam,znam samo deka e ubavo osvezuvanje na pazarot i ima ubav rasplinet LINE-UP vo poveke boi,zatoa sto gledam deka se razbiras vo TV mozes da ni objasnis sto e ULTRA HD,jas samo ja spomnav reklamata za filmot deka go sponzorira TCL a ne deka neznaes sto e ULTRA HD,eve jas ne znam mozes da mi objasnis.

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.749
Поени од реакции
2.564
@moongoses ti si vo zabluda THOMSON postoi i e vo sorabotka so TCL,TCL si ima negov line-up poseben, a THOMSON si ima svoj ,ova vazi i za nivnite veb stranici,na kraj nema sto da diskutiram i da se ubeduvam,znam samo deka e ubavo osvezuvanje na pazarot i ima ubav rasplinet LINE-UP vo poveke boi,zatoa sto gledam deka se razbiras vo TV mozes da ni objasnis sto e ULTRA HD,jas samo ja spomnav reklamata za filmot deka go sponzorira TCL a ne deka neznaes sto e ULTRA HD,eve jas ne znam mozes da mi objasnis.
За другото гуглај ;)

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Вака, имам самсунг плазма од 2007 година, и се е ок, но со пс3 ми прави проблем. Проверив дека не е до пс3 проблемот туку до хдми влезот на тв(најверојатно, не е ваљда нешто полошо).
При секое стартување на некоја апликација на пс3, на тв се губи сигналот и покажува No Signal. Откако ќе го извадам кабелот од пс3 и го ставам пак, се враќа сликата од пс3, но при следното гасење на апликацијата(било да е игра или гледање нешто преку showtime) пак добивам No Signal.
Но веќе не можам со вадење/ставање на хдми кабелот да ја вратам сликата на тв, туку морам на слепо да идам лево на џојстикот и да го гасам пс3 без да имам слика на тв.
Ме интересира колку кошта менување на хдми влез на тв и самиот хдми влез колку е?

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
ne kazuvaj nesto sto ne ti e argumentirano
...na kraj nema sto da diskutiram i da se ubeduvam...
Ти дечко си контрадикторен.

TCL биле четврт по број на произведени панели... И што? Произведуваат во Кина, во пазар од преку милијарда жители. Бројот на произведени панели не кажува ама баш ништо за нивниот квалитет.

Нема што да се дискутира тука, се отвараат еден куп рецензентски сајтови/часописи и јасно е што е квалитетни и "value" во моментот во одреден ценовен сегмент.

TCL човече, не ми се верува. И Фуего има еден куп низ продавнициве, одлични се, шират разноликост на пазарот.
--- надополнето: 26 декември 2013 во 23:50 ---
Но веќе не можам со вадење/ставање на хдми кабелот да ја вратам сликата на тв
А на друг HDMI влез го имаш истиот проблем? На друг телевизор си пробал?

Член од
28 јули 2013
Мислења
66
Поени од реакции
18
Ти дечко си контрадикторен.

TCL биле четврт по број на произведени панели... И што? Произведуваат во Кина, во пазар од преку милијарда жители. Бројот на произведени панели не кажува ама баш ништо за нивниот квалитет.

Нема што да се дискутира тука, се отвараат еден куп рецензентски сајтови/часописи и јасно е што е квалитетни и "value" во моментот во одреден ценовен сегмент.

TCL човече, не ми се верува. И Фуего има еден куп низ продавнициве, одлични се, шират разноликост на пазарот.
--- надополнето: 26 декември 2013 во 23:50 ---

Sto ste zapnale so TCL tolku,zasto ne zborite tolku za TP VIZION KOJ E isto kineski brend a go kupuvate philipsot bez problem,a samata kompanija ne ja poznavaat ni vo kina.
Mesas babi i zabi ,citaj gi postovite podobro ,raznolikosta e za THOMSONOT a ako go sporeduvas FUEGO so vakov brend koj si go izmislile sami firmata koja go prodava togas mislam deka ne treba da pisuvas na ovie stranici ti si totalen laik za tehnika.
Tacno brojot ne pokazuva kvalitet, ama pokazuva serioznost na pazarot .
--- надополнето: 27 декември 2013 во 11:12 ---
Вака, имам самсунг плазма од 2007 година, и се е ок, но со пс3 ми прави проблем. Проверив дека не е до пс3 проблемот туку до хдми влезот на тв(најверојатно, не е ваљда нешто полошо).
При секое стартување на некоја апликација на пс3, на тв се губи сигналот и покажува No Signal. Откако ќе го извадам кабелот од пс3 и го ставам пак, се враќа сликата од пс3, но при следното гасење на апликацијата(било да е игра или гледање нешто преку showtime) пак добивам No Signal.
Но веќе не можам со вадење/ставање на хдми кабелот да ја вратам сликата на тв, туку морам на слепо да идам лево на џојстикот и да го гасам пс3 без да имам слика на тв.
Ме интересира колку кошта менување на хдми влез на тв и самиот хдми влез колку е?
prvo probaj so drug HDMI da ne imas problemi so hdmi kabelot,koga se prekinuva konekcijata obicno se proveruva prvo ispravnosta na kabelot pa posle proveri gi HDMI izlazite ama na dvata ureda koj se konektirani.Prvo proverigo PS NA DRUG TV,a posle prikljuci nekoj drug ured so HDMI na tv,taka polesno ke go uvidis problemot,

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Пишав погоре, проверено е и со друг хдми кабел, дефинитивно е проблемот во плазмата. Пробувано е и на разни резолуции, исто се јавува проблемот.
На други две плазми работи како подмачкано, без прекин. Ќе се распрашам колку кошта хдми влез и колку е сервисот, но ми е страв да не е нешто друго проблем. Ќе пробам и со dvi-hdmi кабел да го поврзам компјутерот со тв(иако никогаш не сум имал проблем ни со ова), да видам дали ќе имам проблем. Порано немав ваков проблем со плазмата со поврзување со пс3. Не знам дали се исплати да се зема жолт(златен демек) хдми кабел, велат поквалитетен пренос имал?
Само еден хдми влез имам, стар модел е плазмата.

Член од
28 јули 2013
Мислења
66
Поени од реакции
18
Пишав погоре, проверено е и со друг хдми кабел, дефинитивно е проблемот во плазмата. Пробувано е и на разни резолуции, исто се јавува проблемот.
На други две плазми работи како подмачкано, без прекин. Ќе се распрашам колку кошта хдми влез и колку е сервисот, но ми е страв да не е нешто друго проблем. Ќе пробам и со dvi-hdmi кабел да го поврзам компјутерот со тв(иако никогаш не сум имал проблем ни со ова), да видам дали ќе имам проблем. Порано немав ваков проблем со плазмата со поврзување со пс3. Не знам дали се исплати да се зема жолт(златен демек) хдми кабел, велат поквалитетен пренос имал?
Само еден хдми влез имам, стар модел е плазмата.
Ako e problem do HDMI vlezot vo tv-to kakov bilo kabel da stavis nema da funkcionira,prvo odnesi go vo servis da vidis vo sto e rabotata.Vaka stojat rabotata kaj hdmi kablite,imas HDMI koj rabotat na 1,3 MHZ I 1,4MHZ,ovie vtorive se za reprodukcija na 3D SODRZINI i ima dosta pobrz protok na informacii,a moze da bide i edniot i drugiot zolt ili siv konektorot.

Onaka mi tekna da proveris dali imas opcii da go aktiviras ili isklucis HDMI signalot od tv-to preku menito,nekoi plazmi ja imaa ovaa opcija i ako ti e iskjluceno mozno e da ne dava signal.

Kajgana Shop

На врв Bottom