Прашања за Исламот III

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
и сите ние знаеме дека во исламот НЕ постои љубов, дека постои само брак од интерес.
љубов е кога ќе може да се ожени/омажи без да биде осудена прво од родителите, а и од сите останати. љубов е кога не му се сечат крилата на детето, љубов е кога си слободен да сакаш било кого, .............. тоа во исламот го нема. сам го имаш кажано, не со овие зборови, но поентата е таква
И така нека биде бе друже. :)
--- надополнето: 26 декември 2013 во 01:34 ---
Хатаб1 = Дон Кихот

:love:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Иако Хатаб1 не нарекува безобразни, глупи, и уште какви не епитети, сепак ми е омилен форумски следбеник на Мухамед:pipi:

Ах да, башка ќе части чај у новата година:D

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Иако Хатаб1 не нарекува безобразни, глупи, и уште какви не епитети, сепак ми е омилен форумски следбеник на Мухамед:pipi:
Е ако де,и јас во овие 300 страници некого да наречам нешто :)

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
викам јас дека бог има чудна смисла за хумор. мазохист во права смисла на зборот.
а згора на тоа, бог НЕ знаел дека аврам ќе тргне да го коле синот? па му дал тест? нели он се’ знае?
него, да не заборавам, поставив неколку ЗОШТО и околу мачките и учињата. некој да ми одговореше?
Тоа што сакаш да кажеш е садизам(термин добиен по Маркиз де Сад).

џан, не е глупо да се дискутира. глупо е да се бега од дискусија.
ДА, ги имате книгите, но прашање е дали тој што ги напишал книгите бил при здрав разум? еве во денешно време некој да каже такво нешто одма има да добие медицинска дијагноза-шизофренија!!!
а ако веќе се потпираш на книгите, ..... во кои има СЕ’, тогаш е лесно да се побие било кој со поинакви сфаќања.
тоа: “ние си ги имаме книгите и се потпираме на тоа“ само зборуува за вашата немоќ сами да размислувате, ..... пред некое време отворив тема за вас верниците каде што ви правевме психоанализа, и тука се многу работи објаснети околу вас.
Друго,се вика Схизофренија(не секое сх е ш,схизо значи расцеп.
Други примери:Палатосхиза,Хеилотгнатосхиза и.т.н).
И да,бидејќи немаш поим што всушност представува схизофренијата(не знаеш облици,критериуми и.т.н) како болест смешно е да говориш за истата.

Терајте напред..

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

И да,бидејќи немаш поим што всушност представува схизофренијата(не знаеш облици,критериуми и.т.н) како болест смешно е да говориш за истата.

Терајте напред..
Хмм интересно.

Можеш ли да објасниш како личност, која очигледно знае за Схизофренија, Палатосхиза и слични термини,и со тоа наведува дека има познавања од одредена област, успева да најде место за Алах и Мухамед во неговиот живот, не успевајќи да согледа класична дисјукнтност на овие две работи?

Shahbaz

Транс Шиптaр
Член од
15 октомври 2013
Мислења
535
Поени од реакции
1.105

Терајте напред..
Елоквентен торбешу, дај едуцирај ја малку простава каурска раја тука. Дали е правилно тобесх или торбеш? И ако може објасни како се прави саксонски генитив од торбесх; torbeshs, torbesh's, torbeshs'???

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601

Терајте напред..
ок, еве јас појма нема од психоанализата, ај ти како поупатен каква дијагноза би му дал на мухамед?

Kajgana Shop

На врв Bottom